Kainos kyla, o verslininkei ramu: „Galiu sau leisti kone viską“

Iš karto prisipažinsiu – nesu iš tų žmonių, kurie parduotuvėse ieško pigesnių prekių, nuolat lygina kainas, ieškodami geresnio pasiūlymo ir laukia akcijų skalbimo skysčiui ar geresniam vynui. Nors studijų laikais ir teko skaičiuoti kiekvieną litą, bet taip buvo vien dėl to, kad norėjosi tėvams pademonstruoti savo savarankiškumą.

Dabar esu pusiau emigrantė, gyvenanti tarp Londono ir Vilniaus bei sėkmingai vystanti savo pačios verslą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Dabar esu pusiau emigrantė, gyvenanti tarp Londono ir Vilniaus bei sėkmingai vystanti savo pačios verslą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Kylančios kainos – ne bėda, kai turi savo verslą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Kylančios kainos – ne bėda, kai turi savo verslą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Agnė

Jan 6, 2016, 10:26 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 7:42 PM

Nors dabar viską pamenu su šypsena, bet anuomet darbas kavinėje ir karjera nuo padavėjos iki administratorės buvo kone gyvenimo Olimpas. Geram pusmečiui. O po to norėjosi naujų aukštumų, pasiekimų. Ir štai dabar esu pusiau emigrantė, gyvenanti tarp Londono ir Vilniaus bei sėkmingai vystanti savo pačios verslą.

Kelyje į dabartinį gyvenimą buvo begalė sėkmingai įveiktų iššūkių (daugelis tai vadina problemomis, bėdomis ar katastrofomis) ir visos šios kliūtys iš manęs suformavo sprendimų ieškotoją ir įgyvendintoją, kuri dabar gali sau leisti kone viską.

Todėl perskaičiusi vienos skaitytojos pavirkavimus apie nušalusius papus, megztinius po 30 eurų ir pieną po eurą, panorau užduoti šiai moteriai paprastą klausimą: kaip jūs galėtumėte tai pakeisti savo naudai?

Atsakymai tėra du. Arba sugalvokite, kaip daugiau uždirbti dabartinėmis sąlygomis (jei pilkosios ląstelės jūsų galvoje jau dirba maksimaliu pajėgumu, tuomet paleiskite į darbą rankas), arba ieškote alternatyvų jums per brangioms prekėms.

O alternatyvų šiais laikais – begalė. Kone visas prekes galima pirkti „Amazon“, „Alibaba“ (ar kitose rytiečių elektroninėse parduotuvėse), kur viskas jau su pristatymu į Lietuvą kainuoja 20–30 (o dažnai ir 50) procentų pigiau nei parduotuvėse Lietuvoje.

Facebook“ galite susikurti „Masinio apsipirkimo Lenkijoje“ grupę ir pienas jums kainuos tik 0,50 euro už litrą. O jei visai nepėsčia esate, tuomet galite pasekti „Barboros“ pavyzdžiu ir sukurti pigesnių lenkiškų prekių pristatymo į namus verslą.

Galiausiai, savo pavyzdžiu dalindama su kitais Lietuvos piliečiais (o šiam tikslui pasiekti socialiniai tinklai suteikia didžiausias galimybes) netgi priverstumėte didžiuosius prekybos centrus dėl sumažėjusios apyvartos mažinti prekių kainas.

Realus planas kovoti su aukštomis kainomis? Pakankamai realus, bet štai klausimas: ar viskas, ką galite, – tik skųstis savo skurdumu? Ar galėtumėte bent jau pabandyti pakeisti pasaulį pagal save?

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų