Gimnazisto mamą sukrėtė sūnaus lankoma slapta „Facebook“ grupė

Pastaruoju metu portale lrytas.lt matau daug straipsnių, nešančių žinią apie jaunuolių tykančias blogybes internete. Esu paauglio, gimnazisto mama. Vaikas niekada nekėlė ypatingai didelių bėdų, mokėsi neblogai, domėjosi menu, daile.

Autorė pasibaisėjo paauglių aktualijomis socialiniame tinkle „Facebook“.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Autorė pasibaisėjo paauglių aktualijomis socialiniame tinkle „Facebook“.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Motina

Nov 10, 2014, 10:14 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 10:08 PM

Tačiau prieš kelias dienas sėdėdama prie kompiuterio pamačiau įjungtą sūnaus „Facebook“ paskyrą. Pirmoji žinutė lange buvo iš vienos šio puslapio grupės, kviečiančios bendrauti, kuri, kaip vėliau pamačiau, buvo įvardinta kaip „slapta“...

Tai, ką pamačiau, mane sukrėtė. Mano vaikas toje grupėje atvirai diskutavo apie marihuaną ir kitus sunkius svaigalus, sužinojau, kad iš vieno grupės nario kiti grupės nariai, tarp jų – ir mano sūnus, nuolat perka narkotines medžiagas. Ši kompanija taip pat dalijasi sunkiosios psichodelinės muzikos įrašais, diskutuodama, ar šie gerai „velka“, supraskite – svaigina.

Nuo mažens ugdžiau sūnui pagarbą moteriai, kitaip mąstantiems žmonėms, tačiau pakraupau pamačiusi, kokias vertybes propaguoja mano minima socialinio tinklo grupė: moterų negerbia, daugumą siuntinėja „ant trijų raidžių“ be jokio tikslo, be to, grupėje yra keli homoseksualūs vaikinai, nuolat susilaukiantys patyčių iš kitų grupės vyrų.

Baisiausia, kad ir mano sūnus prie to prisideda: nemaniau, kad jis moka tokių žodžių, kuriais sklaidėsi toje grupėje...

Taip pat atrodo, kad tai yra puiki terpė pedofilams, kadangi reguliariai diskutuojama apie nepilnamečių tvirkinimą, nemažai paauglių mergaičių šlykščiai flirtuoja su gašliais vyresniais vyrais.

Sūnui dar nieko nesakiau. Mąstau, kokių klaidų galėjau padaryti jį auklėdama, kad šitaip įvyko. Norėčiau paskatinti kitas Lietuvos mamas pasidomėti, ką internete gali veikti jų vaikai ir palinkėti, kad jie nesužvėrėtų, kaip minėtinos „Facebook“ bendravimo grupės nariai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.