Kai pažįstamos susirgo vėžiu, pamačiau tikrąjį medikų veidą

Visai neseniai teko pasirūpinti pagyvenusia moteryte iš rajono. Atsiuntė su išvešėjusiu krūties vėžiu. Moteris nepanikavo, ligą priėmė kaip būtinybę pakovoti. Labiausiai kėlė nerimą klausimas, kam duoti? Kiek duoti? Kaip paduoti?

Visai neseniai teko pasirūpinti pagyvenusia moteryte iš rajono.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Visai neseniai teko pasirūpinti pagyvenusia moteryte iš rajono.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Viskas vyko labai greitai. Tyrimai Vilniaus onkologinėje ligoninėje atlikti per vieną dieną. Paskyrė atvykti – atvyko.<br>M.Juknevičiūtės asociatyvioji nuotr.
Viskas vyko labai greitai. Tyrimai Vilniaus onkologinėje ligoninėje atlikti per vieną dieną. Paskyrė atvykti – atvyko.<br>M.Juknevičiūtės asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Teresė

Feb 5, 2016, 10:07 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 4:56 AM

Ligonė gyvena iš pensijos, vaikų neturi. Bet principinga. Sako: „Atsivežiau tų pinigėlių, turiu pasitaupius, bet man savigarba neleidžia kišti. Dar ir daktarui galiu nemalonumų pridaryti? Neduosiu niekam ir nė kiek. Jei gyvensiu, tai gyvensiu, o jei pabaiga... ji vis tiek turi ateiti.“

Viskas vyko labai greitai. Tyrimai Vilniaus onkologinėje ligoninėje atlikti per vieną dieną, paskirta po savaitės atvykti operacijai. Atvyko. Gydytojas priėmė, apžiūrėjo, apgailestavo, kad taip ilgai laukta. Ir pasakė, kad rytoj operuos. Paguldė į dvivietę palatą.

Kita ligonė taip pat buvo vargano gyvenimo moterėlė, daktarams nieko nedavusi. Operacija sunki, daug pašalino. Operavęs gydytojas atskubėdavo kas rytą 7 val., apžiūrėdavo, išvalydavo žaizdas abiems pacientėms, perrišdavo. Tik beveik nekalbėdavo, nes jis bėgte ir bėgte... Po 10 dienų išrašė.

Reikėjo atvykti chemoterapijai. Vėl naujas gydytojas. Duosim? Neduosim? Ne. Pažiūrėsim, kaip seksis be „davimo“. Ir, mūsų nuostabai, sekėsi. Dar padarė papildomų tyrimų, paaiškino, ką darysim toliau, paskyrė gydymą chemoterapija... Mūsų širdys neatlaikė – padovanojome gydytojai puokštę tulpių.

Gerbiame tokį sunkų, kruopštų darbą atliekančius gydytojus. Jiems dėkojame. Įsitikinome, kad „negavę“ jie tikrai nebaudžia. Net man pačiai keista, anksčiau kažkada „pakaišiojusiai“...

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.