Vairavimo egzamino vis neišlaikanti mergina: „Man kyla įtarimas“

Esu jauna atsakinga smagi panelė, tikrai ne kokia išsižiojusi kiaunė. Štai nutariau – laikas man pagaliau gauti vairuotojo pažymėjimą ir sėkmingai prisijungti prie vairuojančio jaunimo. Kaip ir visi mano miestelio bendraamžiai, pasirinkau vienintelę vairavimo mokyklą, nes paskaičiavau, kad ruoštis baigiamiesiems egzaminams ir važinėti į Vilnių man tikrai neužteks laiko.

Daugiau nuotraukų (1)

D.

2014-06-11 10:07, atnaujinta 2018-02-12 23:45

Teorinę dalį išlaikiau greitai ir iš pirmo karto, vairuoti sekėsi lyg ir neblogai, tikrai nesėdėjau įsikabinusi į vairą ir išvertusi iš baimės akis. Viskas vykdavo gana sklandžiai, pastabų sulaukdavau mažai, praktiškai minimumą ir jos nebūdavo esminės.

Atėjo laikas laikyti mokyklinį vairavimo egzaminą, o štai tada ir prasidėjo cirkai – kiek laikau (vakar buvo trečias kartas), tiek vis nesėkmingai. Tenka imti papildomas vairavimo pamokas, o jos nepigios. 80 Lt vienas pasivažinėjimas su instruktoriumi.

Iš pradžių man buvo pasiūlyta imti penkias papildomas pamokas ir net su nuolaida. Ką darysi, sutikau. Po to, kai antrą sykį neišlaikiau mokyklinio vairavimo egzamino, nutariau pasiieškoti kito instruktoriaus, kuris sutiktų papildomai su manimi pasivažinėti, tik šį kartą jau Vilniuje. Nelaimei, ten pamokos pasirodė dar brangesnės, tai teko šitos minties atsisakyti. Važinėju su tuo pačiu instruktoriumi. Imu tai po vieną pamoką, tai po dvi, kiek tuo metu galiu apmokėti ir net po dešimties papildomų pamokų aš vis dar nesu išlaikiusi mokyklinio vairavimo egzamino.

Man taip nusibodo tas tampymasis (viskas trunka jau apie mėnesį), kad kyla noras tiesiog viską mesti, bet, be abejo, gaila pinigų.

Esu girdėjusi, kad į tokią situaciją esu patekusi ne aš viena, kiti taip pat perlaiko mokyklinį vairavimo egzaminą po kelis kartus. O jei norite visą suversti mano moteriškai lyčiai, tai atšalkit ir atsipūskit – vaikinams sekasi ne ką geriau. Ne vienam tenka imti papildomas vairavimo pamokas ir visada neišlaikoma dėl kokios nors smulkmenos.

Pradedu įtarti, kad tokiu būdu vairavimo instruktorius ir pati vairavimo mokykla tiesiog „plauna“ pinigus.

Kitą savaitę numatytas dar vienas (tikiuosi š į kartą paskutinis, o ne eilinis) mano vairavimo įgūdžių patikrinimas ir aš pagaliau galėsiu važiuoti į „Regitra“. Po tokio nervų gadinimo vairavimo mokykloje, man kyla įtarimas kad ir „Regitra“ aikštelėje seksis nekaip, nes būsiu tiesiog užprogramuota nesėkmei.

Mano pasitikėjimas savim dabar maždaug minus trys, vos atsisėdu už vairo, pradedu visa kratytis, ko niekada nejaučiau net pirmąsyk atsisėdusi už vairo.

Ir dar vienas klausimas, kuris man neduoda ramybės – ar būtinų vairavimo pamokų (kurios yra pigesnės) skaičius nėra dirbtinai sumažintas ir tokiu būdu nesuteikiama galimybė vairavimo mokykloms užsidirbti papildomai?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.