Po premjero žodžių apie Rusiją streikuojanti mokytoja pratrūko

Nebegaliu tylėti. Esu mokytoja. Šiandien turiu truputį daugiau laiko, nes ir aš streikuoju. Streikuoju, nes noriu išreikšti savo pilietinę poziciją dėl mokytojų padėties mano nepriklausomoje Valstybėje, kuria didžiuojuosi ir kurią gerbiu.

Išgirdau ir premjero pasisakymą apie mokytojų streiko organizatorius, kurie, pasak premjero, galbūt bendradarbiauja su Rusija.<br>T.Bauro nuotr.
Išgirdau ir premjero pasisakymą apie mokytojų streiko organizatorius, kurie, pasak premjero, galbūt bendradarbiauja su Rusija.<br>T.Bauro nuotr.
Nebegaliu tylėti. Esu mokytoja. Šiandien turiu truputį daugiau laiko, nes ir aš streikuoju.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Nebegaliu tylėti. Esu mokytoja. Šiandien turiu truputį daugiau laiko, nes ir aš streikuoju.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Violeta

Feb 23, 2016, 1:39 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 10:00 PM

Kadangi daug metų dirbu savo mėgstamą darbą ir nesu pratusi tinginiauti, tai šiandien jaučiuosi keistai, nes streikuoju... Norėtųsi būti pamokose, bendrauti su mokiniais, perteikti jiems naujas žinias, mokyti apie gyvenimą...

Šiandien daug išgirdau apie mokytojus, jų streiką ir reikalavimus, politikų bei valdininkų pamąstymus, ekonomistų pateiktus faktus. Išgirdau ir premjero pasisakymą apie mokytojų streiko organizatorius, kurie, pasak premjero, galbūt bendradarbiauja su Rusija, kuri neva suinteresuota mokytojų streikais Lietuvoje.

Žinote, patyriau šoką, tai išgirdusi. Nejaugi mūsų aukščiausioji valdžia nusigyveno tiek, kad nepateikdama jokių faktų įtarinėtų teisėtai suorganizuoto mokytojų streiko organizatorius kone parsidavimu kitai valstybei?

Kiekvienas turime teisę pamąstyti ir atsakyti į šį klausimą. Ar tai nežemina mokytojų? O gal mokytojai turi teisę reikalauti to, kas iš jų buvo atimta krizės laikotarpiu, nes atlyginimai, praėjus 25 metams nuo nepriklausomybės atkūrimo, neatspindi jų išsilavinimo bei įdedamo darbo?

Patikėkite, aš tikrai pasijutau įskaudinta tokių mūsų premjero įtarimų apie sąsajas su Rusija. Juk lengviausia įtarinėti, kaltinti, bet ne ieškoti problemos sprendimo būdų. O problemų švietimo sistemoje tikrai daug. Švietimas paskelbtas prioritetine sritimi, bet neužtenka paskelbti, reikia dirbti ta linkme. Deja...

Mane skaudina Valstybės požiūris į visus mokytojus, kurie kuria mūsų tautos ateitį. Ką įdėsime dabar, tą turėsime po 20 ir daugiau metų. Mūsų darbo pridedamoji vertė pasimato ne iš karto, bet nejaugi dėl to požiūris į mokytojus turi būti toks žeminantis? Nejaugi mokytojas neturi teisės oriai jaustis tiek prieš savo mokinius, tiek savo širdyje?

Jau 25 nepriklausomybės metai praėjo, o jaučiuosi taip, tarytum tik ką ją išsikovojome ir esame labai neturtingi... Bet apsižvalgius aplink to nepasakysi.

Taigi, vedama savo širdies ir gerų norų, pasirinkau išreikšti savo poziciją streikuodama. Ačiū savo Valstybei už tai, kad galiu laisvai pasirinkti. Tai jau didelis žingsnis į priekį, gyvenant 25 metus vėl nepriklausomoje Lietuvoje.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.