Verslininkė vyrą paliko dėl to, kas jau išžudė pusę jos šeimos

Mano šeima – 4 broliai, aš ir tėvai – kurį laiką gyvenome tuometinėje Sovietų Sąjungoje. Tais laikais buvo normalu vartoti daug degtinės – stiklinėmis, kaip rusai per televiziją. Ten ir prasidėjo nuodų vartojimas. Alkoholis išžudė pusę giminės vyrų ir moterų. 

Išsiskyriau ir gyvenu laimingai, nes nėra šalia girtavimo, smurto, baimės.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Išsiskyriau ir gyvenu laimingai, nes nėra šalia girtavimo, smurto, baimės.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Šeimos galva mėgo kompanijas ir alkoholį, o ir smurtas buvo nesvetimas.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Šeimos galva mėgo kompanijas ir alkoholį, o ir smurtas buvo nesvetimas.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dalia

Jan 12, 2016, 8:34 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 7:28 AM

Vyrai girti mušdavosi, kol ko neužmušė vienas kito. Vaikai rėkdavo iš baimės ir slėpdavosi. Tėvai nesutarė, bardavosi. Su šia problema tikrai reikia kažką daryti, mažinti alkoholio prekybą prekybos centruose, degalinėse, vaikams praeinamose vietose, trumpinti prekybos laiką, uždrausti alkoholio reklamą. Žmonės, atsibuskite, juk tai – žmonių žudymo aparatas.

Iš mano keturių brolių vienas žuvo 35 metų, nes išgėręs susimušė su draugu. Kitas nusigėrė būdamas 50 metų, nes jį paliko šeima. Trečias visą gyvenimą praleido kalėjime, nes girtas pridarė kvailysčių. Ir tik vienas iš keturių bando normaliai gyventi su šeima, nors taip pat alkoholio nevengia.

Tėvas buvo gan linksmas ir geras žmogus. Optimistas, viskame matydavo pozityvą. Tik va, išgėręs daugiau, tapdavo agresyvus žmonai ir vaikams.

Buvau vos 4 metukų, kai mano akyse greitoji išvežė mamą dėl perskeltos galvos. Po to ilgai ji gulėjo ligoninėje, o aš bandžiau atstoti šeimininkę namie. Juokinga prisiminti, kaip bandžiau broliams išvirti sriubą – barščių tik iš barščių, juk grįš vyrai išalkę iš darbo :). Grįžo ir valgė iš pagarbos mažajai virėjai, nors sriuba buvo be druskos ir apskritai be nieko, tik burokai.

Yra daug ir gerų prisiminimų, daug meilės šeimoje, ypač man, nes buvau jauniausia ir dar mergaitė. Kitaip nebūčiau užaugus tokia pasitikinti savimi ir taip daug pasiekus. Bet taip pat ir daug skaudžių prisiminimų. Tokių, kaip šaltis ir alkis namuose, nenoras grįžti į tuos namus, vaikščiojimas gatvėmis naktį per speigą. Tokių, kaip baimė, ar rasi kitus gyvus namie, kai grįši iš mokyklos, baimė, kad nesužinotų klasės draugai apie mano šeimą...

Beje, tėvas sulaukė garbingo amžiaus, pragyveno net savo sūnus ir žmoną – gyveno iki 80 metų. Manau, todėl, kad buvo linksmas ir nieko neėmė į galvą, viskas jam gerai. O, va, mama nuo nuolatinio streso ir nervų pasiligojo, daug metų sirgo, nevaikščiojo, kol galiausiai sustojo širdis, būnant 64 metų.

Vaikai, matydami tokį šeimos modelį, dažnai patys sukuria šeimas, kuriose girtaujama, smurtaujama. Nes jie normalios šeimos nematę, nežino, kaip gali namie būti ramybė ir taika. Ne išimtis ir aš.

Su pirma mano santuoka buvo panaši situacija. Šeimos galva mėgo kompanijas ir alkoholį, o ir smurtas buvo nesvetimas. Nors kai kuriais atvejais, manau, pati išprovokuodavau muštynes, barnius, nes man atrodė normalu užsipulti išgėrusį vyrą ar pastumti jį. O tada gaudavau atgal.

Kartojosi tos situacijos, kaip kad vaikystėje matytos, kol subrendau ir supratau, kad vaikams mano to matyti nereikia. Išsiskyriau ir gyvenu laimingai, nes nėra šalia girtavimo, smurto, baimės. Viena susikūriau verslą, pasistačiau namus, išleidau vaikus į aukštuosius mokslus, susiradau mielą žmogų širdžiai ir gyvenu.

Dėkoju Dievui už patirtį, pamokas, galimybes tobulėti ir džiaugtis gyvenimu. Norėtųsi patarti moterims nebijoti skirtis, išsivaduoti iš tokių santykių, patikėti savo jėgomis ir džiaugtis gyvenimu.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.