Futbolo aistruoliui užvirė kraujas. Bet ne dėl pralaimėto mačo

Lietuvos futbolo federacija, matyt, nenori matyti aistruolių stadione. Nes patektį į jį taip pat lengva kaip kurpanugariui perlįsti adatos skylutę.

Daugiau nuotraukų (1)

Marius

Oct 13, 2014, 12:45 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 1:44 PM

Tokią nuomonę susidarė didelė dalis aistruolių, bandžiusių patekti į sekmadienį vakare vykusį Lietuvos-Slovėnijos nacionalinių rinktinių susitikimą.

Aistruoliai keiksnojo Lietuvos futbolo federacijos stadioną, tiksliau, patekimo sistemą. Daugelis pripažino, kad tokios kvailos ir nepatikimos įėjimo sistemos niekur nėra matę Europoje.

„Ir jūs dar norite, kad žmonės ateitų į stadioną?“ „Rinktinę palaiko keli tūkstančiai sirgalių, o ir tų negali įleisti“ - tokios frazės skambėjo prieš futbolo varžybas, kai prie įėjimo nusidriekė milžiniška eilė Liepkalnio gatvėje.

„Kiek gali tęstis ši betvarkė?“ - kėlė kumščius ilgoje eilėje mindžikavę aistruoliai. Dauguma jų atėjo anksčiau, likus bent pusvalandžiui iki rungtynių.

„Reikėjo ateiti prieš dvi valandas – čia buvo tuščia“, - ironiškai šypsodamasis sakė vienas apsaugos darbuotojas. Šalia įėjimų galimoms aistroms malšinti stovėjo policininkai.

Rytiniame įėjime iš penkių praėjimų neveikė du, po to jau trys. Kelių tūkstančių žmonių minia tarsi per plyšį bandė patekti į stadioną ir meldė, kad nesugestų likę praėjimai. Net ir veikiantys vartai negarantavo, kad pateksi į stadioną.

Bilietų skendavimo sistema strigo, nenuskaitydavo bilietų kodų. Apsaugos darbuotojai juos ramiai nukreipdavo kitur - tokie nelaimėliai buvo siunčiami prie kitų vartų, kur bilietai buvo tikrinami dar kartą.

Atkentėjus vieną eilę, teko stoti į kitą. Dar kartą patikra, dar kartą stumdymasis alkūnėmis ir įniršis. Žinoma, tie, kurie atėjo į rungtynes likus 5 minutėms, galėjo kaltinti tik save. Bet mažai ką išlošė ir atėję gerokai anksčiau.

Rungtynės prasidėjo, o už vartų dar stovėjo milžiniška minia. Nekantriausieji futbolo rungtynes pradėjo stebėti per telefonus, nes eilės judėjo vėžlio greičiu – kiekvienam sirgaliui tekdavo užtrukti prie vartų, kol gudri sistema bandydavo „atpažinti“ jo bilietą.

40-50 litų už bilietą mokėję sirgaliai į stadioną ėjo ir įpusėjus pirmam kėliniui. Tada jų laukdavo keiksmai iš pirmoje eilėje sėdinčių žiūrovų – šiems tekdavo stebėti žaidimą tik per praeinančių žmonių tarpus.

Keiksmai Lietuvos futbolo federacijai liejosi dar ilgai.

Išėjimas iš stadiono – toks pat tragikomiškas kaip ir įėjimas. Išėjimas pro pietinę pusę tarsi skirtas tarnybiniam personalui – siauras, nepatogus. Kelių tūkstančių žiūrovų miniai tenka grūstis pro tualeto durų dydžio plyšį.

Jei rungtynių metu kiltų riaušės, kaip kažkada žaidžiant su lenkais, apie saugų ir greitą išėjimą beliktų tik pasvajoti.

Futbolo federacijai turėtų būti gėda, nes jei negalime net vartų susitvarkyti, tai ką jau besvajoti apie naują stadioną.

***

Atsako Lietuvos futbolo federacija:

Dėkojame atėjusiems palaikyti Lietuvos futbolo rinktinės ir atsiprašome žiūrovų, kurie patyrė nepatogumus.

Sekmadienį dėl techninių priežaščių buvo sutrikusi bilietų platintojo „Bilietai.lt“ sistemos veikla. Dėl to sekė nesklandumai ir prie įėjimo, užstrigo du turniketai Rytinėje stadiono įėjimo dalyje.

Dėsime visas pastangas ir reikalausime tiekėjų, kad panašūs atvejai nepasikartotų. Bet kokiu atveju, kad būtų išvengta eilių, aktyviai raginame žiūrovus rinktis anksčiau. Tuo labiau, kad saugumo reikalavimai aukšti, užtrunka patikra. Todėl įėjimai atidaromi likus 2 val. iki rungtynių. Užsienyje rekomenduojama rinktis jau prieš 1,5 val.

Kad žiūrovams būtų nenuobodu, šią savaitę prieš abejas rinktinės rungtynes veikė fanų zona, kurioje vyko žaidimai, buvo galima laimėti prizų. Todėl tie, kas atėjo anksčiau, nepatyrė nepatogumų ir galėjo turiningai praleisti laiką.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?