Kunigo gimtadienis: „Situacija nereta, bet kartėlis lieka ilgai“

Situacija nereta, bet kartėlis lieka ilgai. Mano garbaus amžiaus mama yra stipriai tikintis žmogus ir dažnai lankosi bažnyčioje. Štai ir šį sekmadienį grįžusi po mišių pasiskundė vėl susidūrusi su reketu prie bažnyčios.

Žinau ir suprantu, kad jis pats nereikalavo ir neprašė dovanų, bet tai vyksta kasmet.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Žinau ir suprantu, kad jis pats nereikalavo ir neprašė dovanų, bet tai vyksta kasmet.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Mama atsisakė likti skolinga, bet maža nepasirodė: buvo sugėdinta.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Mama atsisakė likti skolinga, bet maža nepasirodė: buvo sugėdinta.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aš be vardo

2016-02-18 12:51, atnaujinta 2017-06-07 16:09

O buvo taip: sustabdė ją jau beįeinančią pro bažnyčios duris kelios „aktyvistės“ ir primygtinai liepė duoti pinigų kunigo gimtadieniui.

Mama pasakė, kad pinigų nepasiėmė, turinti tik aukai paėmusi. Moteriškės nesutriko: išsitraukė sąsiuvinį ir pareikalavo pasakyti pavardę – jos užrašys, kad skolinga, atneši kitą sekmadienį. Mama atsisakė likti skolinga, bet maža nepasirodė – buvo sugėdinta.

Ar privaloma sveikinti kunigą dovanomis, negi neužtenka nuoširdaus žodžio, gėlės žiedo? Kunigas yra lygiai toks pat žmogus, tik gal mes tikimės, kad jis mums bus pavyzdys.

Žinau ir suprantu, kad jis pats nereikalavo ir neprašė dovanų, bet tai vyksta kasmet ir turime ne vieną kunigą savo parapijoje. Puikiai suprantu, kad duoti pinigų dovanai yra kiekvieno apsisprendimo reikalas, bet kodėl reikia klausytis „aktyvisčių“ priekaištų?

Neįvardiju bažnyčios, kurioje tai vyko,  nes to prašė mama.

* * *

„Bendraukime“ kreipėsi į Vilniaus arkivyskupijos kuriją ir Lietuvos vyskupų konferenciją paklausti, kaip Bažnyčia vertina tokias parapijiečių rinkliavas, tačiau nežinodami konkrečios bažnyčios Bažnyčios atstovai atvejo komentuoti nepanoro. 

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.