Turiu šį tą pasakyti direktoriais būti norinčiam jaunimui

Darbas. Darbas. Darbas. Vieniems tai žodis, parodantis kančią, o kitiems – malonus dalykas. Bet mane nustebino per vieną apklausą žmonių išsakyta nuomonė, kad jie dirbtų už algą, kuri būtų 1000 eurų. Na taip, o drambliai skraido. Tai ale turėtų būti minimali alga.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Baužys

Feb 23, 2015, 12:03 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 2:10 PM

Bet turbūt daugelis ekonomiką suvokia, kaip karvė mėnulyje. Na, jei norite tokios algos, tai ir kainos proporcingai kils. Stebuklų nebūna. Na, o dabar grįžkim prie darbų klausimo.

Pažvelkime, kokiu principu dirba mūsų šalies gyventojai. Man teko dirbti ir statybose, ir fabrike. Ir pakalbėsiu apie tuos, kurie nori daugiausia uždirbti – jaunimą. Tai labai įdomi tema. Visi mes norime uždirbt, bet dirbti tingime.

Jūs paklausite, o kuo tai pasireiškia? Pirmiausia tai absoliutus nenoras dirbti fizinio darbo. Tokiais atvejais prasideda įvairiausi stuburo ir kitokie skausmai. Aišku, kai gyveni betono dėžutėse, ir tavo vienintelis darbas yra klubai, tūsai, šnapsas ir cigaretės, kažin ar jėgų tam darbui atsiras.

Juk dabar vaikai yra vos ne raudonosios knygos egzemplioriai su savo milžiniškom teisėm. Antra – tai tokie dalykai, kaip klubai, Jūros šventė ar kitos nesąmonės irgi neprideda noro dirbti. Jei tu dirbi pamaininį darbą, tau tokių švenčių dažnai nebūna. O paskui atsiranda priekaištų, kad nėra darbo. Šiais laikais reikia dirbti, o nelaukti, kada iš dangaus nukris karvelis.

Pamąstykit, ar nėra juokinga, kada neturintis patirties ar specialybės pilietis nori direktoriaus algos? Taip nebūna. Pamąstykit, tai naudinga.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.