Meilužės skambučio sulaukusi žmona: „Galiu pasakyti tik viena“

Kaip man nusibodo visų paliktų žmonų verkšlenimai. Visos tos graudžiai liejamos ašaros ir nuolatiniai skundai: „Paskutinis niekšas, išėjo, paliko, kaip aš dabar be to niekšo gyvensiu...“

Spėju, jis tau pasakojo, kad mudu jau seniai nemiegame kartu, o jei ir sugulam, tai drybsau kaip pagalys ir spoksau į lubas.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Spėju, jis tau pasakojo, kad mudu jau seniai nemiegame kartu, o jei ir sugulam, tai drybsau kaip pagalys ir spoksau į lubas.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Mylimiausia jo pramoga – grįžus iš darbo griūti ant sofos ir žiūrėti televizorių.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Mylimiausia jo pramoga – grįžus iš darbo griūti ant sofos ir žiūrėti televizorių.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Margarita

Feb 1, 2019, 7:00 PM, atnaujinta Feb 1, 2019, 7:01 PM

Ką gi, mano buvusysis taip pat susirado jaunesnę. Gal būčiau ir nesužinojusi, bet panelė pavargo laukti – pati paskambino ir įžūliai pareiškė: „Dabar jis myli mane, paleisk jį.“

Vos tik sužinojusi pati pasiūliau skyrybas ir išvariau jį iš namų. O į svetimą į šeimą įlindusiai jauniklei galėčiau pasakyti tik viena: nustvėrei, tai dabar turėk – pažiūrėsiu, kiek tu ištversi.

Seksualiniu apetitu nesiskundžiau

Pradėkime nuo melagysčių apie lovos reikalus. Spėju, jis tau pasakojo, kad mudu jau seniai nemiegame kartu, o jei ir sugulam, tai drybsau kaip pagalys ir spoksau į lubas. Tai žinok – 2 metus jis kabino tau makaronus. Vedybiniame guolyje susitikdavome reguliariai ir gana audringai. Aš ne iš tų, kurioms dažnai skauda galvą, seksualiniu apetitu niekada nesiskundžiau.

Tad jei pažvelgsime į šį reikalą iš kitos pusės, vyras tuos 2 metus buvo neištikimas ne tik man. Buvo lygiai taip pat neištikimas tau – su manimi.

Manai, tai jis atėjo ir išdidžiai paprašė laisvės, kad galėtų būti su tavimi? Nebūk juokinga. Tai aš nepanorau saugoti tokios „šeimos“. Kitų lovose nusivalkiojęs sutuoktinis man nereikalingas. Jei ne mano ryžtas viską nutraukti, jis būtų dar nežinia kiek laiko gyvenęs per dvejus namus. Ir klausimas, ar galų gale būtų pasiryžęs palikti šiltą vietelę.

Aš buvau gera žmona, gera jo vaikų motina ir tiesiog geras žmogus. Ne, brangioji, ne buka perekšlė. Išsilavinusi, apsiskaičiusi moteris.

„Su tavim visada yra apie ką pasikalbėti“, – jį cituoju.

Tikiesi pinigų? Pamiršk

Jei tikiesi, kad su manimi viskas buvo vienaip, o su tavim bus kitaip, ir į jūsų santykius niekada neįsibraus pilka buitis, turiu tave skaudžiai nuvilti. Žinai, iš pradžių ir mūsų bendrame gyvenime buvo pamišimo ir siautulio, ir rožių žiedlapių. Buvo dovanos, meilės priesaikos, gražūs žodžiai ir visa ta romantika, kurios tu taip tikiesi. Bet visa tai pasibaigia.

Nespėsi apsidairyti, o vietoj gėlių gausi rankioti purvinas kojines ir lyginti marškinius. Be to, mano eks labai mėgsta skaniai ir sočiai pavalgyti. Tad pasiruošk suktis virtuvėje, nesitikėk, kad būsi nuolat vedžiojama po restoranus. Gal nepastebėjai, bet jis labai nemėgsta švaistyti pinigų tam, ką galėtų gauti veltui.

