Kartodrome Kaune šeima išpūtė akis: „O kur saugumas?“

Rašau norėdamas pasidalinti nemalonia patirtimi, kalbant apie savaitgalio-laisvalaikio pramogas Kaune – Drobės g. esančiame kartodrome „Kartlandas“. Kaip jie patys reklamuojasi – aukščiausioje vietoje Kaune. Reklama puiki, kur tik nepasisuksi – vis kažkas apie juos.

Pakviesti į trasą, išklausėme instruktažą, tačiau matėme, kaip prieš mus girtut girtutėliai vaikinai sėdo už kartingų vairo ir pirmyn.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Pakviesti į trasą, išklausėme instruktažą, tačiau matėme, kaip prieš mus girtut girtutėliai vaikinai sėdo už kartingų vairo ir pirmyn.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evaldas

May 24, 2015, 8:29 AM, atnaujinta Nov 26, 2017, 11:03 PM

Tiek aš, tiek žmona esame aktyvaus laisvalaikio mėgėjai, tad nuvykus į kino teatrą ir pamačius šios pramogų vietos reklamą, nusprendėme apsilankyti, nors vieta pasirodė atgrasi – Kauno Žemujų Šančių rajonas, buvęs audimo gamyklos „Drobė“ pastato 4 aukštas. Na, bet čia tik apibūdinimas.

Rezervavome telefonu – aš, žmona ir du sūnūs. Užkopę į ketvirtą aukštą buvome nemaloniai nustebinti rūkalų kvapo, tvyrančio patalpose. Užėję į vestibiulį buvom priblokšti trankios rusiškos muzikos ir už prekystalio besistaipančių tipinių „Šančių merginų“. Žiaumodamos kramtomąją gumą paaiškino, ką turime padaryti ir kad mus pasitiks instruktorius trasoje.

Pakviesti į trasą, išklausėme instruktažą, tačiau matėme, kaip prieš mus girtut girtutėliai vaikinai sėdo už kartingų vairo ir pirmyn.

O tai palaukite? Kur yra saugumas? Ar Jūs įsipareigojate apsaugoti pilotų sveikatą? 

 Sėkmės šiai įmonei, lauksime Jūsų augimo. Pinigai dar ne viskas. 

***

„Kartlando“ kartodromo vadovas Mantas Krivickas:

„Kartodromas „Kartlandas“, įsikūręs Žemuosiuose Šančiuose Kaune, yra vienintelė tokia vieta Lietuvoje, kur kartingais pasivažinėti galima taip aukštai. 4 aukštas kartodromui prideda ne tik išskirtinumo, bet ir ambicingumo, nes, sutikime, ne visi ryžtųsi tokio projekto įgyvendinimui.

Pasirinkdami šią vietą, nesibaiminome minėtos stereotipines nuomones apie ši Kauno rajoną. Tikslas – prisidėti prie jo gerinimo, garsinimo gerais darbais, ką patys aktyviai, nors ir tyliai, darome.

Pradėję šią veiklą Drobės gamykloje, patalpas prisijaukinome po ilgo jų miego. Jas radome sąlyginai apleistas, tad turėjome išvalyti ir išgrąžinti. Tad prireikė itin daug pačių įdėto darbo ir ne vienos bemiegės nakties.

Patalpose įrengėme dvi trasas: pagrindinę ir kartingų mokyklėles ( tai vienintele tokia vieta Lietuvoje, kur savo atžalas tėveliai gali leisti važiuoti savarankiškai jau nuo 4 metų amžiaus). Taip pat įrengėme priimamąjį, tualetus, dirbtuves, kartingų mokyklėlės klasę, rūkomąjį, biurą ir kitas erdves. Trasoje įrengėme ventiliacijos sistemą, kuri taip pat yra sujungta ir su rūkomuoju, tai leidžia sumažinti blogo oro problemas tokio tipo objektuose.

„Kartlando“ kolektyvą apibūdinti galima kaip kompetentingų, išsilavinusių, ambicingų ir patyrusių žmonių, kurie myli savo darbą, grupę. Tiek merginos, dirbančios priimamajame, tiek ir vaikinai, dirbantys trasoje, yra baigę aukštuosius mokslus arba tebesimoko, o tai įrodo ir jų sugebėjimo lanksčiai valdyti situacijas, patirtį.

