Egzekucija prie mokyklos – su vaikams būdinga fantazija

Mes labai dažnai kalbame apie patyčias, nepateikdami konkrečių pavyzdžių. Nenorime dalintis istorijomis, kurios apibūdintų šios skaudžios temos esmę. Papasakosiu vieną nutikimą, kuris vis dar aplanko mane sapnuose.

Tėvai nieko nežino, bet visa tai pasklido mokykloje. Ilgą laiką neturėjau ramybės nei mokykloje, nei kieme.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Tėvai nieko nežino, bet visa tai pasklido mokykloje. Ilgą laiką neturėjau ramybės nei mokykloje, nei kieme.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Jei aš laimėsiu, jie mane paleis, jei ne – sugalvos man kažkokių „linksmybių“.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Jei aš laimėsiu, jie mane paleis, jei ne – sugalvos man kažkokių „linksmybių“.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Donatas

Oct 2, 2015, 3:35 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 5:59 AM

Nuo šio įvykio praėjo 12 metų. Buvo rugsėjo mėnuo. Vyko Europos krepšinio čempionatas, kuriame mes tapome čempionais. Ir štai, vieną vakarą aš išvažiavau pasivažinėti dviračiu. Buvo gražus oras. Įvažiavau į parką. Ir, savo nelaimei, ten sutikau porą vaikinų, kurie manęs nekentė. Jie užstojo man kelią ir tiesiog įžūliai pasakė, kad žaisime kortomis.

Jei aš laimėsiu, jie mane paleis, jei ne – sugalvos man kažkokių „linksmybių“. Žinoma, jie sukčiavo ir aš pralošiau. Va tada ir prasidėjo tas procesas, kurį aš vadinu brutaliu pasityčiojimu.

Aš neturėjau jokios, kad ir mažiausios galimybės pabėgti. Pirmas dalykas, kurį liepė man padaryti: lakti vandenį iš balos kaip šuniui. Viskas vyko prie mokyklos, kurioje aš mokiausi. Jie man pasakė, kad daryčiau tai, nes vis tiek mane suras. Manau, įsivaizduojate, kad savijauta buvo ne kokia. Net šunys laka ne iš bet kokios balos. O aš tai dariau. Šlykštu, bet dariau.

Turbūt jums jau nejauku? Bet tai – pati gražiausia dalis. Paskui sekė paliepimas nusirengti nuogai mokyklos stadione. Man tada buvo 16 metų. Miestelis mažas. Aš ir tai padariau. Šiurpu, bet taip buvo. Stovėjau nuogas, o pro šalį ėjo mane pažįstantys žmonės. Tiems, kurie šaipėsi, to nepakako. Jie liepė man šokinėti, masturbuotis ir šaukti, kad esu gaidys.

Pro šalį eina žmonės, kurie tave pažįsta. O tu darai protu nesuvokiamus dalykus. Darai, nes žinai, kad tave visvien suras.

Bet pats skaudžiausias momentas buvo tada, kai liepė nuogam nueiti į parduotuvę. O ten dirbo mamos pažįstama. Jausmas, kurio nelinkiu net recidyvistui ar žmogžudžiui. Gerai bent tiek, kad vos ten įėjęs, aš iš karto pabėgau. Ji manęs nepamatė.

Atrodo, tuo mano kančios ir baigėsi. Apsirengęs nuvažiavau namo. Tėvai nieko nežino, bet visa tai pasklido mokykloje. Ilgą laiką neturėjau ramybės nei mokykloje, nei kieme.

Štai tokia patyčių kaina. Prisiminimas mane persekioja iki šiol. Tėvams linkėčiau prižiūrėti savo vaikus. Nes tokie įvykiai – tiesus kelias į kilpą.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.