Grožėkimės futbolu, o ne niurzgėkime dėl komentavimo

Kaip ir dauguma vyrų, šiuo metu stebiu pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje. Ir galiu pasakyt, kad iki šiol jis džiugina kiekvieną dieną, nepaisant grėsmių. Šiaip būčiau net nerašęs, jei ne kito žiūrovo laiškas. Čia pasireiškė tipinis lietuvio nepasitenkinimas. Kodėl niekas nekimba, kad rankinyje ar regbyje kažkas daro klaidų? O futbolo komentavimas jau kritikuojamas...

Vokietijos futbolo sirgaliai.<br>AP nuotr.
Vokietijos futbolo sirgaliai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas

Jun 17, 2014, 10:26 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:11 PM

Gal reikėtų pirmiau pažiūrėti į tai, kokios mūsų tradicijos ir pasiekimai šiame sporte? Nes, kaip bebūtų, sporto šakos populiarumas ir rinktinės pajėgumas turi įtakos ir komentatoriams.

Didžiausia klaida, kas vyksta LRT, tai yra, kad po vieną reikia komentuoti, nes visgi futbolas ne toks dinamiškas kaip krepšinis, ir apie žaidimą pusantros valandos neprišnekėsi. Stengiasi žmonės kaip gali kasdien po varžybas ar net dvi atkalbėti.

Čia gerbiamas kolega, kuris skundėsi, kad jį nuvilia komentavimas, ir jo draugai negali klausyt, tegul pats pabando bent 5 minutes pakomentuoti ir pažiūrėti, ar labai jo draugams bus įdomu klausyti. 9 iš 10 kartų manau, kad Nerijus Kesminas ar Tautvydas Meškonis laimėtų prieš tą komentavimą.

Ir dar sugeba teigti, kad nejaugi nėra geresnių komentatorių. Juk mes - ne Anglija, kad turėtume daug ekspertų. O juk visada yra galimybių įsijungti anglų, rusų komentatorių komentuojamas varžybas.

Galit mane teisti, bet aš negirdėjau, kad N.Kesminui pintųsi liežuvis. Taip kad nereikia perdėti. Siūlyčiau žiūrėti futbolą, o ne dergti žmones, kurie mums padeda stebėti šį futbolo spektaklį.

Gerų emocijų visiems futbolo mėgėjams.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.