Sutuoktinių porą šokiravo vaizdai Druskininkų pirtyse

Nė nežinau, ar apskritai reikėtų rašyti šia tema, bet manau, kad mes, lietuviai, šiuo metu esame ant kažkokios bedugnės krašto...

Anot autorės, burbulinėse voniose, ant gultų, muzikos baseinuose, pirtyse, net ant kėdžių prie vandens baro lankytojai sėdi kaip Dievulis sutvėrė.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Anot autorės, burbulinėse voniose, ant gultų, muzikos baseinuose, pirtyse, net ant kėdžių prie vandens baro lankytojai sėdi kaip Dievulis sutvėrė.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Riminytia

Mar 30, 2015, 6:18 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 11:03 PM

Tikrai nesu iš tų išlepintų, turtingų moterų. Gyvenime mačiau visko: ir nepritekliaus, ir džiaugsmo, ir skausmo, ir nežinojimo.. Tačiau visuomet tvirtai žinojau, kad orumas ir pagarba sau bei aplinkiniams yra didelė vertybė. Kad ir kas būtų, kad ir kur būčiau.

Tai štai: turėjome su vyru gana prasmingą šventę, kurios metu gavome dovanų kuponą į vieną viešbutį bei SPA, esantį Druskininkuose. Apsidžiaugėme, nes kur nors išvykti auginant atžalas sekasi gana sunkiai, todėl po ilgo planavimo palikome vaikus krikšto tėvams ir išvažiavome. Taip pat turėjome ir Druskininkų vandens parko kuponus, todėl išvyka turėjo būti išties maloni. Kadangi kartą tame vandens parke jau teko lankytis (išskyrus pirčių erdvę), tikrai norėjosi ten pabūti ir atsipalaiduoti. O kur dar SPA procedūros kitą dieną.

Ką gi, mes jau Druskininkuose. Pirmiausia užsiregistravome viešbutyje. Pirmas aukštas paliko išties neblogą įspūdį. Šis viešbutis greičiausiai vienas seniausių šiame mieste, be to, gerai žinomas, todėl tikėjomės tikrai artimos namams aplinkos. Bet visai kitaip apsirodė užėjus į viešbučio kambarį.

Kiliminė danga tikrai labai purvina (nors ir nusiurbta), vietoj raudonos beveik pilka, sienos apdaužytos ir labai purvinos. Na, bet kas čia žino, gal sunkus metas, nėra už ką daryti remonto. Toleruojame, juk dovanotam arkliui į dantis nežiūrima.

Pradedame krautis daiktus, vyras įjungia televizorių, aš einu į vonios kambarį plautis rankų. Keista, bet klozeto dangtis sulūžęs (gal nematė), muilo nėra (po to radau šiek tiek likusio skystojo), tualetinis popierius taip pat likęs po prieš tai besisvečiavusių (greičiausia labai taupo)... Na, ok, bent jau švaru.

Grįžtu į kambarį, o ten kažkokie veidai ir sniegas televizoriuje. Supratome, kad nieko pažiūrėti nepavyks.

Pagaliau mes vandens parke. Ten malonu ir šilta. Viskas kaip ir praėjusį kartą.

Kadangi šįkart atvykome be vaikų, iškart keliaujame į pirčių erdvę. Na, iš pradžių viskas gerai... Renkamės, į kurią čia užėjus pirmiau... Susirandame, pasėdime joje kokias dešimt minučių. Po to keliaujame toliau, juk laiko ne tiek daug, o išbandyti norisi viską.

Prie vienos kitos pirties vyksta kažkokios nuogalių programos, todėl ten neiname. Nes mes, kaip dauguma buvusių bendroje zonoje pirmame aukšte, su drabužiais (žinoma, maudymuisi skirtais) ir nė neketiname jų nusivilkti.

Einame toliau, o pyktis vis didėja. Oi ne!!!  Tikrai nesu sustabarėjusi, besivaržanti ar apaugusi stereotipais moterytė, bet tokie vaizdai mane šokiruoja ir tam tikra prasme kelia šleikštulį...

Aplink pilna nuogų žmonių. Burbulinėse voniose, ant gultų, muzikos baseinuose, pirtyse, net ant kėdžių prie vandens baro sėdi kaip Dievulis sutvėrė. Vienu metu pagalvojau, kad kažkaip panašiai turėtų atrodyti vadinamieji svingerių vakarėliai.

