Stebėjau pareigūnų veiksmus prie Prezidentūros. Tikrai įsiutau

Perskaitęs apie išpuolį prie Prezidentūros, įsiutau – kiek laiko dar terliosimės su įvairaus plauko padugnėmis, ryjančiais padorių žmonių nervus ir pinigus?

Pačioje Lietuvos širdyje vyrukas grasina visus aplinkui susprogdinti, o mūsų specialiosios tarnybos kelias valandas trypčioja vietoje.<br>V.Bračiulytės nuotr.
Pačioje Lietuvos širdyje vyrukas grasina visus aplinkui susprogdinti, o mūsų specialiosios tarnybos kelias valandas trypčioja vietoje.<br>V.Bračiulytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rimantas

2015-04-16 17:01, atnaujinta 2018-01-06 16:03

Pačioje Lietuvos širdyje vyrukas grasina visus aplinkui susprogdinti, o mūsų specialiosios tarnybos kelias valandas trypčioja vietoje, mandagiai diskutuoja su teroristu, galinčiu bet kuriuo momentu pasiųsti į dausas netoliese esančius žmones, sugriauti istorinius pastatus.

Kam tas perdėtas liberalumas? JAV šitas „erelis“ greitai gautų kulką, jei nepaklustų pareigūnų reikalavimams. O pas mus su juo buvo pasielgta lyg su padauža moksleiviu, užrašiusiu ant lentos negražų žodį. Gal dar reikėjo jam kavos pasiūlyti ar atsiprašyti už sutrukdymą?

Kas būtų, gerbiamieji, jei jis iš tikrųjų būtų apsikarstęs sprogmenimis ir dešimtys žmonių išlėktų į orą? Kaip jūs, teisėsaugos atstovai, galėtumėte žiūrėti į akis aukų artimiesiems? Teisintumėtės nevykusiomis frazėmis: „Stengėmės, bandėme, apgailestaujame“?

Užuot iškart neutralizavę grasintoją, jūs tik pasibalnojote liežuvius, kurie nebuvo verti nė grašio. Jeigu teroristas būtų ėjęs iki galo, pareigūnai nebūtų apgynę nuo jo mūsų piliečių, nors tam turėjo pakankamai laiko – net tris valandas. Mirčių išvengta tik laimingo atsitiktinumo dėka.

Skaudžiausia, kad struktūros, turinčios apsaugoti šalies gyventojus nuo panašių išpuolių, nesuveikia: mindžikuoja, bijo imtis ryžtingų veiksmų.

Kiek kainavo medikų, gaisrininkų, „Aro“ darbas, masinė žmonių evakuacija? Nereikia būti dideliu žinovu, kad suprastum – dešimtys tūkstančių eurų buvo išmesti į balą. Išaiškės, kad tas bedarbis neturi turto, ir jam „dzin“ net milijoninė bauda.

Lietuvoje viskas gražu tik ant balto popieriaus lapo.

Anksčiau jis neteistas, todėl į kalėjimą nebus pasodintas, o jei ir bus, turėsime jį išlaikyti iš savo kišenės. Tad ar nevertėjo terorizmo mėgėją sutramdyti iškart snaiperių kulkomis, užuot visą vakarą rizikavus daugelio žmonių gyvybėmis?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.