Augalų augintoja pasipiktino – sodinukų mugėje neliko vietos

Rašome, nes esame labai pasipiktinę. Esame „Gėlininkų draugija“ iš Rokiškio. Auginame daugiamečius augalus jau 40 metų – tai mūsų pragyvenimo šaltinis. Kaip ir kiekvienais metais, prasidėjus sezonui stengiamės sudalyvauti visose, Lietuvoje rengiamose, pavasarinėse sodinukų mugėse. Kadangi esame nuolatiniai įvairiausių mugių dalyviai, kasmet gauname pakvietimus.

Prasidėjus sezonui stengiamės sudalyvauti visose, Lietuvoje rengiamose, pavasarinėse sodinukų mugėse. L.rytas.lt archyvo asociatyvioji nuotrauka
Prasidėjus sezonui stengiamės sudalyvauti visose, Lietuvoje rengiamose, pavasarinėse sodinukų mugėse. L.rytas.lt archyvo asociatyvioji nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Irma Daktariūnaitė

Apr 3, 2015, 2:22 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 2:51 PM

Šiemet gavę žinutę, kad jau prasidėjo registracija į „Senukų“ organizuojamą sodinukų mugę, suskubome registruotis. Užsiregistravome taip, kaip liepė taisyklės – internetu. Suruošėme visą produkciją. Tokiai mugei pasiruošti dažnai prireikia ne tik nemažai laiko, bet ir reikia įdėti labai daug darbo.

Labai nustebome, kai likus savaitei iki mugės pradžios gavome pranešimą, kad esame išbraukti iš dalyvių sąrašo, nes registracijos prioritetai – kas pirmas užsiregistravo,  tas ir dalyvaus.

Norėčiau pridurti, kad nors ir eskaluojama, kad vyks pavasarinė sodinukų mugė, jos pusė ploto užima bandelių, dešrų ir rūbų prekeiviai.

Manau, kad didelė dalis užsiregistravusių prekiaus lenkiška produkcija, kuri tikrai neturės nei fitosanitarinių pažymėjimų, nei pagal įstatymą būtinų augalų pasų.

Taigi, liūdna, nes dabar esame  priversti ieškoti, kur realizuoti produkciją. Viskas buvo pilnai paruošta mugei. Susisiekę su organizatoriais gavome pasiūlymą važiuoti į mums tolimiausią tašką, į visai kitą miestą už 300 kilometrų, nors ten net nesiregistravome.

Kiek teko bendrauti su kitais, Lietuvos stambiausiais ir žinomiausiais augintojais, jie taip pat yra išbraukti iš sąrašų.

***

Prekybos tinklo „Senukai“ komentaras:

„Du kartus per metus prie prekybos centrų yra rengiamos sodininkų mugės. Kasmet sulaukiame vis didesnio susidomėjimo tiek iš prekybininkų, tiek ir pirkėjų. Šiemet pradėję registraciją dalyvių, norinčių prekiauti mugėje, rekordiškai greitai sulaukėme beveik 400 paraiškų.

Nespėjusiems užsiregistruoti, kai dar buvo laisvos prekybos vietos, teko papildomai ieškoti prekybos ploto. Kai kurie prekybininkai maloniai sutiko kiek sumažinti savo prekybos plotą, kad šalia galėtų įsikurti daugiau prekiautojų, tokiu būdu buvo sukurtos dar papildomai 24 vietos ir praplėsta mugės zona 80 vietų.

Kaip alternatyvą žmonėms siūlėme ir prekybos vietas kituose miestuose, kur mugė vyksta tokiu pat metu, arba kitą savaitgalį.

Matydami, kad dalyvių skaičius kasmet auga, mes ieškome sprendimų, kaip sutalpinti visus norinčius, siūlome įvairias alternatyvas, kad visi prekiautojai būtų patenkinti ir galėtų lankytojams pasiūlyti įsigyti savo produkcijos.

Tai jau tradicija tapusios rudens ir pavasario mugės, kur lankytojai gali įsigyti ne tik sodinukų, bet ir molinių vazonų, paragauti ir nusipirkti ūkininkų produkcijos. Iš visų užsiregistravusių dalyvauti mugėje – didžioji dauguma prekiaus įvairiais sodinukais, apie 40 dalyvių užsiregistravo kaip amatininkai, kurie siūlo dirbinius iš medžio, metalo ar molio.

Dažniausiai tai sodų papuošimams naudojami gaminiai.  Perpus mažiau – 20 dalyvių, turintys atitinkamus sertifikatus,  prekiaus ir maisto produktais – mėsa, daržovėmis, rudens derliaus obuoliais.

Pavasario mugė, kurioje pernai apsilankė per 40 tūkstančių lankytojų, šiemet vyks balandžio 11-12 Kaune, Klaipėdoje, Alytuje, Telšiuose ir balandžio 18-19 Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Ukmergėje ir Mažeikiuose.“

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime" temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.