Man nė nekyla noras lipti su jais į tas burbuliuojančias vonias, nes, atsiprašant, nė nežinau, ar jis tualete prieš tai padoriai nusivalė užpakalį (nepykite, bet kelnaitės bent jau nuo to minimaliai saugo)...

Galvoju, gal čia aš tokia viena balta varna. Tačiau matau, kad vyrui vaizdelis irgi ne itin patinka, o ir tie, kurie su maudymosi kostiumais, taip pat nėra sužavėti.

Ką padarysi – jei išsirengusių čia dauguma, pirčių erdvę kol kas paliekame, nes galbūt mes ko nors nežinome, galbūt čia kokios nors nudistų valandos. Pasibūname bendroje erdvėje ir prieš išeidami mėginame laimę – dar kartą rasti vieną pirtį. Viltis, jog pataikėme tiesiog į nudistų valandas ir jos jau baigėsi, vis dar šmėžuoja mintyse. Tačiau niekas nepasikeitė, negana to, pirtyse tokių adomėlių ir ievučių dar daugiau...

Staigiai surandame pirtį, kurioje nieko nėra, pabūname ten likusį laiką ir einame laukan. O ten – dar geriau: bendroje rūbinėje gerai įkaušęs vyrukas ne tik paprašo mano telefono numerio, bet ir tiesiog pareiškia, kad jis rengsis tiesiog prie manęs. Jei vyras tuo metu būtų stovėjęs šalia, be incidento nebūtume apsiėję.

Soriukas, jei ką nors supykdys, bet tai ne tik nemalonu, tai nehigieniška, chamiška, tai nesąžininga visų kitų taip nesielgiančių žmonių atžvilgiu.

Nuo mažens žinojau ir mane mokė, kad žmogus yra toks, koks yra, todėl toleruoju įvairias pakraipas, įvairius žmones, spalvas, suprantu, kad dauguma nesame tobuli, bet žiūrėti į dešimčių vyrų pasididžiavimus, moterų krūtis ar pleistrą, užklijuotą ant užpakalio, labai nemalonu... Tikrai būkite laisvi, lepinkitės nuogi ir rodykite savo kūnus, bet ar būtinai visiems?

Iš vandens parko išėjome turbūt visiems laikams. Grįžome į viešbutį, atsigulėme miegoti. Na, pasvarstau, bent čiužinys patogus ir geras. Tik patalynė suplyšusi. Tačiau po visko tai jau neerzino.

Nepaisant tokių nuotykių, gavome labai skanius ir sočius pusryčius, pasijuokėme ryte iki soties, kad bent turėsime ką prisiminti. Tądien be jokių SPA procedūrų kuo greičiau išvykome namo.

Mano nuomone, turi būti tam tikros ribos, pagarba, supratimas. Apskritai kartais atrodo, kad kuo toliau, tuo labiau turime toleruoti visas galimas mažumas, jie tampa galinčiais viską... Bet ar jie gerbia mus, kurie elgiasi kaip dauguma žmonių?

Gerbti juos – taip, bet žiūrėti ir matyti, net sėdėti šalia – tikrai ne! Tai ne laisvė. Mano nuomone, tai moralės nepaisymas, absoliutus gėdos jausmo neturėjimas ir tikrai šioks toks nuokrypis nuo normos.

***

Druskininkų vandens parko pirčių skyriaus vedėjas Gintaras Kerpakis teigė, kad kiekvieno mėnesio paskutinį penktadienį nuo 18 iki 23 valandos čia vyksta nuogalių vakaras.

„Tai tradicija, vykstanti ne pirmus metus. Tomis dienomis pirtyse vyksta specialios programos tiems, kurie nori nusirengti, – kvapų, druskos, medaus“, – teigė G.Kerpakis.

Anot jo, žmonių, kurie nori pirtyse pasikaitinti nuogi, vis daugėja. G.Kerpakis pabrėžė, kad einant į pirtis apskritai rekomenduojama nedėvėti drabužių, bet tai, žinoma, nėra privaloma.

Specialistas taip pat paaiškino, jog taisyklėse yra nurodyta, kada žmogus sėsdamas privalo pasitiesti po savimi rankšluostį.

