Įžeistas vyras laukiančioms musulmonų: jūs turite sveiko proto?

Perskaičiau straipsnį apie moterį, norinčią musulmono. Pasijutau šokiruotas ir savotiškai apspjaudytas – kaip vyras (dar ir viengungis), lietuvis ir blondinas. Tad kas belieka? Tiktai į jį atsikirsti!

Bent jau man bjauru! Vyrų nuomonė juk irgi turi būti išgirsta! O gal aš klystu?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Bent jau man bjauru! Vyrų nuomonė juk irgi turi būti išgirsta! O gal aš klystu?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Vargeta benamis turbūt nesirenka sau mylimosios VIP aukštuomenės vakarėliuose.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Vargeta benamis turbūt nesirenka sau mylimosios VIP aukštuomenės vakarėliuose.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Stasys Straipsnešys

Oct 6, 2015, 5:38 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 5:10 PM

Negalima, aišku, niekinti pabėgėlių ir privalu juos gerbti. Bet taip teršti ir menkinti vietinių irgi jokiais būdais negalima. Tai – akivaizdi riba, mat paliesti net mūsų mažieji, kurie, suprask, yra mažiau gražūs už atvykėlių iš šiltesnių kraštų vaikus. Jūs tiktai pamanykite!

Aš, asmeniškai, šimtu procentu niekada nevartoju alkoholio. Tas pats su rūkalais ir kvaišalais. Ir plaštakių paslaugom nesinaudoju, bet žmonos sau net su žiburiu nerandu. O šiame straipsnyje yra smūgiuojama žemiau juostos ir visai to nesibodint!

Bent jau man bjauru! Vyrų nuomonė juk irgi turi būti išgirsta! O gal aš klystu?

Skaičiau tą tekstą ir klausiau savęs: kiek sveiko proto promilių reikia išpūsti, kad taip viešai nusirašytum į sveiko proto paraštes? Moteris nevalą vyrą išmainytų į su kuklia manta atklydusį musulmoną – pabėgėlį. Iš skurdžių autorės rašybos klišių aš sumojau, kad jei išties su išrinktuoju nenuskilo, derėtų prisiminti vienos senos lietuvių liaudies dainos žodžius: „Niekas kitas čia nekaltas, mergužėle, tu pati“!!!

Nes Lietuvoje, beje, kitaip nei kai kuriose musulmoniškose šalyse, santuokos sudaromos laisvu pasirinkimu ir laisva valia. O ji kaip ežiukas rūke – apsimovė su savu pasirinkimu. Ir dėl to absoliuti dauguma Lietuvos vyrų paliko kalti ir blogi. Už tai, kad ji rinkosi sau sutuoktinį atsainiau negu maistą prekybos centre. Tad moteriai dabar belieka laukti tiktai vyrų iš tolimų musulmoniškų kraštų, kurie būtų jai savotiška kompensacija. Dar vienas kauliukų išmetimas ant besisukančios gyvenimo ruletės, šįkart tikintis sėkmės.

Tiktai neaišku, ar su musulmonu ji išloštų, nes josios požiūris, man regis, ne nugalėtojos, o pralaimėtojos. Ji rašė, kad dauguma lietuvių vyrų yra visiškai beviltiški. Tiktai dar derėtų pasmalsauti, ar tai josios aplinkos vyrai tokie? Nes gi vargeta benamis turbūt nesirenka sau mylimosios VIP aukštuomenės vakarėliuose. O gal aš vėl klystu?

Manyčiau, kad ji rinkosi vyrą savojoje aplinkoje. Gal kaimo karčiamoje ar priemiesčio kokioj tai smuklėj. Antraip iš kur gi tu dar tokį aprašytą stuobrį ištrauksi? Na, kaip byloja liaudies išmintis: du auliniai – jau pora.

Bet kam viską apibendrinti? Kam kaltinti kitus Lietuvos vyrus? Kam menkinti jų odos spalvą? Ir ar ji nori pasakyti, kad mažieji lietuviukai yra mažiau gražūs už tamsesnių kitataučių vaikelius? Ir kam mojuoti su raudona skudurine skiaute jaučiui priešais nosį?

Pabėgėlius mes, aišku, priimsime. Tik aš nepriimsiu to odos spalvos sureikšminimo, nes jis jau dvelkia rasizmu. Ir kuo daugiau tokių palyginimų, tuo pabėgėlių dalia Lietuvos žemelėje bus rūstesnė. Nes galima kelti klausimą dėl asmenybių ir jų patrauklumo, bet jokiais būdais ne dėl odos atspalvio gamos. Antraip geriau pasistatyti ant stalo stiklinę, iki pusės pripiltą vandens, ir be atvangos sau diskutuoti – pusiau pilna ji ar pusiau tuščia.

Aš esu lietuvis vyras, be to, blondinas. Sutinku, kad galima rudą spalvą sieti su šokoladu, bet lygiai taip pat baltą spalvą galima sieti su taika, sąžine, švara ir baltu angelu sargu. Kuris, matyt, ano teksto autorės nepasaugojo josios vedybų dieną.

Tokios kaip ji, ir dar su tokiu požiūriu, nė per patrankos šūvį prie savęs neprileisčiau. Labai noriu tikėtis, kad artėjant žiemai, Lietuvos merginų nuovokūs protai neužmigs žiemos miegu, kaip tai padaro barsukai, švilpikai ir lokiai...

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?