Vilniečius Šventojoje glumina įžūlių nudistų kolonija

Šią savaitę atostogauti į Šventąją atvykusi vilniečių pora negali atsipalaiduoti ir pailsėti. Mat prie jų gyvenamosios vietos esančią paplūdimio atkarpą užkariavo nudistai. Jie deginasi, vaikšto ir eina maudytis nuogi, nors toje vietoje paplūdimys skirtas visai šeimai. Ten pat stovi ir ženklas, kuriame nurodyta, jog paplūdimys – bendras.

Vilniečių pora teigė, jog ilsėdamiesi prie jūros nenori matyti šalia nuogų žmonių.<br>Adomo nuotr.
Vilniečių pora teigė, jog ilsėdamiesi prie jūros nenori matyti šalia nuogų žmonių.<br>Adomo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2014, 11:41 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:36 PM

„Mes čia jau trečia diena kaip ilsimės, ir esam ties riba, kur baigiasi bendras pliažas ir prasideda moterų pliažas. Ir bendrajame pliaže tiesiog įžūliai eina maudytis nuogi, nekreipdami dėmesio, kad aplinkui yra vaikų“, - skundėsi vilnietė, nenorėjusi atskleisti savo vardo. 

Pasak moters, paplūdimyje renkasi vyresnio amžiaus nuogaliai, kuriems – 40 ir daugiau metų. Daugiausiai – poros ir vyrai.

„Šiuo metu su vyru poilsiaujame dviese. Bet jeigu atvažiuotume su vaikais, vyras tikrai neapsikęstų, kiltų tikrai didelių konfliktų. O gal ten kokie iškrypėliai – negali žinot. Man irgi, pavyzdžiui,  nemalonu žiūrėti į nuogą vyrą ir matyti, kaip jam ten tarp kojų tabaluoja“, - kalbėjo „Bendraukime“ pašnekovė. 

Jai pritarė ir sutuoktinis Adomas.

„Nudistai tiesiog įsirengė savo koloniją kopose ir be skrupulų eina maudytis per paplūdimį, demonstruodami savo grožybes.

Be to, jie įsitaiso ne kopų gilumoje, o prie pat paplūdimio, ir atsistoję deginasi. Kai kurie įsikuria net prie gelbėtojų namelio ir ne po vieną, o šeimomis! Priėjęs prie vieno nudisto paklausiau, ką jis veikia nuogas bendram pliaže, bet jis tylėjo ir, paspartinęs žingsnį, nuėjo“, - pasakojo vyras.

Neapsikentusi pora pranešė apie tvarkos drumstėjus policijai, bet pareigūnai per valandą neatvyko.

„Kalbėjome ir su gelbėtojais. Jie sako, kad nieko negali padaryti, kad policija žino, bet rezultatų nėra. Kiti poilsiautojai reaguoja labai santūriai, nors daugelis yra nepatenkinti ir replikuoja. Tikriausiai toks lietuvio mentalitetas – tylėti“, - piktinosi vilnietis.

Adomo žmonai įsiminė vaizdas, kai vienas nuogalius gulėjo atsukęs užpakalį į gelbėtojų bokštelį.

„Man atrodo, kad toks elgesys pažemino pačius gelbėtojus. Kadangi policija nesugeba jų sutramdyti, nusprendėme kreiptis į žiniasklaidą. Galbūt tai padės juos sugėdinti. Norėtųsi, kad jie laikytųsi nustatytų taisyklių, ir degintųsi ne bendrame, o jiems skirtame – nudistų pliaže“ - kalbėjo vilnietė.

***

Palangos viešosios policijos skyriaus viršininkas Gintautas Pocevičius, kuris atsakingas už paplūdimius ir Šventojoje, neslėpė, kad gavo nudistais nepatenkintų žmonių skundų.

„ Pranešimų iš poilsiautojų buvom gavę, pareigūnai apsilankė, ėmėsi priemonių. Kol kas apsiribojame įspėjimais, žmonėms paaiškinama, ir tada jie apsirengia arba pasitraukia iš ten. Jeigu tai kartosis, jie sistemingai pažeidinės tvarką, bus taikomos poveikio priemonės. Mes tuos asmenis traukiame administracinėn atsakomybėn pagal 174 str. už nedidelį chuliganizmą, jeigu būna poreikis. Manau, kad gal ir bus“, - pažymėjo G.Pocevičius.

Pareigūnas teigė, jog nudistai minėtame paplūdimio ruože poilsiautojus trikdo jau ne pirmus metus.

„Nudistai aiškina, kad toje vietoje nuo seno taip buvo įprasta. Bet šiuo metu ten nėra nudistų paplūdimio. Jeigu toks paplūdimys būtų, jis turėtų būti pažymėtas atitinkamais ženklais. Palangos miesto savivaldybės Paplūdimių ir jų maudyklų įrengimo ir eksploatavimo bei saugaus elgesio vandenyje taisyklėse nustatyta, kad draudžiama nuogiems asmenims lankytis bendruose paplūdimiuose“, - kalbėjo G.Pocevičius, kurio prižiūrimoje teritorijoje pažymėtų specialiai nudistams skirtų paplūdimių nėra.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.