Palangą užkariavo „buduliai“, todėl važiuoju į Latviją

Kur dingo Palanga? Toks klausimas man iškilo po kelerių metu pertraukos apsilankius musu išpuoselėtame pajūrio kurorte.

Autoriui ir vienos poilsio dienos Palangoje buvo gana.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Autoriui ir vienos poilsio dienos Palangoje buvo gana.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Renatas Vasiliauskas

Aug 6, 2014, 8:57 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:21 PM

Pirmiausiai įstrigo tai, kad už įvažiavimą reikėjo susimokėti. Nesu šykštus, bet už ką? Įvažiavus į Palangą išsigandau: pasistatyti automobilį – misija neįmanoma. Šiaip ne taip apsistojom privačiam sektoriui.

Jūra netoli, žadėjo ramų ir gerą poilsį. „Ramus poilsis“ pasireiškė jau po 24 valandos: kažkur netoliese griaudėjo rusiškos dainos, kažkas po langais rėkavo. Na, ir viską karūnavo mašinų signalizacijų koncertas.

Ryte su šeimyna patraukėm į išvajotą pajūrį. Šiaip ne taip radom vietelę, kur galima prigulti. Po valandos jau vos ne ant musu antklodes prisišvartavo kiti poilsiautojai. O tada prasidėjo masinis saulėgrąžų valgymo čempionatas. Kaip supratau, laimėjo pilvūzas iš Marijampolės, kuris, užvalgęs siemkių ir išgėręs bent 5 skardines alaus, užmigo.

Vaikas užsimanė į tualetą. Apsidairiau – nėra. Teko eiti į miestą ieškot. Baras įleido, aišku, ne už dyką. Kaina – tik 1 litas.

Grįžus atgal prie jūros, čempionas iš Marijampolės jau buvo prabudęs. Jam beeinant į jūrą, jo kolega sušuko: „Kur eini?“

„Kur, kur, varau pamy.t  į jūrą.“

Suklusau. Vėl apsidairiau – 80 procentų poilsiautojų pliurpė alų. Klausimas: kur jie atlieka gamtinius reikalus? Dabar jau klausimo nekilo. Pasirodo, jūra – vienintelis nemokamas tualetas Palangoje.

Neapsėjome ir be Palangos himno: „Šaltas alus, karšti čeburekai!“

Pamislijau,  kur dingo ta mūsų tvarkinga, švari Palanga? Be saulėgrąžų, budulių ir kitų individų, kurie atvažiuoja ne pailsėt ir pasidegint, o tiesiog apteršia kaip kiaulės ir išvažiuoja.

Tą dieną taip ir likom nesimaudę. Kažkaip nesinori maudytis šlapimo jūroje. Nusiminę grįžom į butuką. Susikrovėm mantą ir nutarėm judėt į Ventspilį.

Palanga paliko slogų įspūdį.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.