Robbie Williamso gerbėjai koncertas apkarto palikus savo vietą

Sekmadienį buvau „Žalgirio“ arenoje. Ruošiausi kartu su visais garsiai šaukti Robbie vardą. Ir ne dėl to, kad esu baisi jo gerbėja, tiesiog dėl to, kad britas ir jo komanda visame pasaulyje sugeba sukviesti šimtus tūkstančių gerbėjų.

R.Williamso koncertas lietuviams paliko didžiulį įspūdį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Williamso koncertas lietuviams paliko didžiulį įspūdį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta

Apr 7, 2015, 7:45 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 10:37 AM

Norėjau pažiūrėti, kaip dirba apšvietėjai, įgarsintojai, kaip dirba pats vokalistas. Esu iš tų seno kirpimo žmonių, kurie ypač vertina gyvą garsą ir gebėjimą dirbti beveik tobulai. Išties tokie buvo mano lūkesčiai. Ir tikrai nepykau, kad koncertas visą valandą vėlavo: tokio lygio žvaigždė gali sau leisti vėluoti.

Džiaugiausi, kad matau tai, ką norėjau išvysti, kad galiu klausyti ir nepavargti nuo kvailo triukšmo, kad kokybiškas garsas glosto ausis. Dar smagu būti minioje, kuri taip pat panašiai vertina muziką, na, gal panašiai.

Ir, aišku, norisi judėti į taktą, ploti ir šaukti, kad turi tokią progą. O kaipgi šoksi kėdėje? Atsistoji, išeini į tarpą tarp eilių, kad galėtum pajudėti ir drauge neužstotum vaizdo sėdintiesiems.

Čia pribėga maždaug 65 kg sverianti apsaugininkė – tokia nemaloni ir taip arti į veidą pradeda kriokti, kad aš trukdau praeiti žmonėms, klausia kur mano vieta, kodėl aš ne savo vietoje ir t.t?

Čia kas dabar? Čia tokia nauja organizatorių tvarka? Visaip erzinti žmogų, kuris atėjo šiaip jau į koncertą, o ne į filharmoniją. Aš suprantu, kad yra taisyklės, saugumo ir t.t., bet aš niekam netrukdžiau, niekam neužstojau vaizdo, išvis elgiausi taip, kad mano linksmybės niekam nekeltų jokio nervo.

Ta pati apsaugininkė nubėgo prie kolegos ir pradėjo aiškinti, kad štai ant tako stovi dar ir vaikas kažkoks, kuriam seniai laikas būti lovoje. Tas vaikas tiesiog iš savo vietos nieko nemato, paaiškino jo mama. Tačiau apsauga apskritai tai mamai liepė išeiti. Dar vargšė bandė sakyti, kad sumokėjo 90 eurų ir už save, 90 eurų ir už vaiką, ir turi teisę matyti viską, o ne kitų nugaras. Žodžiu, spėju, kad moteriškė išėjo namo, taip ir neišgirdusi finalinių Robbie Williamso akordų.

Tokiame renginyje buvau gana senokai, gal prieš kokius dvejus metus. Labai norėjau pasidžiaugti, kad pasikeitė publika, kad žmonės moka linksmintis, kad nebėra kažkokių išsišokimų, muštynių, kad žmonės tapo mandagūs ir paslaugūs, kad jeigu netyčia tave ir stumtelėjo, tai nusišypsojo ir atsiprašė. Visa tai labai svarbu, norint saugiai jaustis tokiuose renginiuose.

Taip, į kitus koncertus aš eisiu. Netgi jeigu jie vyks „Žalgirio“ arenoje, tačiau kitą kartą, kai apsaugininkai vėl elgsis panašiai, skambinsiu televizijoms, spaudai, portalams, kad atvyktų ir pažiūrėtų, kaip elgiamasi su žmonėmis. Kad nufotografuotų ir prispaustų atsakyti žmonėms, kokios taisyklės, kokios pareigos ir kokios teisės taikomos arenos lankytojams.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.