Po chemijos egzamino: pagaliau šypsenos!

Kaip turbūt jau dauguma žmonių žino, pirmadienį vyko valstybinis chemijos egzaminas. Pasibaigus šiam išbandymui iš mokyklų pasipylė besišypsantys abiturientai. Tarp jų buvau ir aš. Drąsiai galiu teigti, jog šis egzaminas buvo tikrai nesunkus.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika

Jun 9, 2014, 4:09 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:11 AM

Užduotyse neiškilo daug neaiškumų, tačiau kuo lengvesnis egzaminas - tuo daugiau žioplų klaidų pridarome.

Jau praėjusiais metais skaičiuodama konkursinį balą visuomet vesdavau chemijos žymiai mažesnį balą negu matematikos. Šis egzaminas įrodė, kad mano spėjimai nepasitvirtino. Bet ar galime teigti, kad chemija - lengvesnė už matematiką? Manau, tikrai ne, o egzaminai yra tik sėkmės dalykas: vienais metais lengvas, kitais - Švietimo ir mokslo ministerija nusprendžia, jog praėjusiais metais buvo per daug šimtukų, todėl paruošia žymiai sunkesnį egzaminą.

Būtent tokia ir yra mūsų švietimo sistema. Manau, kad tai nepatikrina žmogaus įgytų žinių per 12 metų. O ir patys moksleiviai nežino, ko tikėtis.

Sakydama, jog chemijos egzaminas – lengvas, paneigiu žmonių paliktus komentarus, kad abiturientai verkia po kiekvieno egzamino. Skaitydama komentarus po straipsniu apie matematikos egzaminą – pykau. Gaila, kad žmonės vis dar lygina dabartinius valstybinius brandos egzaminus su prieš 19 metų laikytais, gaila, kad nėra to supratingumo, gaila, kad vis dėlto mus vadina „degradavusiais“ ar „tinginiais“.

Mano nuomone, tokie komentatoriai patys turėtų pabandyti išspręsti sunkiausias matematikos egzamino užduotis ir tik tada reikšti mums priekaištus.

Aš galiu pasakyti, kad tikrai mokiausi visus 12 metų, kad mano metiniai pažymiai visada „blizgėjo“, bet tai nereiškia, kad egzaminų rezultatai bus tokie, kokių norėtųsi, juk viskas priklauso nuo egzamino lygio ir švietimo ministerijos užgaidų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.