Vyras norėjo įsidarbinti garsioje įmonėje, bet sąlygos pribloškė

750 eurų – daug ar mažai? Priklauso nuo to, ar tuos eurus turi  kam nors duoti, ar jie bus tau padovanoti. Deja, šis pasakojimas ne apie dovanojamus eurus, o apie darbą, kurį norint dirbti reikia pačiam padovanoti eurus. Keisti eurus į darbą. Skamba keistai?

Vienas dalykas tikrai aiškus – sumokėjus 750 eurų, tikrai pakils noras dirbti ir motyvacija, tad arsi darbe tol, kol atiduosi šią sumą skolintojui.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Vienas dalykas tikrai aiškus – sumokėjus 750 eurų, tikrai pakils noras dirbti ir motyvacija, tad arsi darbe tol, kol atiduosi šią sumą skolintojui.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Mūsų kompanija nesiūlo darbo nuo 9 iki 17 valandos, bet siūlo galimybę sužinoti, kiek tu esi iš tikrųjų vertas.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Mūsų kompanija nesiūlo darbo nuo 9 iki 17 valandos, bet siūlo galimybę sužinoti, kiek tu esi iš tikrųjų vertas.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Andrius Matonis

Aug 11, 2015, 2:47 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 1:07 AM

Šiuo metu Lietuvoje yra tūkstančiai bedarbių, nemažai ir dirbančių, tačiau uždirbančių tiek, kad darbas tampa tarsi hobiu, o ne rimtu pajamų šaltiniu. Gal brokerio darbas atneš mums tą taip ilgai lauktą finansinę sėkmę?

Norėdamas dirbti nekilnojamojo turto brokeriu,  gali dirbti ir kitame darbe, nes čia nėra grafiko, tarsi ir neribotos pajamos, tačiau jos negarantuotos – nėra fiksuoto atlyginimo. Tikras lankstumas.

Koks gi tas kelias į brokerio darbą? Vienas rinkos lyderių – nekilnojamojo turto agentūra RE/MAX – siūlo atlikti testą. Testo tikslas – suprasti, ar esi tinkamas būti brokeriu. Jeigu testas užpildomas taip, kaip reikia, tuomet esi tinkamas kandidatas ir būsi pakviestas pasikalbėti apie brokerio darbą. Tai, kad dirbant šioje bendrovėje irgi nebus mokamas fiksuotas atlyginimas, nėra naujiena.

Tačiau naujiena yra 750 eurų suma, kuri reikalinga norint pradėti dirbti brokeriu. Aišku, prieš pildant testą, apie jokius eurus nebuvo užsiminta.

Už ką konkrečiai mokama? 290 eurų – kasmetis narystės mokestis, 290 eurų – vienkartinis dokumentų tvarkymas ir dar 170 eurų – mėnesinis biuro išlaikymo mokestis. Išeina 750 eurų. Brokerio atlyginimas – 3 procentai jo parduoto turto vertės. Bet ir jais dar turi pasidalyti su įmone ir susimokėti mokesčius valstybei.

Žinoma, kaip seksis pardavinėti, priklauso nuo konkretaus žmogaus, tačiau iš kur gauti tuos 750 eurų? Galbūt dažnas bedarbis ir net dirbantis asmuo neturi tokios didelės sumos, kurią lengvai galėtų kam nors atiduoti, tačiau į pagalbą juk gali ateiti paskolų bendrovė, pažįstami ar giminaičiai. Pasirinkimas tikrai platus, tad sugalvok, juk tai raktas į finansinę sėkmę. Gal gausi tuos 750 eurų kas mėnesį ir tai tebus juokinga suma, bet gal bus atvirkščiai?

Vienas dalykas tikrai aiškus – sumokėjus 750 eurų, tikrai pakils noras dirbti ir motyvacija, tad arsi darbe tol, kol atiduosi šią sumą skolintojui. Įmonei tai naudinga – juk ji faktiškai niekuo nerizikuoja, o žmogus bus dar labiau paskatinamas dirbti.

O žmogui naudinga, nes... jis save įtikins, kad ir jam tai naudinga, juk tokie laikai. Už viską šiais laikais reikia mokėti – geriausias darbas irgi kainuoja. Būtų galima surengti netgi aukcioną, kas pasiūlytų daugiau, tas ir gautų darbą.

* * *

„RE/MAX“ Lietuva savininko ir vadovo Žiuljeno Galecko komentaras:

„Pirmiausia noriu padėkoti, kad pildėte testą ir dalyvavote atrankoje. Manau, visada svarbu ieškoti ir nepasiduoti, siekiant savo tikslų. Taip, mūsų kompanija nesiūlo darbo nuo 9 iki 17 val., bet siūlo galimybę sužinoti, kiek tu esi iš tikrųjų vertas.

Aš pats šį verslą pradėjau prieš 10 metų, paėmęs 450 tūkstančių litų (tada dar litais) paskolą ir užstatęs savo butą bankui. Iki tol turėjau puikų darbą nuo 9 iki 17 valandos, bet norėjau išbandyti save.  

Mes siūlome galimybę pradėti savo mažąjį verslą su visais jo privalumais ir iššūkiais: čia planuoji savo laiką pats, nuo tavo įdėtų pastangų tiesiogiai priklauso tavo pasiektas rezultatas, gali įgyvendinti savo idėjas, neturėti savo atlygio viršutinės ribos ir bet kada labiau pasistengus jį pasikelti. 

Gyvename tokiu laikotarpiu, kai kompanijos turi atidžiai vertinti, kiek žmogus sukuria jiems vertės ir kiek jam yra už tai sumokama. Mūsų versle tai nėra labai sunku padaryti, nes kol brokeris neįvykdė sandorio, jo vertė yra minimali, o atlikus sandorį dalijamės uždarbiu, priklausomai nuo abipusių investicijų.

Kompanijoje RE/MAX turime daug brokerių, kurie uždirba iki 90 proc. pajamų, kurias gauna biuras. RE/MAX mes investuojame į žmones ir ta dalis, kurią dengia pats brokeris, tikrai nepadengia mūsų investicijų, bet tikrai parodo jo motyvaciją.

Naujiems žmonės pradžioje suteikiame 5 dienų mokymus, nuo pat pirmosios dienos jie gali naudotis pažangiomis klientų valdymo sistemomis, turi savo asmeninius mentorius, kurie jiems padeda perprasti šio verslo subtilybes, turi puikų biurą, žinomą vardą ir t.t.

Taigi, siūlau ieškoti savęs, rizikuoti, investuoti, nes mes turime begalę pavyzdžių, kai žmogaus gyvenimas pasikeitė iš esmės, kai jis gyvenimo vairą perėmė į savo rankas“, – sakė vadovas.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.