Bilietų nepirkę varėniškiai tapo festivalio „Tundra“ įkaitais

„Galima išprotėti, kai keturias paras dieną naktį esame priversti kęsti elektroninę muziką. Dieną dar galime į tai nekreipti dėmesio, bet kai triukšmas netyla kelias paras iki paryčių, situacija nenormali“, – festivaliu „Tundra“, kuris šiemet buvo surengtas Varėnoje,  naujienų portalui lrytas.lt skundėsi varėniškis Tomas.

Festivalis „Tundra“ papiktino varėniškius.<br>D. Umbraso nuotr.
Festivalis „Tundra“ papiktino varėniškius.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2015, 2:18 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 9:25 PM

Skaitytojas pasakojo, kad nuo festivalio triukšmo nesisekė pabėgti ne tik Varėnos miesto, bet ir priemiesčių gyventojams.

„Senosios Varėnos gyventojai, ypač tie, kurių namai stovi Merkio upės pakrantėje, galėjo klausytis festivalio atlikėjų taip pat puikiai, kaip ir tie, kurie pirko bilietus. Ne visiems patinka elektroninė muzika, juo labiau kai ji skamba dieną naktį, tad šie žmonės buvo padėties įkaitai – kur pabėgti iš savo namų? Siautėjama visą sekmadienio naktį iki pirmadienio ryto – kaip žmonėms pailsėti prieš darbo savaitę?“ – piktinosi jis.

Skundėsi sutrikusia sveikata

Tomas pasakojo, kad festivalio metu ne vienas kaimynas skundėsi tuo, jog dėl triukšmo nepavyksta išsimiegoti, o jautresniems žmonėms kyla ir rimtesnių sveikatos problemų.

„Senojoje Varėnoje gyvena daugiausia garbaus amžiaus žmonės ir šeimos su vaikais, juk turėtų būti kokios nors taisyklės, kurios ribotų garso lygį tokių renginių metu. Džiaugiamės, kad mūsų kraštą atranda renginių organizatoriai, ir kasmet patys labai laukiame „Tamsta muzika“ festivalio, bet dar nė karto taip nebuvo, kad triukšmas netiltų net keturias dienas. Šitą festivalį prisiminsime ilgai“, – kalbėjo Tomas.

Policija: „Garsiakalbiai buvo nusukti, bet tai negelbėjo“

Varėnos rajono policijos komisariato pareigūnai patvirtino, kad festivalio metu sulaukta pasipiktinusių gyventojų skambučių. Skambinusieji skundėsi, kad jų ramybę trikdo itin didelis triukšmas, sklindantis iš festivalio vietos.

„Skundėsi gyventojai dėl itin didelio garso. Kadangi leidimas buvo išduotas, tai priemonių galėjome imtis minimalių, pasikalbėjome su festivalio organizatoriais, jie nukreipė garsiakalbius į kitą pusę. Tiesa, tai negelbėjo, nes pradėjo skambinti žmonės, gyvenantys kitoje pusėje“, – apie beviltišką padėtį pasakojo policijos bendruoju komisariato telefonu atsiliepęs pareigūnas.

Tai, kad sulaukta gyventojų skundų dėl festivalio „Tundra“, patvirtino ir Varėnos miesto savivaldybės darbuotojai.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.