Kodėl autobusų tualetai saugomi po devyniais užraktais?

Važinėju tarpmiestiniais autobusais iš Klaipėdos į Kauną ir Vilnių jau daugiau nei dvidešimt metų. Šiaip vairuotojai mandagūs, gana paslaugūs. Iki tol, kol paprašai atidaryti autobuso tualeto duris. Tada vairuotojai staiga pasikeičia: vieni meluoja, kad neva ne jų autobusas, kad neturi rakto.

Autobusų vairuotojai malonūs, kol nepaprašai atidaryti tualeto, teigia autorius.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Autobusų vairuotojai malonūs, kol nepaprašai atidaryti tualeto, teigia autorius.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Pragiedrulis

Jun 23, 2014, 11:55 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:27 PM

Kiti kategoriškai atsisako, neva už valandos bus Kryžkalnio tualetas ir panašiai.

Teko ne kartą matyti prašančius pagyvenusio amžiaus vyrus ir moteris, kurie sakė, jog turi sveikatos problemų ir neiškentės iki Kryžkalnio. Vairuotojai buvo abejingi!

Tik kai vieną kartą vyriškis pagrasino, kad darys čia pat, autobuse, susimylėjo privežti prie benzino kolonėlės ir išleisti, todėl visas autobusas laukė, kol tas vyras atliks gamtinius reikalus. Bet autobuso tualetas liko už devynių užraktų.

Paskutinis incidentas buvo su užsieniečiais: man reikėjo paaiškinti angliškai, kad Lietuvos tarpmiestiniuose autobusuose dar nėra Europos Sąjungos, kur visuose tarpmiestiniuose autobusuose tualetas yra savaime suprantamas, normalus dalykas.

Beje, mūsų vairuotojai (dauguma) nemoka jokios užsienio kalbos (išskyrus rusų). Gėda, bet tokia realybė.

Kas turi spręsti šiuos klausimus? Negi atsitikus bėdai reikia skambinti iš autobuso bendruoju pagalbos telefonu? Keleivių prašymu prašiau apie šią viešą problemą,prieš kurią visi užmerkia akis. Ačiū.

***

Bendrovės  „Tolimojo keleivinio transporto kompanija“ (TOKS) keleivių vežimo skyriaus vadovas Ivanas Andrijevskis užtikrino, kad tolimų tarpmiestinių reisų autobusuose tualetai visada veikia.

„Mūsų autobusuose tualetai veikia. Reikėtų aiškintis, kokia tai mašina, gal buvo sugedęs tualetas? Šiaip tualetai veikia, juk važiuoja šeimos su mažais vaikais, tad stengiamės, kad problemų nebūtų“, - teigė I.Andrijevskis.

Įmonės administratorė Lilijana atkreipė dėmesį, kad tualetu keleiviams neleidžiama pasinaudoti tais atvejais, kai autobusas būna dar stotyje.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.