Beje, apie pinigus. Gal šito ir nežinojai, bet tau išlaikyti ir poreikiams patenkinti jis dažnai lįsdavo ne į savo, o į mano piniginę. Aš visada buvau dirbanti ir uždirbanti moteris. Jei tikiesi kažkokios finansinės naudos, pamiršk. Išskaičiavus alimentus, jums liks ne kažin kas, o jis nesutiks nei pakeisti darbo, nei išvažiuoti į užsienį. Mano brangiausiajam labai patinka jo prastai mokama tarnyba, ir jokių karjeros ambicijų jis neturi.

Taip pat gali pamiršti pramogas. Mylimiausia jo pramoga – grįžus iš darbo griūti ant sofos ir žiūrėti televizorių. Jei galvoji, kad pavyks išsitempti jį kur nors toliau, labai klysti. Žinai, amželis nebe tas... Patogumai nusveria viską. Kad ir ką tu darytum, jis vis tiek atsidurs ant sofos, su televizoriaus pulteliu rankoje.

Ak, pamiršau pridėti – jis nemėgsta žiūrėti televizoriaus tuščiu skrandžiu. Labiausiai mėgsta lukštenti saulėgrąžas. Žinau, visai neromantiška, bet taip jau yra. Nusipirk gerą dulkių siurblį, teks dažnai siurbti po grindis išdrabstytus lukštus.

Susitaikyk su tuo, kad jis gers. Ne gerą prancūzišką vyną, ne šampaną (nuo šito jį ėda rėmuo), o paprasčiausią alų, užsikąsdamas dvokiančia vytinta žuvimi.

Ir dar apie žuvis. Jis mėgsta žvejoti, tad cypdama skusi dygliuotus ešerius, o savaitgaliais dažnai nematysi jo namuose – žvejos. Kad skusi tuos ešerius – faktas, kitaip pažinsi ir nekalbadienius, ir „nepagerbto vyro sindromą“. Ir perspėju – tai nepigus hobis. Jei tik žinotum, kiek kainuoja gera meškerė! Apie rites, aprangą ir visa kita net nekalbu.

Sėkmės tau su mūsų vaikais

Sugalvojusi turėti vaikų, apsišarvuok kantrybe. Tu prižiūrėsi juos viena. Nesitikėk, kad jis kelsis naktį, nesitikėk, kad keis sauskelnes ir meiliai burkuos su rausvaskruosčiu kūdikėliu. Mažų vaikų jis nemėgsta. Nepasakyčiau, kad nemyli vaikų, bet nenori su jais terliotis. Tam yra mama, tokia jos pareiga, ir taškas.

O taip, vaikai! Žinoma, aš neribosiu jo teisių ir bendravimo su atžalomis, tai būtų žiauru! Todėl pasiruošk bendrauti su pora tavęs neapkenčiančių paauglių. Tikrai pasiruošk. Dabar jie užaugę, su jais nereikia terliotis. Pamatęs juose savo jaunystės atvaizdą, vyrelis jais labai didžiuojasi, tad negalvok, kad dėl tavęs jų atsisakys.

Viena prasme jis tikrai geras ir garbingas – vaikų niekada neatsisakytų. Ir iš tavęs reikalaus, kad gerai su jais sutartum. Jis nepratęs prie skandalų šeimoje.

Jei galvoji, kad aš ko nors prikalbėsiu vaikams, tai nebūk buka. Nesižeminsiu tiek, kad svarstyčiau su jais savo vyro meilužę. Pati pagalvok, kaip vaikų vietoje žiūrėtum į moterį, išardžiusią jų šeimą.

Jei paklaustum, kodėl tada su juo gyvenau, jeigu buvo toks blogas, atsakyčiau tau paprastai: kitaip, nei žmogus su kuriuo ruošiesi pradėti naują gyvenimą, aš gerbiu santuokos šventumą. „Džiaugsme ir varge“ – juk taip pasakyta.

Kol tikėjau, kad jis mane myli, galėjau priimti jį su visais trūkumais. Gyvenau su jais 15 metų, išmokau jų nepastebėti. Bet nuo šiol – gana. Meilės nebeliko, nuvyto pomidorai. Dabar tu išmok su tuo gyventi.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų vasario 14 dieną.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.