Keleri metai kančių – su svetimkūniais dantyse

Norėčiau papasakoti savo istoriją, kuri dar tęsiasi iki šiol. Taip pat savo šiuo pranešimu noriu informuoti visuomenę, kad reikia labai atidžiai rinktis stomatologą ir neiti pas bet ką.

Daugiau nuotraukų (1)

Vaida Matonytė

Nov 28, 2014, 11:19 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 10:36 AM

Man 23 metai. Nuo 2007 gruodžio 14 dienos iki 2009 kovo 4 dienos naudojausi „stomatologo“ Romo Vielavičiaus paslaugomis. Jos, deja, buvo atliktos labai nekokybiškai su didelėmis pasekmėmis.

2013 m. spalio 25 d. atlikus rentgeno tyrimą, buvo nustatyta, kad keturioliktame ir šešioliktame dantyse yra svetimkūniai - endodontinio gydymo metu dantų šaknyse palikti instrumentai (adatos), skirtos dantų kanalų valymui. Jos sukėlė tokias komplikacijas kaip destrukcija, peredonto raiščio išplatėjimas, tinimai ties tuo dantimi, paraudusios dantenos.

Dėl skausmo išgerta begalės antibiotikų ir kitų vaistų, kurie laikinai nuramindavo dantų skausmą. Tačiau mane kankino nemiga, bloga savijauta, praleidinėjau paskaitas.

Nekompetentingą gydymą lėmė ir tai, kad Romas Vielavičius niekada nedarydavo rentgeno nuotraukų (neturi rentgeno aparato), niekada nesiųsdavo kitur pasidaryti rentgeno nuotraukų, taip pat neinformavo manęs apie lūžusius instrumentus ir apie galimas pasekmes.

Pagrindinė gydytojo pareiga – teikti kvalifikuotą ir rūpestingą medicinos pagalbą. Tačiau R.Vielavičius suteikė man mokamas endontologines paslaugas, jas atliko nerūpestingai, neatidžiai ir nekvalifikuotai.

Gali būti, kad dabar tuos dantis man teks šalinti.

R. Vielavičius, išgirdęs apie V.Matonytės skundą, kalbėtis atsisakė: „Šis procesas kol kas yra nebaigtas ir aš nieko nekomentuosiu.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.