Į baseiną atėjusiai moteriai – pusnuogio vyro akibrokštas

Noriu su visais pasidalinti savo istorija apie išvyką į VšĮ Kelmės profesinio rengimo centro (KPRC) Tytuvėnų skyriaus baseiną. Kadangi mūsų tėtukas sekmadienį dirbo, aš su trimis mažamečiais vaikais (3 m., 6 m. bei 11 m.) nusprendėme praleisti dieną aktyviai besimėgaudami vandens pramogomis.

Aš su trimis mažamečiais vaikais nusprendėme praleisti dieną aktyviai besimėgaudami vandens pramogomis.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Aš su trimis mažamečiais vaikais nusprendėme praleisti dieną aktyviai besimėgaudami vandens pramogomis.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vida

Feb 15, 2016, 3:21 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 12:48 AM

Prieš dvi savaites praleidome sekmadienį „Karpynės“ baseine, visiems labai patiko. Šį sekmadienį, mano vaikams tokią svarbią Valentino dieną, nusprendėme nuvykti į KPRC Tytuvėnų skyriaus baseiną. Baseinas sekmadieniais dirba nuo 13 val., tad išmušus šiai valandai įžengėme vidun.

Pirmiausia mane labai nustebino aptarnaujantis personalas. Vyras, pasitikęs mus prie rūbinės, pakabinęs mūsų paltus bei aptarnavęs toliau, buvo be marškinėlių – iki pusės nuogas. Na, gerai, pagalvojau. Vis dėlto čia baseinas, greičiausiai ką tik maudėsi... Atėjo laikas susimokėti. Žvilgtelėjau į kainas.

Baseino ir pirčių 1-os valandos paslaugų kaina:

Suaugusiems – 2,32 euro.

Moksleiviams ir studentams – 2,03 euro.

Ikimokyklinio amžiaus vaikams – 1,45 euro.

Šeimai: vaikams – 1,45 euro, tėvams – 2,03 euro.

Sūkurinė vonia (15 min.) – 0,87 euro.

Dušas – 0,87 euro.

Paskaičiavau kainą mūsų šeimai – savo 3 vaikams bei sau. Išėjo 6,38 euro. Tačiau pasirodė, kad aš neteisi. Pusiau apsirengęs (arba pusiau nusirengęs) darbuotojas mane informavo, kad mūsų kompanijoje nėra vyro, todėl jis negali mums kainos skaičiuoti kaip šeimai, ir mums reikės mokėti už 2 ikimokyklinio amžiaus vaikus, 1 moksleivį bei 1 suaugusį, t.y., 7,25 euro (t.y., 0,87 euro brangiau). Esą mes nesame šeima.

Tada paklausiau jo, o ką daryti, jeigu šeima iš viso neturi tėtuko? Dar juokais paklausiau, o jei šeimoje yra dvi mamytės, ar tiktų? Pasirodo, kad ne, netiktų...

Dar dukra manęs spėjo paklausti: „Tai ką, mamyte, mes nesame šeima?“

Gūžtelėjau pečiais...

Sumokėjau tuos 7,25 euro (nes aš su trimis savo vaikais nesame šeima), ir nuėjome mėgautis vandens pramogomis. Vaikams patiko, valandos neužteko, pratęsėme buvimo laiką ir už jį išeidami sumokėjome dar 7,25 euro.

Grįžau namo ir vis negaliu nurimti. Man kyla klausimas, kiek tada vaikų reikia turėti, kad vadintumeisi šeima?  Jau buvo vakaras, po 20 val. Baseinas dirba iki 21 val. Neiškenčiau, paskambinau rastu telefono numeriu. Atsiliepė, ir aš klausiu: „Sakykite, prašau, kiek reikia turėti vaikų, kad jūsų baseine žmonės būtų laikomi šeima?“

„Vieną“, – atsako kitame laido gale.

„O tėvo irgi vieno užtenka?“ – pasitikslinu.

„Ne, tėvai turi būti du“, – atsako.

„O tai kodėl užtenka vieno vaiko, o tėvai jau turi būti du? – neatstoju. – O jeigu nėra vieno iš tėvų (pvz., miręs) arba tėvai išsiskyrę, tai ar vienas iš tėvų su vaikais jau nesivadina šeima?“

„Tada mokės kainą didesnę“, – atpažįstu iš balso tą patį, iki pusės nuogą, vyrą.

Rodos, smulkmena, tačiau pagalvojus apie tėvus, kurie vieni varge augina vaikus, širdis nurimti negali. Prie visų sunkumų prisidėtų dar ir toks skaudulys: turi vaikų, bet neturi žmonos ar vyro – vadinasi, nesi šeima.

***

KPRC Tytuvėnų skyriaus vadovas Mindaugas Čerkauskas teigė, jog vieniši tėvai su vaikais jų baseine priimami kaip šeima.

„Nežinau, kas iš darbuotojų galėjo taip pasakyti, nes vieniša mama su vaikais – irgi šeima. Gal tiesiog įvyko nesusipratimas, bet šiaip mes visada geranoriškai priimam atvažiavusius. Jei atvažiuoja mama su vaiku ar tėvas su vaiku, visada juos įleidžiame kaip šeimą. Gal tiesiog buvo daug žmonių ir darbuotojas taip pasakė nepagalvojęs.

Mano manymu, šeima yra vaikas/vaikai ir tėvai ar vaikas ir tėvas, ar vaikas ir mama. O vaikas ir senelis – tai jau tikrai ne šeima, manyčiau“, – sakė M.Čerkauskas.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.