153 eurus gaunanti mama: „Kas per velnias mokytojų galvose?“

Mokytojai vėl streikuoja? Ar man vienai tai atrodo nesąžininga? Vėl skundžiasi dėl atlyginimų. Vėl grasina uždaryti mokyklas. Kas per velnias jų galvose?

Esu mama – kuo aš pagrasinsiu? Kad badausiu? Kam tai rūpi.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Esu mama – kuo aš pagrasinsiu? Kad badausiu? Kam tai rūpi.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Prieš tapdama mama dirbau už 300 eurų per mėnesį, sunkų fizinį darbą. Jame buvo rizika netekti rankos, kojos ar kitaip susižaloti.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Prieš tapdama mama dirbau už 300 eurų per mėnesį, sunkų fizinį darbą. Jame buvo rizika netekti rankos, kojos ar kitaip susižaloti.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Laura

Feb 22, 2016, 10:51 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 3:01 AM

Manau, matėte žinių reportažą, kuriame mokytojai sakė savo algas? Taip pat, manau, kai kurie tėvai žino, kiek uždirba jų vaikų mokytojos. Kaip jos dar drįsta prašyti daugiau ir grasinti? Kai yra dar mažiau gaunančių žmonių.

Esu mama. Per mėnesį gaunu 153 eurus. O jos dabar streikuos dėl 500 eurų per mėnesį?

Prieš tapdama mama dirbau už 300 eurų per mėnesį sunkų fizinį darbą. Jame buvo rizika netekti rankos, kojos ar kitaip susižaloti. Dirbau po 12 valandų per parą, 4 kartus per savaitę. Taip pat dirbdavau papildomai. Ir tai – mano alga su tais priedais vos siekdavo 400 eurų.

Kiekviena mano klaida kainuodavo man sveikatą ir užtraukdavo didelį viršininko pyktį. Man būdavo pasakoma: „Nepatinka – nedirbk.“ Valgyti tai reikia.

O dabar mokytojos streikuoja dėl 500 eurų. Pala, pala, pensininkai irgi mažai gauna, bet negrasina. Nes neturi kuo pagrasinti... Aš irgi. Esu mama – kuo aš pagrasinsiu? Kad badausiu? Kam tai rūpi.

Mokytojos neina dirbti, „uždaro“ mokyklas, ir taip priverčia Vyriausybę kelti algas. Bet koks gali būti savanaudis ir kiek dar reikalauti? Jos gaus pinigus, o mums, mamoms ir pensininkams, bus parodyta špyga. Nes mums pinigų nebelis. Tada 530 eurų algą jos reikalaus dar pakelti ir kas bus? Iš mūsų bus atimami pinigai, nes juos reikės duoti mokytojams. 

Prašau, būkit, mokytojai, protingesni. Kažkam tų pinigų visgi reikia labiau negu jums.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.