Pacientas stebisi, kodėl medikai nenori žiūrėti į jo kompiuterį

Norėčiau sužinoti, kodėl kai nueinu pas gydytoją ir man išrašo siuntimą pasidaryti magnetinį branduolinį rezonansą ir yra galimybė pasirinkti  – daryti nuotrauką arba USB raktą – aš vis tiek privalau pirkti nuotraukas, kurios yra labai brangios? Mat Pakruojo ligoninėje nenori, o gal ir negali peržiūrėti nuotraukas iš USB rakto.

Daugiau nuotraukų (1)

Tomas

Oct 20, 2014, 12:13 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 9:56 AM

Kartą buvau atsinešęs savo kompiuterį, kad pažiūrėtų iš USB atmintinės, bet net nežiūrėjo ir pasakė, kad būtinai turiu pirkti nuotraukas, kurios kainuoja 128 litus. Tuo metu atmintinė kainuoja 30-40 litų.

Tai kodėl jie nenori žiūrėti iš mano kompiuterio? Kodėl negali žiūrėti iš savo kompiuterių? Nes savo kabinetuose jie turi kompiuterius.

Mano nuomone, jei žmogus yra nepasiturintis ir negali pirkti nuotraukų, tai kam jas tam žmogui daryti – juk atmintinė kainuoja pigiau.

***

Atsako Pakruojo ligoninės administracija:

Lietuvos sveikatos priežiūros sistemoje įstaigos negali pilnai naudotis moderniomis skaitmeninėmis technologijomis, nes E-sveikatos projektai dar tik įsibėgėja. Dalinai įsisavintos E-sveikatos projektų dalys sukelia įvairius nesusipratimus.

Norims pažymėti, kad magnetinio branduolinio rezonanso ir kompiuterinės tomografijos tyrimo metu nuskenuoti vaizdai yra didelės apimties, nes atliekamos įvairių pozicijų nuotraukos. Visi šie vaizdai įrašomi ir vertinami specialisto-radiologo, kuris aprašo patologiją ir pateikia išvadą.

USB atmintinėje įrašomi visi atlikto tyrimo metu vaizdai. Spausdintinėse nuotraukose – išskiriama tik patologija.

Įstaiga, atlikusi tyrimą, į USB atmintinę įrašo visus atliktus vaizdus, neišskirdama patologijos (kelios dešimtys vaizdų).

Nuotraukose būna išskirta patologija, jos kokybė žymiai geresnė nei paprasto kompiuterio monitoriaus vaizdas (gydytojai specialistai-radiologai naudoja specialius didelės raiškos monitorius).

Būtina pateikti kartu su nuotrauka specialisto rašytinę (spausdintą) išvadą. Todėl, siekiant išvengti diagnostinių klaidų, gydytojas reabilitologas atsisakė vertinti visų atlikto tyrimo vaizdų iš USB.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.