Jauna mokytoja: „Darbo pokalbiai priminė patyčias ir pažeminimą“

Turbūt ne vienam teko išgyventi tą laikotarpį, kai baigi studijas ir nerandi darbo pagal specialybę. Baigiau pedagogikos studijas. Tačiau rasti darbą, atrodo, neįmanoma.

Po to jaučiausi tarsi būčiau niekam tikusi, viešai išjuokta.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Po to jaučiausi tarsi būčiau niekam tikusi, viešai išjuokta.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Mieli mokytojai, jeigu kas nors nepatinka, tai tiesiog užleiskit savo darbo vietas jauniems pedagogams.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Mieli mokytojai, jeigu kas nors nepatinka, tai tiesiog užleiskit savo darbo vietas jauniems pedagogams.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Viktorija

Nov 23, 2015, 11:32 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 7:17 AM

Kas kaltas? Ar gerbiami mokytojai, kurie jau seniai yra sulaukę pensijinio amžiaus, bet vis tiek sėdi mokyklose ir yra stipriai įsikibę į savo darbo vietas? Ar nesąžiningai rengiami konkursai, kur skelbiama laisva darbo vieta jau užimta?

Žiniasklaida mirga nuo mokytojų grasinimų, jog jie streikuos. Mieli mokytojai, jeigu kas nors nepatinka, tai tiesiog užleiskit savo darbo vietas jauniems pedagogams. Tikrai yra jaunųjų mokytojų, kurie nori visa širdimi dirbti mokykloje.

Žinoma, pasipils neigiami komentarai – esą, ką aš suprantu, nedirbusi mokykloje, tos praktikos nieko nereiškia, tiek daug vargo su dokumentacija, dabar vaikai kitokie...

Viską aš suprantu. Ir suprantu, jog yra nepakartojamų ir unikalių mokytojų, kurie jau sulaukę pensijinio amžiaus.

Tačiau ką daryti jaunam žmogui, nerandančiam darbo pagal specialybę? Užsiregistruoti darbo biržoje ir laukti? Gali tekti ir amžinybę, o gyventi reikia dabar.

Nuėjusi į Darbo biržą, išgirdau darbuotojos repliką: „Kas nori, tas randa“. Nesu išdidi ir pasipūtusi, bet po tokių žodžių apsisukau ir išėjau.

Darbo paieškos vyko sostinėje. Po mėnesio vaikščiojimo į darbo pokalbius pasidaviau. Ėjau ir į mokyklas, ir dėl administratorės darbo, ir t.t. Po to jaučiausi tarsi būčiau niekam tikusi, viešai išjuokta.  Darbo pokalbiai priminė patyčias ir pažeminimą.

Nežinau, ar čia man tik vienai toks įspūdis susidarė, taip susiklostė, kad susidūriau būtent aš su tokiais darbdaviais? Sunku suprasti, kaip galima per 10 minučių nuspręsti, ar žmogus tinkamas darbui, ar ne, ir kaip jis dirbs ateityje. Face control? Galbūt. Na bet ir pabaisa nesu.

Klausimai... Tikrai jų nesupratau. Beprasmiški. Laiko švaistymas. Patirtis. Be patirties žmogui durys uždarytos.

Po mėnesio darbo paieškų pasidaviau ir įsidarbinau pardavimų srityje. Nenuleidau rankų, ieškau toliau darbo pagal specialybę. Tiesiog apmaudu, jog žmogus baigęs universitetą Lietuvoje neranda darbo. Ir žinau, kad taip nutiko ne man vienai.

Sėkmės beieškantiems darbo.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.