Iš Norvegijos deportuotas trakiškis pašiurpino kaimynus

Tai įvyko vėlų rugpjūčio 24 -osios vakarą, maždaug 23 val., kai daugelis žmonių jau miega. Tačiau tik ne mūsų „mielasis“ kaimynas – iš Norvegijos deportuotas Vaidas (vardas pakeistas).

Iš Norvegijos deportuotas trakiškis pašiurpino kaimynus.<br>123rf nuotr.
Iš Norvegijos deportuotas trakiškis pašiurpino kaimynus.<br>123rf nuotr.
Rašėme pareiškimus dėl įsiveržimo į svetimus namus, grasinimų susidoroti ir užpuolimo.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Rašėme pareiškimus dėl įsiveržimo į svetimus namus, grasinimų susidoroti ir užpuolimo.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Viktorija

Sep 15, 2015, 12:01 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 6:28 PM

Staiga pasigirdo stiprus smūgis į duris. Beldimusi to tikrai nepavadinsi. „Bum, bum“, – tęsėsi smūgių kruša į duris.

„Atidarot duris, aš jus visus užmušiu, pakasiu!!!“, – rėkė už durų stovinti žmogysta (kaip vėliau paaiškėjo – Vaidas).

Griebėme telefoną ir paskambinome policijai. Kol vyko pokalbis su operatore ir buvo kviečiama policija, iš pažiūros gerokai apsvaigęs  A. įsilaužė į namų vidų ir pradėjo lipti laiptais aukštyn.

Į svetimus namus įsibrovęs užpuolikas toliau vartojo necenzūrinius žodžius ir grasino su visais susidorosiantis. Kai namo šeimininkas išbėgo iš savo kambario ir pasitiko užpuoliką, šis iškart jam į veidą pripurškė ašarinių dujų.

Tuo metu policija buvo kviečiama jau antrą kartą. Tai išgirdęs Vaidas išsigando ir spruko iš nusikaltimo vietos. Kai atvyko policijos pareigūnai, jie nesuskubo į įvykio vietą, o pradėjo su Vaidu šnekučiuotis.

„Jie mano draugai, nieko man nepadarysite. Aš jus užmuščiau ir man nieko nebūtų“, – pasididžiuodamas pasakė Vaidas.

Tik atvykus antrajam ekipažui, pareigūnai apsilankė nukentėjusiųjų namuose. Vėliau atvyko ir medikai, kurie suteikė pirminę medicininę pagalbą. Rašėme pareiškimus dėl įsiveržimo į svetimus namus, grasinimų susidoroti ir užpuolimo. Pareigūnai apžiūrėjo įvykio vietą, o vėliau Vaidą išvežė.

Praėjo daugiau nei savaitė, kol iš Trakų policijos komisariato mus pasiekė laiškas: ikiteisminis tyrimas pradėtas nebus, kadangi Vaidas, anot pareigūnų, nieko bloga nepadarė. Tai kaip suprasti – kol nėra lavono, tol nėra bylos?

Peršasi išvada, kad mūsų visuomenėje yra normalu kone naktį įsiveržti į svetimus namus, grasinti gyventojams susidorojimu, o tuomet pripurkšti į akis ašarinių dujų ir pabėgti. Pasirodo, čia nieko bloga nėra.

Taigi, mieli Trakų rajono gyventojai, jeigu naktį į jūsų namus įsiverš kaimynas ar kitas apsvaigęs asmuo, grasins jus užmušti ir įžeidinės, o tuomet dar pripurkš į akis dujų, galite nesivarginti kviesdami policiją ir ieškodami teisingumo. Toks elgesys nėra laikomas nusikalstamu ir tokie žmonės išvengia atsakomybės.

Trakų rajono policija ir apylinkės teismas atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą. Anot jų, tokie poelgiai yra pateisinami.

* * *

Viktorijos laišką ir jame minimą įvykį pakomentavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius:

„Pranešimą apie tarp kaimynų kilusį abipusį konfliktą policija gavo 2015 m. rugpjūčio 24 d. 23 val. 55 min. ir į įvykio vietą atvyko per 9 minutes. Laiško autorės, kaip įvykio liudytojos, policijos atlikto tyrimo metu neminėjo nei viena konflikto šalis, nors tyrimo medžiagoje yra nurodyti įvykio liudytojai.

Konflikto tarp pas kaimynus užėjusių asmenų ir šeimininkų metu, vienas konflikto dalyvių prieš kitą tikrai panaudojo ašarines dujas.

Tikslinant aplinkybes buvo nustatyta, kad konfliktas įvyko dėl asmeninių priešiškų santykių, kurių pasekmės buvo kvalifikuotos kaip nusikalstama veika, turinti LR BK 140 str. numatytų požymių, todėl 2015 m. rugpjūčio 28 d., vadovaujantis LR BPK 407 str., buvo priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą ir išaiškinta teisė kreiptis į Trakų raj. apylinkės teismą privataus kaltinimo tvarka.

Konflikto dalyviams buvo išaiškintos jų teisės ir tvarka, kuria gali būti skundžiamas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą. Nors laiško autorės vaidmuo minėtame konflikte nėra aiškus, tačiau, įstatymų nustatyta tvarka, ji negali būti konflikto dalyvių teisėta atstovė, galinti išsamiai susipažinti su tyrimo duomenimis.

Citatų forma pateiktų žodžių ir autorės išsakytų vertinimų nekomentuosime“.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.