Autobuso keleivę papiktino vairuotojo elgesys su mažamete dukra

Rytą pradėjau nelabai maloniais skaitiniais apie viešąjį transportą ir vairuotojų elgesį. Taip jau sutapo, kad tai buvo pirmasis už akių užkliuvęs straipsnis, sugrąžinęs mane į anksčiau vykusį incidentą.

Visų šių įžeidinėjimų turėjau klausytis mažiausiai dvidešimties žmonių akivaizdoje ir vien dėl to, kad vaikas apsiverkė.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Visų šių įžeidinėjimų turėjau klausytis mažiausiai dvidešimties žmonių akivaizdoje ir vien dėl to, kad vaikas apsiverkė.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina

Apr 23, 2015, 11:00 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:33 AM

Kaip visada su dukra 49-ojo maršruto autobusu važiavome iš darželio. Įlipęs į autobusą mano vaikas nuskubėjo į savo mėgstamą vietą autobuso priekyje, kad galėtų gerai matyti kelią. Deja, visos vietos jau buvo užimtos, tad atsistojo šalia neatidaromų priekinių durų. 

Piktai nusiteikęs vairuotojas liepė patraukti vaiką ir pareiškė, kad ten stovėti negalima. Dar apsižiūrėjau ir tikrai nemačiau jokių ženklų, draudžiančių stovėti šalia priekinių durų. Iki tol, taip mėgdavome važiuoti visada. Niekada nė vienas vairuotojas nebuvo tam prieštaravęs, o išlipdamas vaikas visada gražiai atsisveikindavo ir pamojuodavo.

Tik ne šį kartą. Vairuotojas liepė pasiimti vaiką, kitaip jis neva nesiruošia niekur važiuoti. Nesu konfliktiškas žmogus. Nenorėjau sukelti nepatogumų kitiems, tad kalbinau mažąją nueiti tolėliau nuo durų. 

Gražiai įkalbinėjau dukrą, tačiau vaikas užsispyrė, kad nori žiūrėti į kelią (jai tuo metu nebuvo nė trejų metukų). Teko paimti ant rankų, ji pradėjo smarkiai verkti. Tuo metu vairuotojas ėmė plūsti mane ir vaiką dėl keliamo triukšmo. 

Viena mergina užleido mums vietą šalia lango, kita moteris pasiūlė saldainį, tačiau vairuotojo draudimas stovėti prie lango ir rėkimas, kad vaikas yra nesveikas, kad aš esu bloga mama, negalinti užčiaupti jo, nepalengvino padėties raminant dukrą.

Visų šių įžeidinėjimų turėjau klausytis mažiausiai dvidešimties žmonių akivaizdoje. Viskas vien dėl to, kad vaikas apsiverkė. Jis pagrasino, kad išmes mus iš autobuso, jei vaikas nenustos verkti.

Mano mergytė yra sveikas vaikas. Ji rami ir draugiška. Kaip ir bet kuris mažas vaikas, apsiverkė aprėktas svetimo žmogaus ir dar jausdamas mano susijaudinimą. 

Tikiuosi, kad tas vairuotojas šią žinutę perskaitys ir kad jam bus gėda už tokį elgesį.

Po šio įvykio visada paklausiu, ar gali vaikas žiūrėti pro priekines duris, kurių neatidaro. Dar nė karto neteko išgirsti neigiamo atsakymo.

Po įvykio buvau įpykusi, todėl paskambinau Vilniaus viešojo transporto informacijos telefonu ir apibūdinau situaciją, tačiau nieko konkretaus neišgirdau, net atsiprašymo.

Graudu, kokioje visuomenėje gyvename, vaikams net verkti negalima.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.