„Fūristas“ prezidentei: „Jei tik girdėtumėt, ką mes kalbam“

Prezidentė. Dalia Grybauskaitė. Jei žiūrėtume iš „vairuotojiško“ kampo – simpatiška moteris. Ne gėda per miestą pereiti ar į kavinę nusivesti. Jei paklausytume karštų diskusijų, vykstančių kiekvienoje vairo brolių susibūrimo vietoje, tai... Kiek vairuotojų, tiek ir išsireiškimų, kartais labai nutolusių nuo moteriškumo ir pareigybių supratimo.

Pasak autoriaus, jeigu specialistai įsiklausytų į patyrusių žmonių pastabas, karų pasaulyje būtų mažiau.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasak autoriaus, jeigu specialistai įsiklausytų į patyrusių žmonių pastabas, karų pasaulyje būtų mažiau.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Grubliauskas

Jan 3, 2015, 11:41 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 3:01 AM

Vulgaresni lygina ją ne tik su miško gėrybe, augančia miške įvairiais pavadinimais, bet ir mergina, vedančia vairuotojus iš kelio. Piktesni joje mato Rusijos agentą, sėkmingai dirbantį Europos centre, o dėl konspiracijos visokiais baisiais žodžiais pliekiantį savo maitintoją, nes yra gera patarlė „mušk savus, kad svetimi bijotų“.

Dar yra vairuotų, kurie pasiruošę dirbti jos patarėjais visose srityse ir labai pyksta, kad jų niekas nekviečia, nors jie viską žino. Taip, žino. Kaip lengva dabar žinoti net nežinant ką reikia žinoti. Paskaitei, pažiūrėjai, jei patiko, tai ir žinai. Nors tas, kuris parašė, nebuvo ten ir nematė apie ką rašė. O kam? Perrašė iš kur kitur ir gerai. Kaip turguje – paklausei, paskaitei, kitam perdavei.

Vieni parašo, kad „raudonieji“ „baltuosius“ šaudo, gyvus užkasinėja, kiti tą patį įvykį priešingai aprašo. Paskaitei ir pasirenki protui ir širdžiai mielą spalvą, o tam, kuris kitomis spalvomis pasaulį mato – į dantis. Juk dėl tiesos, išgirstos iš to, kuris tos tiesos nežino, ne gaila kelis dantis paaukoti ir, apspjovus kitaip mąstantį, prezidentei patarti.

Visi „žino“ ką daryti, kad ukrainietis su rusu vėl prie vieno stalo susėdę lašinius raikytų, muitinėse eilių nebūtų, kieno kišenėje pensijos nusėdo, per kokios partijos piniginę skystos dujos teka, koks ministras kiek į kišenę įsidėjo (nors niekas nematė) ir t. t. Bet bėda ta, kad visažiniai, gyvenantys Olimpo papėdėje, negali, anot jau beveik išnaikintų indėnų, „Didžiajai Ausiai“ tą žinojimą perduoti.

Tad, įsiklausius į vieno politiko man pasakytus žodžius „palik viską spręsti profesionalams, nes tavo nuomonė, suformuota įvairių rašinių, jiems neįdomi ir nieko nepakeis“, belieka kartu su visais esančiais Olimpo papėdėje pamirksėti blondinės iš TV akimis ir saugoti savo dantis kol kas tik nuo kitaip mąstančių vairo brolių.

O vis dėlto derėtų mūsų profesionalų ausims išgirsti nuomonę, suformuotą ne tik rašinių, bet ir gyvenimiškos patirties. Tada ir eilės Rytų pasienyje būtų mažesnės, karų pasaulyje būtų mažiau, o vairuotojai prezidentėje matytų simpatišką moterį, su kuria norėtųsi per miestą pereiti ir į kavinę nusivesti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.