Mačiau, kaip dirba Egipto oro uostai – tai daug ką paaiškina

Po neseniai įvykusios Rusijos lėktuvo katastrofos daugeliui neramu ir neaišku, ar lėktuvas sugedo, ar oro uostas neužtikrino visų tarptautinio saugumo reikalavimų. Į klausimus apie Rusijos lėktuvo techninę būklę gal ekspertai atsakys, o aš pasidalinsiu savo patirtimi apie Kairo ir Šarm el Šeicho oro uostus.

Daugiau nuotraukų (0)

Vytautas Bakšys

Nov 9, 2015, 3:12 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 3:14 AM

  Lygiai prieš metus dar spėjome išskristi ir sėkmingai grįžti su dabar jau bankrutavusia kelionių agentūra „Plius Travel“. Kelionė puiki, pigi, viešbutis geras. Mes pailsėjome Šarm el Šeiche, pamatėme piramides Kaire, vėliau važiavom ir į Izraelį. Stebino ne tik kultūra, gamta, bet ir Egipto oro uostų darbuotojai.

Pirmą kartą mačiau, kad su klientais bendraujantis oro uosto darbuotojai pačiame oro uoste, tarp visų kitų žmonių rūkytų cigaretes. Įdomus atvejis: darbuotojai, priimantys bagažą ir atspausdinantys bilietus į lėktuvą, už tai prašė „bakšišo“. Lyg ir tokia įdomi kultūra Šarm el Šeicho oro uoste.

Techninius niuansus ir klaidas pastebėjome abiejuose oro uostuose.

Kairo tarptautiniame oro uoste teko praeiti visus apsaugos punktus su bilietais, ant kurių nebuvo mūsų vardų ir pavardžių. Spėliojome, gal identifikacinis kodas užšifruotas. Skrendant virš kalnuoto Sinajaus pusiasalio, beliko tik juokauti, kad, nukritus lėktuvui, mus laikytų dingusiais be žinios. Tuos bilietus gavome Kairo oro uoste – vietinių kelionių organizatoriai viskuo pasirūpina.

Vėlavome į skrydi atgal, iš Kairo į Šarm el Šeichą. Pasitikęs egiptietis mums parodė kryptį, kuria link ir pasileidom. Visus tarptautiniame oro uoste esančius apsaugos punktus, visus metalo detektorius prabėgome nesustabdyti. Taip paprastai atsidūrėme prie vartų. Ir niekas nesivijo, nepatikrino kuprinės, visiškai nieko. O mes jau lėktuve.

Galiausiai, kelionėje iš Šarm el Šeicho į Vilnių nustebino ta pati vardų ant bilietų problema. Gal tai buvo kompiuterinė klaida, gal darbuotojų neatsakingumas, bet ant visų mūsų bilietų buvo tas pats vardas ir pavardė.

Tuo metu atrodė komiška situacija. Dabar šie įvykiai išsirutuliojo į labai skaudžią nelaimę, sukrėtusią visą pasaulį.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.