Apšalau nuo vaizdų privačiam darželyje. Savo vaikų į jį neleisiu

Noriu pasidalinti įspūdžiais, kuriuos teko patirti darželyje ir atkreipti tėvelių dėmesį, kad privačiuose darželiuose situacija tikrai nėra tokia, kokia gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Kadangi turiu pedagoginį išsilavinimą, norėjau išbandyti save darželyje, nors ir nesu ikimokyklinio ugdymo pedagogė.

Vienas dalykas, kuriuo pasibaisėjau – kai vaiko čiulptukas nukrenta ant žemės, jis nė nenuplaunamas, o atgal vaikui įdedamas į burną.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Vienas dalykas, kuriuo pasibaisėjau – kai vaiko čiulptukas nukrenta ant žemės, jis nė nenuplaunamas, o atgal vaikui įdedamas į burną.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Mano darbo paieškos darželyje baigėsi ir noras apskritai dirbti darželyje dingo. Ir supratau, kad savo vaikų tikrai neleisiu į jokį darželį.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Mano darbo paieškos darželyje baigėsi ir noras apskritai dirbti darželyje dingo. Ir supratau, kad savo vaikų tikrai neleisiu į jokį darželį.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Viktorija

Oct 27, 2015, 3:23 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 12:42 PM

Darželio pavadinimo neminėsiu, tiesiog tai privatus darželis. Vaikų amžius įvairus – nuo ropojančių iki priešmokyklinio amžiaus. Manau, kad čia viena iš problemų. Kaip viena auklytė gali sužiūrėti 15 vaikų, kai jų amžius toks skirtingas, ir vienas vaikas vienu metu yra viename darželio kambaryje, o kiti – kitame? Tačiau čia dar nieko.

Vienas dalykas, kuriuo pasibaisėjau – kai vaiko čiulptukas nukrenta ant žemės, jis nė nenuplaunamas, o atgal vaikui įdedamas į burną. Jeigu vaikas apsisysiojo, tai sauskelnės ar kelnės pakeičiamos tik po kurio laiko, kadangi tėvai pageidavo, jog jį pratintų ant puoduko. Tegul dabar pabūna taip.

Bet ir čia dar nieko. Apie pietus atėjo kita auklytė. Tokia sovietinė. Kodėl? Vienas nevaikščiojantis vaikas pastūmė kitą. Ir kaip manote, koks buvo auklytės elgesys? Ji su pastumdėlio batuku sudavė jam per rankas ir kojytes.

Žinoma, jis pradėjo verkti. Stovėjau apšalusi. Jokių galių aš ten neturėjau, gi tik pasibandyti atėjau. Ir tada supratau, kad dirbti su tokiomis kolegėmis aš tikrai nenoriu.

Kitos šokiravusios situacijos. Jeigu vaikas verkia, jį tiesiog uždaro vieną miegamajame ir dar aprėkia: „Ko čia kroki?“

Vaikai daužo darželio duris, verkdami mamų, o auklėtojos nė nebando nuraminti. Tegul pasivolioja ant žemės ir paverkia. Per veiklos valandėles net nesugeba suburti vaikų į vieną vietą ir sutelkti jų dėmesio. Aš nežinau, ar tokia veikla, kaip rodyti liežuvį yra naudinga. Gal kaltė ta, jog ir pačių auklėtojų išsilavinimas neatitinka darbo veiklos?

Tą dieną atėjo mama pabūti valandėlę darželyje ir pažiūrėti, kodėl vaikas namuose būna nervingas. Na, mama pabuvo, truputį užsiėmė su vaikais, tačiau jai išėjus, auklėtojos pagalando liežuvius: 

„Ko ji čia atėjo? Ar nemato, kad daro blogą įtaką?“

Žodžiu, auklėtojos ne tik apkalbėjo, bet ir elgėsi visiškai priešingai. Mano darbo paieškos darželyje baigėsi ir noras apskritai dirbti darželyje dingo. Ir supratau, kad savo vaikų tikrai neleisiu į jokį darželį.

Tačiau iš savo patirties galiu pasakyti, jog situacija darželiuose mažai tepasikeitė. Man, dar einant į darželį taip pat teko susidurti su „superauklyte“. Kai reikėjo eiti pietų miego, aš neklausiau ir kalbėjau. Ir kaip manote, kokių priemonių buvo imtasi, kad su manimi susitvarkytų? Man tiesiog užklijavo burną lipnia juosta. Beje, ta auklėtoja sėkmingai toliau dirba Alytaus darželyje.

Ir tėveliai, jeigu galvojate, kad pabuvę darželyje valandėlę suprasite to darželio kokybę, tai tikrai taip nebus. Sėkmės tėveliams.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.