Kylie Minogue fanas iš koncerto Kaune grįžo ištampytais nervais

Šį penktadienį Kauno miestą sudrebino tikrai įspūdingas Kylie Minogue koncertas. Ko gero, kiekvienas ten buvęs pasakys, jog pasirodymas tikrai buvo nuostabus. Nors bilietai ir nebuvo pigūs, tačiau už juos buvo verta mokėti ir daugiau nei 200 litų. K.Minogue šarmas, profesionalumas, nevulgarumas, dainavimas atperka viską.

Penktadienį popscenos dievaitės K.Minogue koncerto Kaune klausėsi tūkstančiai gerbėjų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Penktadienį popscenos dievaitės K.Minogue koncerto Kaune klausėsi tūkstančiai gerbėjų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Paulius Žiogas

Nov 3, 2014, 11:45 AM, atnaujinta Jan 23, 2018, 1:11 PM

Bet čia, ko gero, ir reikia sakyti „atperka“, nes pats metas pakalbėti apie „Žalgirio“ arenos „profesionalų“ renginio organizavimą.

Ši arena garsiai trimituoja, jog sugeba pakviesti profesionaliausius ir žymiausius užsienio atlikėjus ir suorganizuoti jų pasirodymus. Šaunu, smagu ir už tai galima dėti didelį pliusą. Tačiau ar „Žalgirio“ arena sugeba organizuoti darbuotojų darbą? Čia jau atskiras klausimas.

Taigi, į Kylie Minogue koncertą atvykome 19 valandą. Žmonių eilė buvo nusidriekusi iki pat apačios. Nieko keisto, juk šį atlikėja turi tūkstančius gerbėjų. Bet tada ir prasidėjo „linksmoji“ dalis.

Eilė nejudėdama stovėdavo po 10-15 minučių. 20 valandą, kuomet jau turėjo prasidėti koncertas, dar driekėsi mažiausiai 500 žmonių eilė. Dauguma žmonių ėmė piktintis, jog, sumokėję daugiau nei 200 litų,  ne tik nepamatys K.Minogue pasirodymo pradžios, bet ir, geriausiu atveju, pamatys pasirodymą nuo vidurio.

Iš pradžių mane ėmė juokas. Galvoju: „Tradiciškai – lietuviai. Ateina į koncertą, bet net ir čia nemoka atsipalaiduoti, o tik piktintis“. Bet kai laikrodis rodė 20 val. 40 min., o mes vis dar stovėjome ilgoje eilėje, net tokio optimisto kaip aš juokas jau nebeėmė. Stovėdamas ilgoje eilėje ir girdėdamas jau grojančią muziką „Žalgirio“ arenoje, supratau, jog būtent „profesionalių organizatorių“ dėka koncerto pradžios tikrai nepamatysim.

Matyt, patys organizatoriai prieš 21 valandą jau pamatė, jog  visus lankytojus į areną suleis, geriausiu atveju, 22 valandą, todėl visi skubiai buvo nukreipti į kitus sektorių įėjimus. Smagiausia, jog tuomet  žmonių jau niekas net nebetikrino. Tiesiog parodai bilietą ir tave kuo greičiau stumia į „Žalgio“ areną.

Koncertas prasidėjo mums kabinant drabužius rūbinėje, kur eilė taip pat buvo ilgiausia. Taigi renginio pradžios „profesionalių organizatorių“ dėka nemaža dalis taip ir nepamatė. Prie įėjimo į salę buvo nusidriekusi dar ilgiausia eilė.

K.Minogue pasirodymas vėlavo lygiai valandą. Šį kartą – laimei, nes pusė jos gerbėjų būtų atėję į įpusėjusį koncertą. Klausimas tik, ar šį kartą K.Minogue vėlavo dėl to, jog jos komanda kažko nespėjo, ar dėl to, jog iš pasibaisėjimo tokiais organizatoriais pagailėjo savo lankytojų ir koncertą pavėlino, nes 20 valandą ilga jos gerbėjų eilė dar driekėsi lauke?

Mieli „Žalgirio“ arenos darbuotojai, dėkui jums už tai, kad į Kauną sugebat pritraukti pasaulinio lygio atlikėjų, tačiau sakau atvirai: jūsų organizuotumas yra apgailėtinas. Juk jau iš anksto yra žinoma, kiek žmonių dalyvaus koncerte – ar jūs nesugebat suorganizuoti, kaip tokį žmonių srautą įleisti į vidų laiku? Be to, darbuotojų prie įėjimo akivaizdžiai trūksta.

Nemanau, jog dirbate nuostolingai, todėl gal nesidarykite gėdos prieš profesionalius atlikėjus ir prieš savo lankytojus, kurie už bilietus sumoka ne vieną šimtą. 

***

Atsako „Žalgirio“ arenos administracija:

„Dėkojame už pastabas, tačiau norime Jus informuoti apie susidariusią situaciją.

Kaip Jums greičiausiai žinoma, spalio 30 d. K.Minogue koncertavo Lenkijoje, Lodzėje. Po šio koncerto atlikėja kartu su visa įranga į Kauną atvyko penktadienį jau po vidurdienio. Taigi, vietoje planuoto pasiruošimo ryte, darbai prasidėjo tik popietę.

Kylie technikų komandos, organizatorių ir „Žalgirio“ arenos sėkmingo ir profesionalaus bendradarbiavimo dėka pavyko surengti puikų šou, tačiau vėlavimo nepavyko išvengti.

 Atlikėjos vadybininkų prašymu, organizatoriai buvo paprašyti pavėlinti ir durų atidarymą. Vietoje planuoto 18 val. 30 min. durys buvo atidarytos tik 19 val. 05 min. Tuo metu jau buvo susikaupusi didelė žmonių minia.

Organizatorių vardu atsiprašome už patirtus nepatogumus. Atlikėjos komanda taip pat labai jaudinosi dėl vėlavimo ir prašė perduoti nuoširdų atsiprašymą.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.