Šiaulietis pasišlykštėjo savo kraštiečių elgesiu autobuse

Norėjau pasidalinti savo istorija apie viešąjį transportą. Ačiū Dievui, naudotis viešuoju transportu man tenka retai. Tačiau, kai tenka vis labiau suprantu, kad tai nėra malonu, tai prilygsta savęs žeminimui. Kas man labiausiai nepatiko, kai paskutinį kartą važiavau tarpmiestiniu autobusu? Istorija apie tai.

Ačiū Dievui, naudotis viešuoju transportu man tenka retai. Tačiau, kai tenka vis labiau suprantu, kad tai nėra malonu, tai prilygsta savęs žeminimui.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Ačiū Dievui, naudotis viešuoju transportu man tenka retai. Tačiau, kai tenka vis labiau suprantu, kad tai nėra malonu, tai prilygsta savęs žeminimui.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Devyniolikmetis

Nov 15, 2014, 11:57 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:12 AM

Tą kartą sėdėjau priešpaskutinėje vietoje autobuso gale. Pačiame gale sėdėjo du 25-30 metų vyrukai (man pačiam yra 19). Aš kartais irgi išgeriu, parūkau, tačiau nesu, kaip kiti sako, moksliukas, esu kompanijos žmogus. Taigi, nesmerkit manęs dėl to. Tęskime apie tuos vyrukus.

Vyrukai tą dieną sėdėjo autobuso gale, o aš tiesiai prieš juos. Autobusas dar nespėjo išvažiuoti iš Šiaulių autobusų parko, o jie jau keikiasi, koks blogas vairuotojas, kad nevažiuoja greičiau ir pan. Nors tvarkaraštyje aiškiai parašyta – autobusas išvyksta 19 val. 30 min., tuo metu dar buvo likusios 5 minutės iki išvykimo. Man jų kultūra pasirodė ne kokia.

Tai dar ne viskas. Sėdžiu ramiai, laukiu, kol autobusas pradės važiuoti. Vienas iš jų atsiraugėjo per visą autobusą, galvojau, kad tuoj apvems mane. Maniau, kad tai – jau viršūnė, todėl pagalvojau, kad pasiūlysiu tiesiogine ta žodžio prasme išlipti iš autobuso, tačiau aš nesu konfliktiškas žmogus. Nieko nesakiau.

Autobusas pajudėjo, pirmoje stotelėje įlipo alkoholikas, kiek supratau, tai buvo jų draugas. Kol jie važiavo iki savo galutinio tikslo, visą laiką vartojo alkoholinius gėrimus, suko „bambaliuką“ neslepiant...

Aš manau, kad vartoti alkoholį tokiose vietose negalima ir norėčiau, kad kas nors atkreiptų dėmesį ir sudrausmintų tokius žmones. Patikėkit nėra smagu važiuoti autobusu, kai šalia tavęs geria, keikiasi, raugėja. Betrūksta, kad dar apvemtų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.