„Sausose pirtyse, kur visur mediena, privaloma po visu kūnu pasitiesti rankšluostį – nesvarbu, lankytojas nuogas ar ne, o garinėse pirtyse, kur keramika, galima prieš sėdant nusiprausti ir pasėdėjus nulieti dušu“, – sakė G.Kerpakis, pridurdamas, jog į barą nuogam eiti negalima, reikia prisidengti rankšluosčiu. 

Pirčių skyriaus vedėjas patarė prieš einant į pirtis jų interneto svetainėje pasiskaityti taisykles.

***

„Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro AQUA“ marketingo ir pardavimų vadovė Jūratė Vaitkevičiūtė:

„Pagal Druskininkų vandens parko taisyklių 61 punktą (Vandens pramogų komplekse privaloma būti su maudymosi apranga (ne ilgesne nei iki kelių), pirčių erdvėje galima būti ir be maudymosi aprangos, t.y. nuogiems) pirčių erdvėje galima būti nuogiems bet kuriuo pirčių erdvės darbo metu.

Šis punktas galioja nuo vandens parko atidarymo pradžios, būtent todėl pirčių erdvė skirta tik asmenims, sulaukusiems 18 metų. Pirčių erdvėje yra apie tai informuojantys  ženklai bei informacija raštu 4 kalbomis.

Savaitgalio dienomis pirtyse vyksta 5 pirčių programos „Isidos“ pirtyje, skirtos tik nuogiems asmenims, darbo dienomis tokia programa vyksta viena. Informacija apie tai taip pat pateikiama ir internete, ir pačiame parke, ir informaciniuose  leidiniuose.

2008 m. vandens parko pirčių erdvėje, skirtoje tik suaugusiems, pradėjome organizuoti nuogalių vakarus. Nuo 2010 m. nuogalių vakarai tapo tradicija ir jie vyksta rugsėjo – birželio mėnesių paskutiniais penktadieniais vakarinėmis darbo valandomis (konkrečiai šiais metais nuo 19 iki 23 val.). Apie juos yra skelbiama tiek mūsų internetiniame puslapyje, tiek mūsų „Facebook“ paskyroje, tiek pačiame vandens parke.

Prie įėjimo į pirčių erdvę yra didžiulis plakatas, skelbiantis kad pas mus vyksta nuogalių vakarai. Pačių nuogalių vakarų metu mes pirčių erdvėje papildomai iškabiname A3 ir A4 formato informacinius skelbimus keliomis kalbomis, kad vyksta nuogalių vakaras ir kokios papildomos programos nuogaliams yra atliekamos. Be to, prie įėjimo kasų yra padedami informaciniai lapeliai su pirčių programomis, kuriuos tiek nuogalius, tiek lankytojas, ketinantis būti su maudymosi kostiumu, gali pasiimti. Mūsų kasų skyriaus administratoriai taip pat tą dieną primena lankytojams, kad šiandien vyksta nuogalių vakaras.

Pirčių erdvėje yra 20 skirtingų pirčių, pirčių programos nuogaliams paprastai atliekamos 3-4 pirtyse (kovo 27 d. buvo atliekamos „Grande“, „Aida“, „Shahrizada“ pirtyse), sūkurinių vonių yra aštuonios, todėl lankytojams su maudymosi kostiumais yra galimybė pasirinkti ir nebūti kartu su nuogaliais vienoje pirtyje/sūkurinėje vonioje.

Nuogalių vakarų per metus būna dešimt, visomis kitomis 355 dienomis per metus pirčių erdvėje taip pat pasitaiko nuogalių, tačiau kol kas tai nėra masinis reiškinys.

Tikimės, kad mūsų lankytojų abi pusės – ir nuogaliai, ir asmenys su maudymosi kostiumais – bus tolerantiškesni ir pagarbesni vieni kitiems bei pasirinks tokį poilsio laiką ir pirčių erdvės vietą, kad išvyka į Druskininkus išliktų atmintyje ne kaip slogus, o malonus prisiminimas.“

  J. Vaitkevičiūtė pabrėžė, kad skaitytojos nuomonėje minimas viešbutis – tai ne jų komplekse esantis viešbutis „AQUA“.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.