Apie moralines pagirias, arba taisyklės, kuriomis nesivadovauti

1. Skųskitės. Pasistenkite tai daryti dažniau, nei keikiatės (mano atveju) arba meldžiatės. Stenkitės, jog jus išgirstų kuo daugiau žmonių, kurie jums dar nėra abejingi. Pažadu, geriausiu atveju, po dviejų mėnesių (čia su sąlyga, kad jų kantrybė tiek pat tvari kaip „Titaniko“ inkarai), jie tokiais taps – abejingi. Klausiate, koks variantas yra blogiausias? Kad kai kurie iš jų taps nuolatiniais jūsų garsinių scenų gerbėjais. Ne, čia ne todėl, jog jūs talentingas, o todėl, kad jūsų purvina marška, taps lyg kompasu, pastarųjų asmenų įsivaizdavimui, kad jų marškų baltumas apakina net bebro „Ponebebrekodėljūsųdantystokiebalti“ dantis.

Nr. 3. Girkitės. Apie tai, kokie jūs turtingi, žavūs, nepriklausomi.<br>123rf nuotr.
Nr. 3. Girkitės. Apie tai, kokie jūs turtingi, žavūs, nepriklausomi.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vatsoniūkštis

Jun 20, 2014, 12:10 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:04 PM

2. Kritikuokite. Patartina tai daryti, neturint jokio racionalaus pagrindo ir alternatyvų.. Ne, gerai, aš meluoju. Pagrindą ir alternatyvas galima rasti. Jie dažniausiai skamba taip: „Būčiau aš valdžioje, pats vogčiau, bet ir kitiems leisčiau“. „Aš myliu Lietuvą – po savaitės atostogų toje pačioje Lietuvoje (cenzūra), kaip mane šitas brangus kaimas (cenzūra). Pusę „šveicariškos“ algos ant alaus ir lietuviškų (cenzūra) padėjau“. Ir dar man ypatingai patinkantis dvidešimtmečių – „Nes prie ruso buvo geriau...“

P.S. Prieš kritikuojant, kaip ir dera, nepamirškite paminėti, jog turite aukštojo mokslo diplomą. Tai turėtų padvigubinti Jūsų autoritetą. P.P.S. Brangieji, jei kritiką dėstote greituoju, rašytiniu būdu - būtinai pamirškite įsijungti šito brangaus kaimo raidyną ir išjungti CAPS LOCK'ą.

3. Girkitės. Apie tai, kokie jūs turtingi, žavūs, nepriklausomi. Siūlau papasakoti ir apie tai, jog jūsų žmonos krūtinėje, sudėti du C dydžio minkštučiai implantai, kurie jums sukelia nuolatinę potenciją. Aukščiausių siekimų vedini, lyg tarp kitko, mestelkite, jog lovoje jūs tikras ne viagrinis „eržiliokas“. Gerbiamos damos, o jūsų stiprioji pagyrų vieta – jūsų vaikai, kurie, be abejo, lanko ne valstybinę mokyklą (juk valstybinėje dirba tik intelekto nepaliesti mokytojai ir jas lanko tik vargetų vaikai). Imituokite, jog jūs vedinos tik gerų tikslų, trokštate, jog atžalos taptų pirmaeiliais genijais ir princesėmis, o ne utėlėtais „benkartais.“

Tęskite savo istorijas ir pasistenkite, jog sunkioje, laukinio kapitalizmo civilizacijoje, Jūsų atžalos augtų tik tarp tų pačių selektyviai atrinktų daigelių, kurie dauginsis (kai kurie gal nesidaugins, bet pastarųjų mažuma) tarpusavyje ir nesugadins veislės. Esu tikra, jog už šiltnamio sąlygas gėlelės nuoširdžiai Jums padėkos.

