Vairuoti pradedantis vaikinas rėžė, ką mano apie galios ribojimą

Rašau čia, nes kitur sunku išreikšti nuomonę taip, kad visi matytų. Gal seimo nariai geriau pagalvos dėl automobilių galios ribojimo. Pats dar tik laikausi teises B kategorijos transporto priemonėms. Gerai, kai seimūnų vaikai jau turi dvejų metų vairavimo stažą. O jeigu ir neturi – tai jiems ne problema ir džipą nusipirkti, nes tėveliai gi turi pinigų. O ką daryti žmonėms, kurie vos galą su galu, liaudiškai tariant, suduria?

Ką daryti žmonėms, kurie vos galą su galu, liaudiškai tariant, suduria?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Ką daryti žmonėms, kurie vos galą su galu, liaudiškai tariant, suduria?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Seimūnų vaikams ne problema ir džipą nusipirkti, nes tėveliai gi turi pinigų.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Seimūnų vaikams ne problema ir džipą nusipirkti, nes tėveliai gi turi pinigų.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Petras

Nov 11, 2015, 9:56 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 10:10 PM

Jų vaikai dirba juodus darbus, taupo, kiek išgalėdami, kad galėtų nusipirkti savo pirmąjį automobilį. Dabar reikės tris kart ilgiau taupyti. Nebrangiai būtų galima nusipirkti golfuką ar forduką, o dabar reikės taupyti didesnei ir brangesnei mašinai, nes tie paprasti automobiliai – pernelyg galingi.

Kita situacija. Žmogus išsilaiko teises. Prieš vairavimo pamokas, niekada nieko nėra vairavęs. Ir mokykloje, ir regitroje važinėjo maždaug su tokių pačių gabaritų automobiliais, priprato prie jų. Buvo suplanavęs, kad kai išlaikys vairavimo egzaminą ir atsiims pažymėjimą, pirks panašų automobilį. O kas bus dabar, kai jis negalės to padaryti? Tokių gabaritų automobilis tikrai bus per daug galingas pagal naująjį įstatymą (0.06kW/1kg).

Bus taip, kad jis nusipirks didesnį automobilį ir tų gabaritų paprasčiausiai nejaus. Tuomet sankryžose, posūkiuose, įsukimuose į siaurus keliukus, jis netilps į savo trajektoriją, važiuos kelkraščiais, borteliais, o gal net kliudys kitus automobilius ar trukdys kitiems eismo dalyviams...

  O kas bus tada? Tada prasidės naujas skandalas, kad žalių vairuotojų vairavimo mokyklos neišmoko vairuoti. O kas bus kaltas? Vėl vairuotojai...Tada prasidės naujų įstatymų galvojimas, nauji draudimai, naujos taisyklės. Prasidės ir naujos problemos, o su jomis ir naujų draudimų galvojimas. Ir bus užburtas ratas.

Mano galva, nereikia bausti visų naujų vairuotojų, dėl kitų kelių gaidelių. Reikia bausti tik tuos, kurie „prisiskraidė“. Bet bausti taip, kad kiti mokytųsi ir nebekartotų jų klaidų, nes matytų, kokios pasekmės laukia. O ne tik baudos ir teisės vairuoti netekimas keliems metams.

Labai tikiuosi, kad po mano rašliavos (manau, daugelis taip galvos apie šį tekstą) kažkas pasikeis. Dėkui tiems, kas perskaitė.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.