Verslininkę papiktino dukros mokytojai: „Noriu, kad visi žinotų“

Šiandien mokytoja pasakė, kad pirmadienį važiuoja į piketą Vilniuje dėl algų ir kviečia prisijungti vaikus. Labai pasipiktinau. Noriu, kad visi žinotų, kaip mokytojai dirba.

Labai liūdna, kad jie neigiamą savo požiūrį diegia ir vaikams – kalba, kad Lietuvoje prastai ir kad reikėtų išvažiuoti, kai tik baigs mokyklą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Labai liūdna, kad jie neigiamą savo požiūrį diegia ir vaikams – kalba, kad Lietuvoje prastai ir kad reikėtų išvažiuoti, kai tik baigs mokyklą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Dukra pernai baigė 10 klasę. Laikė dešimtos klasės egzaminus – matematikos ir lietuvių kalbos.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Dukra pernai baigė 10 klasę. Laikė dešimtos klasės egzaminus – matematikos ir lietuvių kalbos.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Mokinės mama iš mažo Lietuvos miestelio

Feb 12, 2016, 11:14 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 8:12 AM

„Na, ir emigruokite“, – pirma mintis, paskaičius mokytojų profsąjungų kvietimą į piketą Vilniuje. Pirmyn. Gal pagaliau atsiras jaunų, nebumbančių mokytojų, kurie tikrai vaikus ko nors išmokys. O tokių mokytojų, kurie dabar dirba mūsų mokykloje, paprasčiausiai nereikia. Kodėl?

Nes jie susirūpinę tik savimi, savo alga. O ji tikrai nėra maža. Aš gyvenu mažame miestelyje, turiu mažą verslą ir tikrai neuždirbu 800 eurų, dirbdama po pusę dienos. Sakot, kitą pusę pamokoms ruošiasi? Tai kodėl tokie rezultatai?

Dukra pernai baigė 10 klasę. Laikė dešimtos klasės egzaminus – matematikos ir lietuvių kalbos. Vieno gavo 6, kito – 5, nors mokėsi aukštesniais pažymiais, gaudavo ir 9, ir 10.

Ėjau aiškintis pas mokytojus. Sako: „Tai jums dar gerai, kiti gavo prasčiau, kai kas ir neišlaikė“.

O kas už tai atsakingas? Kas už mokytojo darbą pinigus gauna? Ar aš, mama, turiu ruošti vaikus egzaminams?..

Mūsų mokykloje dešimtokų egzaminų vidurkis buvo 4 iš 10. Ar čia normalu? Jeigu aš bent kartą iškepčiau prastą tortą, neliktų klientų. Ar tada man irgi reikėtų piketuoti ir streikuoti?

Labai liūdna, kad jie neigiamą savo požiūrį diegia ir vaikams – kalba, kad Lietuvoje prastai ir kad reikėtų išvažiuoti, kai tik baigs mokyklą. Čia man iš viso nesuvokiama. Kaime ir taip daug juodumo, daug geriančių žmonių, ir kai šitaip kalbėti pradeda mokytojai, kurie yra žmonės su aukštuoju, inteligentai... Tai patys ir išvažiuokit. Nebus kam mokyti? Ne kažin ko ir dabar išmoko.

O socialinė pedagogė tik streikus organizuoja ir dabar į Vilnių į piketą kvietė vaikus važiuoti. Ar ne absurdas? Kai pernai jai pasakiau apie kaimynų berniuką pirmoką, kurį muša patėvis ir dėl to vaikas bijo grįžti namo, eina po pamokų pas kaimynus, ji atsakė, kad ne jos reikalas, ne mokykloj muša. Baisus abejingumas.

Ir kai mokytojai piktinasi, kad jų mokiniai ir tėvai negerbia, tai tik patys dėl to kalti. Ir negerbs, kol nepradėsite nuoširdžiai dirbti.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.