4. Būkite netolerantiški. Spjaukite į veidus visiems, kurie yra kitoki. Na suprantate, ne grynakraujai lietuviai. Nebijokite, ksenofobinės, homofobinės ir kitos fobinės apraiškos šiandien madingos ir sektinos. Po kelių tokių atvirų pasisakymų, ypač jei juose bus liaudies plačiai vartotini žodžiai, galėsite garsiai didžiuotis gauta administracine nuobauda. Siūlau gautą teismo nutartį, už neapykantos kurstymą - įrėminti ir pakabinti garbingiausioje namų, o dar geriau, darbo vietoje - šalia šeimos nuotraukų. Tikėkite manimi - tai puikiai nuteiks ne tik Petrą Gražulį ar Julių Panką, bet ir didesnę dalį europietiškai nusiteikusių lietuvių.

5. Prisijunkite prie politinių darinių. Ne, jūs neatrodysite kvailai, jei kandidatuosite į LR Seimą turėdamas pagrindinės mokyklos baigimo diplomą. Galiu Jus patinkinti, jog jausitės net labai gerai. Susipažinsite su bendražygiais / bendraminčiais. Tarp jų tikrai atrasite zootechnikų, agronomų, proktologų ir kitokio elitinio plauko veikėjų.

O jei Jums išties pavyks krestelti savo sėdynę į Seimo kėdę (argumentų, kodėl nepavyktų, tiesą sakant, neturiu) -nekreipkite dėmesio į tai, ką apie jus po to ims kalbėti kaimynai – jie išties pavydi ne naujutėlio jūsų „leksusiuko“ kieme, kurį jūs užtarnavote sąžiningu 4 metų darbu Seime, sunkiai rinkdamasis iš trijų spalvų – vieną (Nurimkite, už gautą riešo sindromą, kaip kenksmingas darbo sąlygas – jums išmokės kompensaciją, 133 atlyginimą ir keletą „skūpių“ centukų -atlikusių nuo kanceliarijos išlaidų). Jie pavydi jums erudicijos.

Beje, jei tarnausite savo piliečiams sąžiningai - neabejoju, kad jūsų pagrindinis išsilavinimas-neturės įtakos užimant Seimo etikos komisijos pirmininko ar ŠMM ministro vietą. Apibendrinant, belskitės, brangieji, ir jums bus atidaryta -ilgam. Blogiausiu atveju 4 metams (gaila, kad pastarųjų į bendrąjį išsilavinimą neįtraukia, iš Seimo išeitumėte su vidurinės diplomu), geriausiu - iki pensijos. Ne, ne tos paprastos, o tos, kuri vadinasi-mane išnešite kojomis į priekį.

6. Kaltinkite. Tiesa yra ta, jog dėl visų jūsų nesėkmių, ar per mažų sėkmių yra kalti visi, išskyrus jus. Jums nereikia savyje ieškoti priežasčių. Neužduokite sau idiotiškų klausimų, kodėl neturite erdvaus būsto, tobulos išvaizdos, laisvos perspektyvos, malonaus darbo, Sharone Stone ar Billo Gateso intelekto.

Tikinu, jūsų nesėkmės nėra lygiagrečios jūsų pastangoms. Tiesiog, susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, „padnoškę“ Jums pirmiausia kyštelėjo Tėvai, kurie jums gimus-neįkūrė paramos fondo, pavadinimu „Gimtadienio dovanas dukrai/sūnui priimame tik pinigine raiška (pradinis statymas nuo 300 litų)“.

