Brangų daiktą praradusi moteris kreipėsi į įžūlų vagį

Visada elgdavausi su aplinkiniais taip, kaip norėčiau, kad būtų elgiamasi su manimi. Dėl to niekad neteko raudonuoti dėl savo savanaudiško ar godaus poelgio. Esu radusi ir grąžinusi teisėtiems savininkams gana nemažai daiktų – asmens dokumentų, telefonų...

Naudos iš telefono kažin ar turėsi, tie keli eurai už šį telefoną TAU nei laimės, nei finansinės gerovės tikrai nesuteiks.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Naudos iš telefono kažin ar turėsi, tie keli eurai už šį telefoną TAU nei laimės, nei finansinės gerovės tikrai nesuteiks.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Su vaikais buvome suplanavę aplankyti Kauno zoologijos sodą ir kitas žymias vietas.<br>Lrytas.lt asociatyvioji nuotr.
Su vaikais buvome suplanavę aplankyti Kauno zoologijos sodą ir kitas žymias vietas.<br>Lrytas.lt asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Raimonda

Jul 29, 2015, 8:37 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 6:32 PM

Net nesusimąstydavau pasilikti jų sau ar kitaip iš jų išspausti naudos. Iš svetimo gėrio nepraturtėsi ir laimės tai niekada nesuteiks...

Žinau, kad net ir dabar, po pastarųjų dienų įvykių, niekas nepakeis šios mano savybės. Visada pasidžiaugdavau žiniasklaidoje pasirodžiusiais pranešimais apie sąžiningų piliečių poelgius radus pamestus daiktus, kurių jie nepasivargindavo grąžinti teisėtiems savininkams.

Jų nesugundydavo net didelės pinigų sumos, brangūs daiktai, kuriuos pasisavinus galbūt būtų buvę galima pagerinti savo buitį ar tiesiog už svetimas lėšas papramogauti.

Visada tikėjau, kad tokių garbingų ir sąžiningų žmonių – dauguma, ne tik mano mieste, bet ir tokiuose didmiesčiuose kaip Kaunas. Deja, teko nusivilti...

Liepos 28-osios nekantriai laukė visa šeima. Su vaikais buvome suplanavę aplankyti Kauno zoologijos sodą ir kitas žymias vietas. Tai turėjo būti įsimintina diena, smagiai laiką leidžiant visiems kartu, nes tai pavyksta ne taip ir dažnai. Tačiau dėl TAVĘS, kuris labai mėgsti svetimus daiktus, tam nebuvo lemta išsipildyti.

Pradėjus verkti mažyliui ir jį raminant, nepastebėtas iš kišenės išslydo mobilusis telefonas. Paprastas, senas, nors ir išmanusis „Ace“, juodos spalvos su baltu galiniu dangteliu. Matęs ir šilto, ir šalto, du kartus vaikų skandintas, bet vėl atgaivintas. Su daugybe man brangių žmonių numerių, su mažiausiojo nuotraukomis...

Po kelių minučių pasigedę mobiliojo bandėme skambinti, tačiau TU, kuriam godumas svarbiau, jau buvai išplėšęs SIM kortelę, kad nesukeltum aplinkinių dėmesio ir nebūtum surastas. Naudos iš telefono kažin ar turėsi, tie keli eurai už šį telefoną TAU nei laimės, nei finansinės gerovės tikrai nesuteiks.

TU dėl savo godumo atėmei iš mūsų tik mums brangias akimirkas, kurios įamžintos nuotraukose, ir sugadinai taip lauktą dieną. Tad bent jau ištrink visus telefone esančius numerius, visas fotografijas negrįžtamai, kad galėčiau tik atminty išsaugoti užfiksuotą savo mažylį, sėdintį ramunių pievoje.

Be baimės, kad kažkieno purvinos letenos ir godi širdis spaudžia bevertį plastiko gabaliuką su ekrane besišypsančio vaiko atvaizdu, kuris susižavėjęs žvelgia į gėlės žiedą sėdėdamas ramunių pievelėje...

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.