Per vasarą netikri draugai paauglės gyvenimą pavertė pragaru

Dabar man jau 21-eri, tačiau noriu pasidalinti istorija, kuri nutiko, kai man buvo vos 14 metų. Gyvenau nei pasiturinčioje, nei vargingoje šeimoje – pastogę, rūbų ir maisto turėjome.

Susipykau su šeima, turėjau viską papasakoti, vykome į policiją, niekas nepadėjo.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Susipykau su šeima, turėjau viską papasakoti, vykome į policiją, niekas nepadėjo.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Simona

Nov 5, 2014, 11:20 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 5:11 AM

Gyvenau kaip daugybė šių laikų paauglių – „prie kompanijos“ užtraukdavau dūmą ar kiek išgerdavau. Galybės draugų neturėjau. Iki tų metų vasaros.

Susipažinau su savo amžiaus ir kiek vyresniais paaugliais, laiką leisdavome nuostabiai: maudynės upėse, šokiai, vasaros šventės. Su visais bendravau maloniai, padėdavau, kuo galėdavau, bet per anksti vadinau draugais.

Vasara ėjo į pabaigą, artėjo ir mokykla, visi juokėmės, kaip kartu eisime ten ir puikiai sutarsime.

Tuometinis mano simpatija, kurį tuo metu, atrodė, buvau iki ausų įsimylėjusi, supažindino su savo drauge, kuri jau buvo pilnametė, turėjo vaiką, sužadėtinį. Kelissyk susitikome, ir man pasirodė, jog ji – tikrai labai malonus žmogus.

Bet nespręskime apie knygą pagal jos viršelį.

Pasirodo, ji vartojo narkotikus kaip ir ta mano jaunystės „meilė“. Tai nebuvo tie narkotikai, kurie pražudo, tačiau kelis kartus pabandžiau ir aš.

Nuo to viskas ir prasidėjo. Nustojome visi bendrauti, susidraugavau su ta mergina, nerūpėjo nei mokslai, nei kiti žmonės, tik kaip greičiau su ja susitikti.

Kartą sužinojau, kad žmonės, su kuriais susipažinau vasarą, manimi naudojosi, kad nei vienam iš jų nepatikau, bet jie to nenorėjo man pasakyti. Susipykau ir su ta moterimi. Tada prasidėjo grasinimai, reikalavimai grąžinti pinigus, užsipuolė visi buvusieji „draugai“.

Nenorėjau sakyti giminėms, ir dabar to gailiuosi. Tai tęsėsi keletą mėnesių, kol neprisiverčiau to padaryti. Susipykau su šeima, turėjau viską papasakoti, vykome į policiją, niekas nepadėjo.

Praradau daugybę draugų, nevalgydavau, pradėjau būdama nepilnametė vartoti alkoholį, rūkiau begalę cigarečių, niekas manęs nebedomino, kol vieną dieną pati sau nepasakiau: „Gana!“

Po truputį, mažais žingsniais tvarkiausi, pradėjau sportuoti, lankyti boksą, susiradau draugų, nors nedaug, tačiau tikrų. Ir pagaliau aš tai įveikiau.

Tačiau gavau didelę pamoką visam gyvenimui, todėl noriu pasakyti: „Atsargiai rinkitės draugus, niekuomet nepasiduokite kitų įtakai ir, prieš elgdamiesi negerai, pagalvokite. Nedarykite klaidų, nes paskui visą likusį gyvenimą persekios liūdna praeitis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.