Jie paprastai kalti ir dėl jūsų išvaizdos trūkumų, nes kaip žinia, genetikos nepakeisti. Todėl, jei įžengus į trečią dešimtį, kartais Jūsų kolegos (taip, jie taip pat kalti), pasišaipo iš Jūsų didėjančių apimčių, tai tikrai nėra dėl to, jog pavargę po sunkios buhalterinės apskaitos darbo dienos – parvažiavę namo iki laiptinės nutriušusiu automobiliu ir pakilę į septintąjį aukštą liftu, vos atrakinę savo buto duris (nes tėvai ant namo nesurinko, skrudžai) – išryjate pusę šaldytuvo turinio. Tai tik padori vakarienė, kurios jūs nusipelnėte. Šaunuoliai. Ir prisiminkite: laisvą perspektyvą iš jūsų atėmė VMI, kuri „užvirino“ tikrai baltą Jūsų įmonės buhalteriją, malonaus darbo netekote per tą akiniuotą žąsiną, kiekvieną paskaitą praleidusį pirmame auditorijos suole, o intelektą pamiršo atiduoti ta skylė, į kurią užsukdavote tik paspoksoti į naujų praktikančių iškirptes. Man atrodo, kad tą skylę dar vadina mokykla. Dėl Dievo meilės – nekalti jūs, kalta aplinka. Įsitikinkite.

7. Neturėkite profesinių tikslų. Nė vieno. Dar sena senolių išmintis byloja, jog profesinių ambicijų turėjimas-sargdina. O Jūs juk nenorite sirgti, tiesa? Ypač infekcijomis, kurios visuomenėje plinta mentaliniu būdu ir yra vadinamos keistais užvadinimais: privatine nuosavybe, investicijomis, ekonomine nauda, materialine šeimos gerove.. Jei pajusite, jog Jums kyla noras planuoti, dirbti našiau, kartkartėmis likti viršvalandžių už papildomą atlygį, kelti savo kvalifikaciją -susirūpinkite, tai būdinga infekcijų simptomatika, kurių laiku negydant [geriausias vaistas yra veltėdystė. Ramiai, už pastarąją, buvo baudžiama tik TSRS, gresia žiauros komplikacijos. Dažniausiai jos siejamos su vidutinių pajamų didėjimu, akiračio plėtimu, pasirinkimo laisve. Būkite protingi, neturėkite profesinių ambicijų-tai tiesus kelias į žodžius: aš gyvenu gerai, o už pastaruosius Vidurio ir Ryto Europos gyventojams- blogiau tik mirtis. Ypač, kai jie s kamba iš kaimyno lūpų.

8. Turėkite priklausomybių. Pageidautina, jog pastarosios būtų pilnai sukomplektuotos. Neleiskite joms jaustis vienišoms. Neleiskite sau tokiais jaustis. Kol jūs svaiginatės (cigarete, išlaikyta samane, svetima moterimi, 420, kompiuteriniais žaidimais) – tol esate šio pasaulio dalimi. Įsiliejate į bendra, gilią asmenų masę, kurioje Ponas A. mylėjo Pono Z. žmoną, kol pastarasis sėdėjo Veidaknygėje, 3 valandą iš eilės, bandydamas įveikti „kvizą.“ Svaginkitės, nes taip darote begaliniai naudingą darbą, kuris vadinasi-masių valdymu. Leiskite save valdyti. Patikėkite, Jums nepatiktų būti blaiviu, nes būti blaiviu-reiškia girdėti save.

O save, kaip žinome, iš tokių laidų kaip „Kvieskit daktarą“-dažniausiai girdi tik tie, kuriems galvoje trūksta keletos papildomų detalių. Jūs juk sveiki! Didžiuokitės savimi, skatindami ir komplektuodami savo priklausomybes, jūs didinate pilkos masės populiaciją. Kiekvienam iš Jūsų, asmeniškai nuo manęs, nacionalinės vertybės apdovanojimas-už tai, jog apsvaigę nuo savų „gerumų“, nejaučiate, diskomforto būdami patogiomis-milijoninės dėlionės dalimis.

9. Jei atpažinote save bent keturiuose iš aštuonių pateiktų punktų - siūlau peržiūrėti savo sveikatos draudimą ir pasirinkti patikimą notarą. Panašu, kad abiejų paslaugų jums greitu metu prireiks.

P.S. Linkiu, jog tų keturių nerastumėte, bet jei netyčia taip nutiks, iš patirties sakau, ir su savim galima gyventi.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.