Vaikinai, dirbantys trasoje, savanoriauja sportinio kartingo komandoje, teisėjauja auto sporto renginiuose Lietuvoje ir už jos ribų. Kartodrome nuolat vyksta daug kartingo turnyrų, kurių tikslas atverti kelią neprofesionalams į kartingo sportą. Ir visą tai sukuria profesionalus kolektyvas, kuriam surinkti taip pat reikėjo daug laiko ir pastangų.

Mes nuolat lankomės užsienyje ir semiamės patirties analogiškuose kartodromuose užsienyje: Lenkijoje, Vokietijoje, Latvijoje, Ispanijoje, Italijoje, Danijoje ir kitur. Kurdami „ Kartlandą“ orientavomės į analogiškus objektus Vakarų ir Centrinėje Europoje tiek techninių sprendimų, tiek aptarnavimo kokybės lygmenyje.

Taip pat stengiamės išlikti nešališki, dėl to nesame nusistatę prieš kažkokios pasaulio tautos muzikinį asortimentą. Vadovaujamės liberaliomis vertybėmis. Toleruojame ir žmones, kurie rūko net prie mūsų kartodromo įėjimo durų, nes to įstatymai nedraudžia ir mes patys neturime teisės to uždrausti, net ir patys neskatindami tokio elgesio. Sutikime, realybė yra tokia, kad prie prekybos centrų, kavinių ir kitose vietose tai vyksta...

Atsakydami į skaitytojo laišką, keliame klausimą, kaip jie išmatavo galimą kitų lankytojų girtumą. „Girtut girtutėliams“ asmenims kartingais važinėti yra vienareikšmiškai draudžiama, o jei važiavimo metu ar priimamajame išgėrę lankytojai nesilaiko tvarkos, turime teisę paprašyti jų palikti kartodromo patalpas.

Antra vertus, kiekvieno atėjusio neprašome pūsti į alkotesterį, to nereglamentuoja jokie įstatymai. Mus lanko pačios įvairiausios kompanijos, pavyzdžiui, švenčiančios įmonių renginius, jubiliejus, mergvakarius, bernvakarius. Ir tokios grupės įprastai lankosi būtent savaitgaliais.

Ar klientai gali būti išgėrę? Visko gali būti. Bet net ir prie mašinos vairo galima sėsti turint daugiau nei 0 promilių. 

„Kartlandas“ – uždara, privati erdvė, kur žmonės ateina pramogauti susipažinę su mūsų vidinėmis taisyklėmis ir po jomis pasirašę. Viena iš taisyklių yra „atsakomybė už savo ir kitų sveikatą, dėl galimai nuslėpto girtumo, apsvaigimo atvejų“. Taigi, kartodromo kolektyvas neša tik moralinę atsakomybę už žmones, nuslėpusius savo būklę.

Numatydami tokias situacijas (kai žmonės pervertina savo galimybes naudotis mūsų teikiamomis paslaugomis), naudojamės pasauline praktika – tai nėra jokie nauji, tik pas mus taikomi sprendimai.

Investavome į saugos sistemas, kurios leidžia prireikus nuotoliniu būdu visiškai valdyti kartingo variklio galią: galime mažai patyrusiems klientams (pvz.: mažiems vaikams) palengvinti važiavimą, prisukdami kartingo galią iki saugaus galingumo (sudarant galimybę perprasti visas kartingo valdymo subtilybes), arba kraštutiniu atveju leisti kartingui važiuoti vėžlio greičiu, arba jį visai išjungti, o klientą palydėti į saugią jam ir pramogaujantiems erdvę. Vadinasi, esame sumažinę galimų grėsmių klientų sveikatai riziką iki minimumo.

Šį teiginį patvirtina ir reali praktika – gyvuojame jau metus ir nesame turėję jokių incidentų, sužalojimų, traumų ir pan., kurie butu įvykę dėl išgėrusių ar kitaip apsvaigusių žmonių kaltės. Labai apgailestaujame, jei vienų klientų elgesys sukėlė kitiems mūsų klientams neigiamų emocijų.

Nesistengiame išskirti jokių klientų – stengiamės būti visiems lygus ir teisingi. Tikimės, kad ateityje tokios situacijos nebepasikartos.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.