Norėjau susimokėti už stovėjimo vietą, bet gavau baudą

Esu pirmo kurso studentė, mokausi Panevėžio kolegijoje. Daugelyje aukštųjų ir aukštųjų neuniversitetinių mokslo įstaigų studentams dabar susikaupimo ir mokymosi metas – sesija, per kurią studentai laiko egzaminus. Ne išimtis ir aš.

Į aparatą įmečiau 0,60 euro, tai yra, norėjau susimokėti už 2 valandas stovėjimo, nes tiksliai nežinojau, kiek laiko užtruks egzaminas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Į aparatą įmečiau 0,60 euro, tai yra, norėjau susimokėti už 2 valandas stovėjimo, nes tiksliai nežinojau, kiek laiko užtruks egzaminas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Irma

Jan 16, 2015, 12:06 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 10:11 PM

Tą dieną (sausio 13-ąją) kaip tik turėjau laikyti egzaminą. Mano žinių patikrinimas turėjo prasidėti 8 valandą ryte. Ne visi dėstytojai yra supratingi ir toli gražu ne visi nekreipia dėmesio į vėluojančius laikyti egzaminą studentus, tad stengiamės būti punktualūs, ateiti keliomis minutėmis anksčiau. Na, o prie kolegijos, Klaipėdos gatvėje, yra mokama aikštelė.

Sustojau joje apie puse 8 ryto, nuėjau prie aparato atsispausdinti bilietėlio už stovėjimo vietą, nes gerai žinojau, kad iš egzamino išeisiu jau po 8. Į aparatą įmečiau 0,60 euro, tai yra, norėjau susimokėti už 2 valandas stovėjimo, nes tiksliai nežinojau, kiek laiko užtruks egzaminas.

Paspaudžiau „spausdinti“ ir užsidegus ekranui pamačiau užrašą – „nemokamas laikas“, tad mano centai nuskaičiuoti nebuvo (jų aparatas nepaėmė) ir bilietėlio atsispausdinti nepavyko. Neramia širdim nuėjau prie auditorijos, kur turi vykti egzaminas, dar pajuokavau su kurso draugais, kad galiu gaut baudą...

Iš egzamino išėjau kelios minutės iki pusės 9, na ir kaip manot? Randu baudos lapelį. Bauda 5,80 euro. Baudą susimokėjau iš karto ir nesuku galvos dėl to, tiesiog man kyla paprastas klausimas, kodėl aš turiu mokėti baudą, jei aš tikrai norėjau būti pilietiška, susimokėti už stovėjimo vietą. Tačiau tie aparatai taip sureguliuoti, kad nemokamu laiku nespausdina bilieto..

Mes, žmonės, nesam kvaili, suprantame, kad už nemokamą laiką mokėti nereikia, tačiau jei norim nusipirkti bilietėlį, vadinasi, kad planuojam stovėti čia, kai baigsis nemokamas laikas, tada už bilietėlį galėtų skaičiuoti nuo 8 valandos, kada ir prasideda mokamas laikas.

Susiradau atsakingos įmonės kontaktus, tą pačia dieną parašiau jiems laišką, tikrai ne piktai rašiau, tiesiog norėjau išsiaiškinti, ar man nepavyko to bilietėlio atsispausdinti, ar taip nutinka dėl pačių atsakingų asmenų neišmanymo. Mes sąžiningi piliečiai turime mokėti baudas. Na, atsakymo iš jų vis dar nesulaukiu.

„Panevėžio būsto“ direktoriaus pavaduotojas Renaldas Januška:

„Panevėžio centre ilgą laiką buvo problemų su mokamu automobilių statymu, vairuotojai vis nežiūrėdavo į ženklus. Mokamas stovėjimas Panevėžyje – nuo 8 valandos ryto iki 17 valandos vakaro, tačiau vairuotojai įpykdavo, kai sumokėję po 17 valandos mokamu stovėjimu galėdavo naudotis kitos dienos ryte, o jiems to gal net nereikėdavo.

Todėl nuo 17 iki 20 valandos mieste neveikia parkomatai, po 20 valandos jie vėl veikia – bilietą galima nusipirkti kitos dienos rytui. Tiesiog ekrane visuomet pasirodo užrašas „nemokamas stovėjimas“. Šiuo atveju taip pat toks užrašas pasirodė, nes automobilį mergina statė pusę aštuonių. Tačiau jai įdėjus pinigus ir pamačius užrašą „nemokamas stovėjimas“ reikėjo spausti „pirkti bilietą“. Kaip supratome, ji to nepadarė, ir parkomatas išmetė jai pinigus atgal. Jei ji būtų spaudusi „pirkti bilietą“ pasibaigus nemokamo stovėjimo galiojimui, bilietas galiotų, o baudos mergina nebūtų gavusi.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio