Daviau gydytojui 200 litų – dabar graužiuosi neradusi daugiau

Perskaičius straipsnį apie kyšius duodančius pacientus ir juos imančius medikus iškilo prisiminimai.

Kiek pinigų, toks ir rezultatas – tėtis mirė po kelių dienų...<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Kiek pinigų, toks ir rezultatas – tėtis mirė po kelių dienų...<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Iki šiol graužiuosi, kad nespėjau gauti, kiek reikia, ir nepamaloninau daktarėlio įspūdingesne suma...<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Iki šiol graužiuosi, kad nespėjau gauti, kiek reikia, ir nepamaloninau daktarėlio įspūdingesne suma...<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ona

Feb 2, 2016, 8:22 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 1:19 PM

Sirgo tėtis. Padarė operaciją Kėdainiuose, bet kažkas nepavyko (o gal nepavyko todėl, kad nedavėme kyšio – kas dabar bežino) ir tėčiui prasidėjo komplikacijos. Kadangi sesuo gyveno Kaune, lėkėm į Kauno klinikas. Vis didmiestis, vis geresni daktarai, – taip tada galvojau.

Atvežėm su greituke, paguldė į reanimaciją. Aš ėjau su kyšiu – o kaip kitaip? Juk tėčio sveikata ir gyvybė ant plauko! Susiradau gydytoją. Deja, seni laikai, lito įvedimo pradžia, nepamenu gydytojo pavardės. Padaviau 200 litų ir jaučiausi labai pamaloninusi būsimą savo tėčio gelbėtoją. Šis paėmė pinigus, už kampo pavartė juos prieš šviesą...

Tik tada supratau, kad Kauno gydytojams 200 litų – kaip man 2 litai! Nukaitau visa, nes daugiau pinigų neturėjau, ir sakau: „Daktare, čia jums prie arbatos – pyragėliui...“

Įsikišo pinigus be žodžių. Kiek pinigų, toks ir rezultatas – mirė tėtis po kelių dienų... Iki šiol graužiuosi, kad nespėjau gauti, kiek reikia, ir nepamaloninau daktarėlio įspūdingesne suma...

Tose pačiose Klinikose, tik Akušerijos skyriuje, teko ir pačiai patirti, kas vyksta, kai neduodi kyšio.

Gydytojai įtarė, kad gimdymas bus komplikuotas. Per pažįstamus paguldė į palatą, skirtą pacientėms su nėštumo patologija. Viskas prasidėjo lyg ir normaliai, tik pavarė skatinančių vaistų ir be nuskausminamojo efekto – nors sienomis lipk iš „malonumo“.

Pagimdžius uždėdavo ant pilvo ledukų, kad būtų lengviau. Man jų nedavė. Paklausiau, kodėl. Atsakė, kad nėra, ir nuėjo visi žiūrėti „Žalgirio“ rungtynių per teliką.

Guliu. Skausmas nežmoniškas, kažkas man darosi, bet niekam neįdomu...

Po kelių valandų atėjo jaunas daktariukas, kuris prieš kelias dienas priėmė mane į skyrių. Pamatė, pasisveikino, o aš temačiau „išplaukusį“ jo atvaizdą. Sukėlė visus „ant kojų“, padarė tvarką. Po to pasakojo, kad buvau jau viena koja kitame pasaulyje...

Taip, sveikata ir gyvybė – svarbu. Bet yra dar ir sąžinė! Tai imkim kyšius visi: pardavėja, kad parduotų prekę, šlavėja, kad išvalytų gatvę, valytoja, kad išplautų grindis. Kur atsidursime taip gyvendami?

***

Kadangi laiške nebuvo paminėtos gydytojų pavardės, Kauno klinikos konkrečios situacijos komentuoti negalėjo, tačiau Kauno klinikų generalinis direktorius prof. Renaldas Jurkevičius teigė, jog korupcija yra netoleruojama. 

„Korupcija netoleruotina visur ir netoleruojama Kauno klinikose. Tam jokio pateisinimo negali būti. Mūsų ligoninėje dirba daugybė sąžiningų ir savo darbui atsidavusių medikų, kuriems neoficialūs atsiskaitymai yra nepriimtini“, – sakė R.Jurkevičius.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.