Mergina tirpo žymaus vyro glėbyje, kol jis ją skaudžiai pažemino

Noriu papasakoti, kokį pažeminimą patyriau bendraudama su garsiu vyru. Tikiuosi, tai perskaitys kai kurie tame dalyvavę žmonės ir jų akyse nebeatrodysiu paleistuvė. Tikėjau, kad jis – mano genijus. Bet paaiškėjo, kad vyrai yra vyrai – nesvarbu, statybininkai ar dailininkai.

Tikėjausi to, todėl buvau pasidažiusi ir pasipuošusi, net apatinius pasirinkusi elegantiškus, kad labiau pasitikėčiau savimi.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Tikėjausi to, todėl buvau pasidažiusi ir pasipuošusi, net apatinius pasirinkusi elegantiškus, kad labiau pasitikėčiau savimi.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Žemė iš po kojų išslydo. Per vieną akimirką iš genijaus numylėtinės tapau „mergaite, kuri sekioja iš paskos“.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Žemė iš po kojų išslydo. Per vieną akimirką iš genijaus numylėtinės tapau „mergaite, kuri sekioja iš paskos“.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Indrė

Oct 14, 2015, 6:30 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 1:15 AM

Į Lietuvą turėjo atvykti užsienio menininkas, beveik genijus, ir aš rašiau apie jį darbą studijoms. Aną vasarą jis čia turėjo savaitę laiko užsiimti kūrybinėmis dirbtuvėmis, tapyti gamtoje, o tada surengti parodą ir savo bei pasekėjų paveikslus pristatyti. 

Įsiprašiau tą savaitę padėti jam, kad galėčiau matyti, kaip gimsta kūryba. Svajojau apie dailę ir meną. Jis man atrodė kaip Dievas. Ten, kur jį apgyvendino, man šalia davė kambariuką. Įsikūriau su užrašais, diktofonu ir didžiausiu pasaulyje entuziazmu. 

Jau pirmą rytą paklausiau, kokią mėgsta kavą, kad galėčiau jam patarnauti. Kūrybinė grupė mane pasitiko labai nedraugiškai. Maniau, kad iš pavydo. Su visais jis bendravo griežtai ir įsakmiai. Iš pradžių ir man pasirodė kažkiek arogantiškas, bet kai įrodžiau, kad ne šiaip sau trinuosi aplinkui, o galiu būti naudinga, jis pradėjo bendrauti daug šilčiau. 

Visą dieną praleisdavau šalia jo, viriau kavą, nešiau pietus, pirkau reikalingas priemones. Didžiausia euforija apėmė, kai jis paklausė, ką manau apie kelis naujus eskizus. Nesitikėjau, kad mano nuomonė gali rūpėti. Vakarais sėdėdavome ir kalbėdavomės, jis pasakojo apie savo darbus, aš užsirašinėjau. Pasakojo ir apie asmeninį gyvenimą – tų pokalbių, žinoma, neįrašiau...

Kūrybinė grupė pradėjo beveik atvirai tyčiotis, kad dvigubai vyresnis menininkas pasiguldė į lovą jauną studenčiokę. Juokėsi, kad aš idiotė, juk savo šalyje jis turi žmoną ir mano amžiaus dukrą. Sakė, jog lendu į genijaus patalus, prisidengdama studijų darbu. Bet viskas buvo ne taip...

Be abejo, žinojau apie legendinę jo žmoną, padariusią beveik auksinę karjerą. Tačiau jau antrą kūrybinių dirbtuvių vakarą jis man atsivėrė ir papasakojo, kad žmona – tik formalumas. Jie kartu lankosi renginiuose, nes turi iškiliai atrodyti užsienio spaudoje. O iš tiesų ji yra šalta kaip žuvis, ir jų santykiai seniai pražuvę. Tikėjau juo.

Labai greitai jo dėmesys man tapo ypatingas. Prie visos grupės pašnabždėdavo man ką į ausį, paglostydavo, prisėsdavo šalia... Tirpau kaip katė, negalėjau patikėti, kad sužavėjau tokio lygio menininką. 

Jau prieš stovyklos pabaigą, po vieno mūsų vakarinio pokalbio, jis atidarė butelį brendžio ir pasiūlė atšvęsti būsimus darbus. Parodą, kuri įvyks jau po poros dienų ir mano studijų darbą, kurį parašysiu apie jį. Išgėriau tik šiek tiek, buvau ir taip apsvaigusi nuo jo artumo. Kai pradėjo mane liesti, atrodė, kad viskas taip, kaip ir turi būti.

Nesu paleistuvė, todėl dar kartą priminiau, kad turi žmoną. Į tai jis teatsakė: „Ta boba... Nekalbėkime apie ją“, – ir pabučiavo mane.

Viskas vyko kaip svaigiame sapne. Mylėjomės ant sudedamos lovelės jo darbo patalpose. Užmigau apkabinta ir jaučiausi pagaliau esanti su tikru vyru. Tegu dvigubai vyresnis, tegu vedęs, bet jeigu santuoka tik formalumas, tai aš ir mūsų naktis buvo tikra.

Kitą rytą mano pasaka pradėjo byrėti į gabalėlius. Vos prabudęs jis mostu parodė atnešti kavos. Ir visai nešnekėjo. Nieko. Elgėsi taip, tarsi tarp mūsų nieko nebūtų įvykę. Raminau save, jog tikriausiai jaudinasi – juk vakare laukia paroda. Bet per parodą patyriau didžiausią pažeminimą...

Į pristatymą gamtoje atvyko ir jo žmona, ir duktė. Visi trys apsikabinę pozavo fotografui. „Nieko, – kartojau sau, – tai tik vieša laimė, o kai aplinkiniai prasiskirstys, pasimatys, kokie iš tikrųjų jų santykiai.“

Na, ir pasimatė. Kai žmonės nuėjo apžiūrinėti darbų, išdėstytų visoje teritorijoje, o mes likome prie įėjimą žyminčių medžių, priėjau prie jo. Pažvelgiau į savo genijų, o kai žmona paklausė, kas aš, jis atsainiai mestelėjo: “A, čia tokia mergaitė, kuri visur mane sekioja. Žinai, žavisi.“

Žmona nusijuokė ir jie nuėjo. Kartu. Duktė, beje, buvo ne tik mano amžiaus, bet ir visa galva už mane aukštesnė. Pažiūrėjo kaip į šlamšto krūvą, paliktą tarpuvartėje, ir nusekė paskui tėvus. Žemė iš po kojų išslydo. Per vieną akimirką iš genijaus numylėtinės tapau „mergaite, kuri sekioja iš paskos“. 

Po pristatymo jis išvyko ir daugiau nebemačiau. Turėjo mano el.paštą ir telefoną, bet nesusisiekė. Nė karto.

Darbą apie jį parašiau ir pristačiau, dėstytoja sakė, kad darbe visgi kažko pritrūko. Labai gerai žinau ko – širdies. Nebegalėjau rašyti taip, lyg nieko nebūtų įvykę.

O jie su žmona nuotraukose internete vis dar atrodo laimingi. Tikriausiai tokie yra ne tik nuotraukose.

Nors ir likau įskaudinta, bet nieko negaliu sau padaryti ir iki šiol seku jo gyvenimą. Tiesiog visada jaučiu kartėlį prisiminusi, kokiomis akimis į mane žiūrėjo visa kūrybinė grupė ir jo šeima.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.