Skaitytojo nuomonė: Mažai uždirbate? Gaunate, kiek esat vertas

Aš Jums pasakysiu skaudžią tiesą - gyvenime kiekvienas gauna lygiai tiek, kiek yra vertas. Ir jei Jums atrodo, kad gyvenimas Jus nuskriaudė, Jums per mažai moka, Jums visada kažkas nesiseka ar persekioja visokios problemos - tai žinokit, kad turit tiek, kiek esat verti. Ir dar kartais gerokai per daug.

Autorius tvirtina, kad sunkiai beiverčiantys žmonės patys kalti dėl finansinių bėdų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Autorius tvirtina, kad sunkiai beiverčiantys žmonės patys kalti dėl finansinių bėdų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mamutas

2014-12-28 19:31, atnaujinta 2018-01-18 02:43

„Aš visą gyvenimą dirbau, o dabar gaunu juokingą pensiją“. Tai arba per mažai dirbote (buvote tinginys), arba per mažai dirbote galva (buvot kvailys). Būtumėt gudresni už penktoką - būtumėt ką nors girdėję ape taupymą ar investavimą. Bet ateityje visus juodadarbius, tikiuosi, pakeis robotai, o juos prižiūrėt priims jaunų ir perspektyvių specialistų. Ir visi bus laimingi. Robotas niekada neburnos ant savo darbdavio, nerūkys kas 10 minučių ir nevežios snarglėtų pyplių į poliklinikas ir darželius darbo metu.

Verkiat dėl artėjančio euro įvedimo ir skundžiatės, kad kai bus euras, tai pinigų turėsite mažiau. Lyg litų pas Jus dabar lyg šieno būtų. Tūlam referendumo šalininkui sunku suvokti, kad eurą mes jau, galima sakyti, turim nuo tada, kai prie jo prisirišom. Bet baigusiam proftechninę tai suprasti yra sunkiau nei beždžionei reliatyvumo teoriją.

Sakote, kad įsivedus eurą kainos pakils ir Jūs būsit eilinį kartą apmulkinti „valdžiažmogių“? . Tol, kol Jūs mąstysit „kaip sumokėt mažiau“, o ne „kaip uždirbt daugiau“, tol Jus „išdūrinės“ visi, kas netingi. O tie, kas tingi, leis išdurt Jus kitiems.

Ne piniguose laimė. Taip, tai šventa ir neginčijama tiesa, bet tie, kas tą esmę iš tikrųjų supranta, kaip taisyklė ir nepritekliumi nesiskundžia. Varguoliai dažniausiai šį posakį vartoja tada, kai baigiasi argumentai, kodėl jie neturi pinigų. „Ne piniguose laimė!“ - šaukia greitųjų kreditų klientai, o užvis labiausiai pritvoti priduria: „O jų kiekyje!“ Ir tai pasakę šypsosi, lyg būtų tooookį originalų ir negirdėtą „šposą“ pasakę.

Yra dar viena kiek nuvalkiota, bet teisinga mintis: „Kam tau pinigai? Tu juk fantazijos neturi.“ Jei kas padarytų apklausą, kam išleidžiami greitieji kreditai, tai beveik neabejoju, kad dauguma atsakymų būtų „atiduoti skolas“ arba „nusipirkti kokią nesąmonę“ (naujausią planšetę, „lietekus bimbalui“ ar pan.). 

O Jūs pastebėjote, kokio bukumo yra greitųjų kreditų reklamos? Teisingai: kokia tikslinė auditorija - tokia ir reklama. Ir ta auditorija, išgirdusi visą eilę mažybinių žodelių: pinigėliai, močiutė, saulutė, kišenėlė, turbūt iš džiaugsmo ploja katučių bei krykštauja it savo mylimą mergaitę Mašenką pamatę.

Dar, jei nežinojote, pas varguolius yra dvi kategorijos neturėjimo pinigų - kaip „nėra pinigų“ ir kaip „nėra pinigų visai“. „Nėra pinigų“ reiškia, kad jų tiesiog nėra skoloms grąžint. Viskam kitam dar kažkaip sukrapštys („aifounui“, pavyzdžiui).

Bet net ir varguoliai turi vieną pliusą. Iš jų lengviausia uždirbti. Sakote: „Bet jie juk vargšai, jie daug neturi…“ Bet užtai jų tiek daug! „Turėkit sąžinės!“ - grūmoja „nuskriaustieji“ lazdomis.

Tai Jūs, visuomenės piktžaizdės, turėkit sąžinės gyvent iš pašalpų, kurias, tikiuosi, vieną gražią dieną kas nors panaikins. O iš sutaupytų (o ne iššvaistytų) pinigų, pavyzdžiui, pastatys Vilniuje metro ar gondolas iš Žvėryno į centrą. Argi nebūtų puiku?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.