Pamatėte elgetą su miegančiu vaiku? Kvieskite medikus!

Socialiniuose tinkluose šiomis dienomis pasklido pagalbos prašymas išgelbėti galbūt pagrobtą ir ieškomą berniuką. Jį rusų turistė pastebėjo Napfilijo mieste, Graikijoje, liepos 9 dieną.

Čigonė su įtartinai mieguistu vaiku sukėlė daug klausimų.
Čigonė su įtartinai mieguistu vaiku sukėlė daug klausimų.
Daugiau nuotraukų (1)

Agnė B.

Jul 20, 2014, 4:44 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:38 PM

Kilo daug diskusijų: neva, tai virusinis pranešimas, buvo kaltinama, kad moteris nufotografavo, tačiau nesiėmė jokių veiksmų. Kuo tai baigsis, nežinia, nes kol kas yra rasta pora panašių vaikų, ieškomų Interpolo ir šis jau perdavė informaciją Atėnų policijai.

Net jei tai būtų klaidinantis pranešimas, turime reaguoti, nes kaip gi atskirsime tą, kuris iš tiesų prašo pagalbos, o kuris tik apsimeta?

Mes neturime teisti tos turistės veiksmų, kuri bandė padėti. Piktina, kad vietinė policija nereagavo, o pačią elgetą (čigonę, nors tai ne tautybė, o jos veikla čia svarbi) kažkas įspėjo ir ji netrukus dingo.

Šis vaikų verslas iš tiesų egzistuoja, prieš kelis metus socialiniuose tinkluose keliavo straipsnis, kuris tyrinėjo, kodėl vaikai pas tokius elgetas visada miega.

Jie apsvaiginami narkotinėmis medžiagomis, alkoholiu. Kartais vaikai miršta tiesiog gatvėje, o elgeta turi išbūti su juo savo „pamainą“. Tai dažniausiai pagrobti arba „išnuomoti“ vaikai, kūdikiai.

Iškviesti policiją tokiais atvejais nėra lengva, nes net jei įstatyminė bazė tam palanki, tai yra organizuotas nusikalstamumas, elgeta niekada neveikia išvien, ją saugo „sargai“, kurie įspėja pasišalinti, pamatę kažką įtartino.

Liūdnas šio atvejo pavyzdys rodo, jog kai kuriose šalyse (galbūt kaip tik jose ir vykdoma ši praktika) policija reaguoja abejingumu.

Dėl to manau, kad pirmiausia tokiu atveju reikėtų kviesti greitąją pagalbą. Juk medicinos pagalba turi būti suteikiama visur ir visiems.

Dauguma pirmiausia akcentuoja neteisėtą vaikų išnaudojimą, ir dėl to nori iškviesti policiją. Bet mes nesuvokiame, kokia sunki yra tų vaikų būklė, kaip arti mirties jie yra kiekvieną akimirką ir kad visų pirma jiems iš tiesų reikalingiausia medikų pagalba.

Vaiką išvežus į ligoninę, turės būti pildomi dokumentai, ieškomi kaltininkai dėl jo būklės sukėlimo, ieškomi vaiko tėvai ir policija būtinai bus pajungta į šį procesą.

Todėl manau, kad tikslingiausia ir veiksmingiausia yra iškviesti greitąją pagalbą vaikui, kuris yra be sąmonės ir nereaguoja į aplinką.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.