Kelių ereliai 60 kilometrų skraidė keliu, o policija neskubėjo

Autostrados atkarpoje Vievis – Kaunas pastebėjome pavojingai manevruojantį automobilį „Peugeot 406“, šviesiai mėlynos spalvos.

Autostrados atkarpoje Vievis – Kaunas pastebėjome pavojingai manevruojantį automobilį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Autostrados atkarpoje Vievis – Kaunas pastebėjome pavojingai manevruojantį automobilį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Violeta D.

Aug 16, 2015, 11:48 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 9:47 AM

Automobilyje sėdėjo du vyrukai. Paskambinome į bendrą pagalbos telefoną 112 ir pradėjome jį sekti. Mūsų skambutis buvo perjungtas atsakingiems asmenims du kartus. Taip sekdami minėtą automobilį mes privažiavome 60 km stulpelį.

Buvo pažadėta, kad pranešimas bus perduotas Kauno pareigūnų ekipažams. Toliau sekėme vingiais važiuojantį automobilį. Kartais teko atsilikti, nes vairuotojas gerokai viršijo leistiną greitį. Artėjo Kaunas, o policijos ekipažo dar nebuvo.

Vėl paskambinome.

Pranešėme kur yra sekamas automobilis. Skambučių priėmėja pasakė, kad papildys mūsų pranešimą. Ir toliau jokio policijos ekipažo.

Taip sekdami „Peugeot“ išvažiavome į autostrados atkarpą Kaunas – Klaipėda. Vėl paskambinome numeriu 112. Vėl pranešėme kuriame kelio ruože pavojingai manevruojantis automobilis juda. Vėl pasakė, kad papildys ankstesnius pranešimus.

„Peugeot“ lydėjome apie 60 km ir toliau to daryti jau negalėjome, nes rizikavome savo ir mūsų mašinos ekipažo saugumu.

Kyla keletas klausimų:

1. Ar įmanoma per 60 km sutikti policijos ekipažą kaip yra pranešta apie pavojingai manevruojantį automobilį?

2. Ar visuomenės sąmoningumo skatinimas per viešuosius kanalus tai tik dar viena viešųjų ryšių akcija, kurios tikslas parodyti, kad policijai rūpi?

3. Ar ir toliau pareigūnai reaguos tik tada, kai įvyks kažkas nepataisomo? Bet juk tada jau per vėlu! Ir atsakomybės didelę dalį tais atvejais turi kristi ant kelių policijos pečių.

Be to, rugpjūčio 15 d. Žolinių šventė. Per šventes policijos budrumas sustiprintas. Ar tikrai? Labai norime, kad visuomenė būtų sąmoninga ir atsakinga kelyje.

Mašinoje – narkotikai

Policija pranešė, kad šeštadienį kelyje Vilnius- Kaunas- Klaipėda, ties Babtų mst. buvo sustabdytas automobilis „Peugeot 406“ pavojingai manevruojantis kelyje, kurį vairavo A.V. gim. 1985 m.

Automobilyje dalinės apžiūros metu prie vairo, daiktų dėtuvėje rastos šešios aliuminio folijos pakuotės su rusvos spalvos biria medžiaga, kaip įtariama heroinu.

Galimai narkotinės medžiagos išimtos, asmuo po apklausos išleistas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.