Kaunietė vaistinėje paprašė vandens – tokio atsakymo nelaukė

Trečiadienį buvau priblokšta. Kaune, Dainavoje, prie stotelės (važiuojant į centrą), neauga joks medis, taigi nėra ir pavėsio. Lauke, kaip žinoma, tądien buvo per 30 laipsnių karščio. Troleibusas neseniai nuvažiavo, svilinant saulei tenka laukti kito.

Nepagalvojau, kad žmogus kitam žmogui gali pagailėti vandens.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Nepagalvojau, kad žmogus kitam žmogui gali pagailėti vandens.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Prisipažinsiu, netenku žado! Esant tokiems karščiams gaila žmogui vandens ir dar vaistinėje?!<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Prisipažinsiu, netenku žado! Esant tokiems karščiams gaila žmogui vandens ir dar vaistinėje?!<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Enrika S.

Aug 13, 2015, 3:05 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 6:01 PM

Nedidelis jau nugerto mineralinio vandens buteliukas baigiasi, o žliaugiant prakaitui ir plieskiant saulei labai greitai išdžiūva burna, darosi silpna. Kai jau pradėjo daužytis ir širdis, pamačiau šalia esančią vaistinę.

Užeinu, vaistinėje tuščia, joje stovi 20 litrų talpos vandens konteineris. Tuojau prieinu prie jo ir imu piltis vandens.

Netrukus prie manęs prieina vaistininkė ir pasipiktinusi klausia: „Kodėl pilatės vandenį? Jis tik klientams, užgerti vaistams.“

Prisipažinsiu, netekau žado! Esant tokiems karščiams, gaila žmogui vandens ir dar vaistinėje?! 

„Jūs norite pasakyti, kad per tokią kaitrą pas jus negalima įsipilti vandens?“ – paklausiau aš.

„Mes pačios jį geriame, šitą sunkią talpyklą turime pačios ir užsikelti“, – atsakė man. 

„Palaukit, aš negaliu patikėti. Jums iš tiesų gaila vandens, kai lauke per trisdešimt laipsnių karščio?“ – negalėjau patikėti aš. 

„O kodėl jūs nesipilate iš čiaupo, o norite būtent iš čia?“ – atšovė man. 

Apsidairau, kur tas čiaupas, nes kai alpsti nuo dehidratacijos, gali ir nepastebėti. Žinoma, tiktų ir iš to čiaupo, bet jo vaistinėje nėra. Pamatau duris, už kurių gal ir būtų tas čiaupas, bet juk neisi atėjęs pro pirmas pasitaikiusias duris, ant kurių nėra jokio ženklo, kad ten yra tualetas.

Taigi, čiaupo nematau, įsipilti iš stovinčio konteinerio vandens, matau, nėra jokios galimybės. Suskumbu išeiti, nes troleibusas jau tikrai turi atvažiuoti, o be vandens man bus labai blogai. Paprašau vaistinės adreso, paklausiu vaistininkės pavardės. O ši išima vaistinės vizitinę kortelę ir suirzusi meta.  

„Reikėjo atėjus vandens paprašyti“, – piktai rėžė. 

„Man buvo silpna, kankino troškulys, o įėjus pro duris juk jūsų nebuvo. Tiesa, ir nepagalvojau, kad žmogus kitam žmogui gali pagailėti vandens“, – atsakiau.

Kodėl tai rašau? Vis dėlto neapalpau, nenumiriau, grįžau namo ir atsigėriau. Bet to, vandens juk bus pagailėta ir kitam. Man  ši mintis tikrai kelia nerimą.

Pagaliau, taip elgtis žmogui turi būti paprasčiausiai gėda. O per karščius visose vietose vandens galėtų būti ir daugiau.

***

„Bendraukime“ susisiekė su vaistinės (pavadinimas redakcijai žinomas) atstove, kuri perdavė vaistinės darbuotojos atsiprašymą.

„Vaistinės darbuotoja asmeniškai atsiprašo klientės už šį nesusipratimą. Vaistinėse stovi vandens aparatai, kur visada galima atsigerti vandens. Labai apgailestaujame, kad taip įvyko, ir užtikriname, jog ateityje tai nepasikartos“, – sakė atstovė. 

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.