Savo kailiu patyrė, kaip elgiasi valdžia apdovanoti žmonės

Antradienį su kaimynais bendraturčiais buvome Kaune. Konsultuojantis dėl sklypo nustebino labai skirtingas vadovo ir valdininkės elgesys. Apie abu atvejus noriu papasakoti.

Tyliai laukėme, kol vadovas baigs pokalbį, ir tuomet kreipėmės dėl savo problemų.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Tyliai laukėme, kol vadovas baigs pokalbį, ir tuomet kreipėmės dėl savo problemų.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Nuoširdžiai dėkojame poniai Salomėjai Kemzūrienei už nesavanaudiškai mums skirtą laiką ir vertingą konsultaciją.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Nuoširdžiai dėkojame poniai Salomėjai Kemzūrienei už nesavanaudiškai mums skirtą laiką ir vertingą konsultaciją.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Marija

Oct 30, 2015, 2:22 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 8:51 PM

Pirmiausia buvome UAB, kurioje jau trečius metus rengiamas mūsų sklypo formavimo ir pertvarkymo projektas. Užėjome į vadovo kabinetą. Jaunas vyras sėdėjo už stalo ir kalbėjosi mobiliuoju.

Į užėjusius klientus jokio dėmesio neatkreipė, nė ranka nemostelėjo į priešais jį stovinčią laisvą kėdę. Kadangi esu garbaus amžiaus ir ligota, atsisėdau be pakvietimo ar leidimo. Tyliai laukėme, kol vadovas baigs pokalbį, ir tuomet kreipėmės dėl savo problemų.

Na, šįkart dar nepasakosiu, kaip kalbėjomės. Buvo nemalonu ir labai neramu. Išėjus mano kaimynas įvertino: „Na, pabuvom pas „ministrą“, o dabar važiuokime toliau, į Nacionalinę žemės tarnybą (NŽT)“ . Bandžiau kaimynui priminti, jog šis „ministras“ sakė, kad tenai mums nėra ko važiuoti, nes projektą jie atmetė. Visgi nutarėme surizikuoti, juk per galvą neduos.

Vylėmės, kad bent tenai mums žmoniškai paaiškins, ko tikrųjų trūksta ir ką toliau mums daryti. Užėjome į NŽT vadovo pavaduotojos kabinetą. Pavaduotoja Salomėja Kemzūrienė atsistojo pasisveikinti, pakvietė atsisėsti ir maloniai šypsodamasi paklausė:

„Tai kokios bėdos?“

Mūsų įtampa atslūgo iškart. Paklojome popierius ir ramiai, dalykiškai aptarėme situaciją. Gavome išsamią ir profesionalią (be to, nemokamą!) konsultaciją. Pasirodė, kad jokių dokumentų netrūksta, bet reikia, kad anas vadovas parašytų paaiškinamąjį raštą apie nestandartinę sklypo ribų situaciją ir nustatyta tvarka vėl teiktų tarnybai tikrinti.

Ji dar prie mūsų du kartus skambino tam vadovui, norėdama paaiškinti, kaip parašyti raštą, bet šis neatsiliepė. Nerimaudami, kad vėl reikalai ilgam neužstrigtų, atsargiai paprašėme: „Gal dar kartelį pabandyti paskambinti?..“

Tačiau ponia Salomėja tyliai tarstelėjo: “Nemandagu būtų, juk jis mato mano skambučius. Kai galės, manau, perskambins.“

Iš NŽT išėjome plačiomis šypsenomis ir laimingi, kad pagaliau pajudėsime iš mirties taško. Čia tai aukštos kultūros įstaiga. Ir kokia maloni, mandagi, profesionali ir konkreti valdininkė.

Nuoširdžiai dėkojame poniai Salomėjai Kemzūrienei už nesavanaudiškai mums skirtą laiką ir vertingą konsultaciją. Visada jai linkėsime sveikatos ir laimės.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.