Nustebino A.Maldeikienės tonas: „Arogancija liejasi per kraštus“

Žiūrėjau per LNK laidą „Labas vakaras, Lietuva“ ir nesupratau – ar čia pilnatis visus taip neigiamai paveikė, ar kokie kiti kataklizmai?

Žinau, A.Maldeikienė nevynioja žodžių į vatą, nesistengia visiems įtikti, kartais rėžia, kad ir nemalonią tiesą į akis, bet tai, ką teko matyti televizoriaus ekrane, tikrai žemas lygis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žinau, A.Maldeikienė nevynioja žodžių į vatą, nesistengia visiems įtikti, kartais rėžia, kad ir nemalonią tiesą į akis, bet tai, ką teko matyti televizoriaus ekrane, tikrai žemas lygis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus miesto taryba trečiadienįnusprendė, kad krematoriumas Olandų gatvėje statomas nebus.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus miesto taryba trečiadienįnusprendė, kad krematoriumas Olandų gatvėje statomas nebus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vilnietė

Feb 25, 2016, 9:40 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 3:55 PM

Na, pavyzdžiui, kodėl gerbiama Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė ponia Aušra Maldeikienė sklaidėsi lyg turgaus boba ir viešai barėsi su žmonėmis, protestuojančiais prieš krematoriumo statybas? Pamačiau ir likau abstulbinta ponios Aušros kalbėjimo tono.

Reikalavusi pagarbos mirusiems, regis, ši ponia visiškai negerbia gyvųjų – miesto, kuriam atstovauja, piliečių.

Nemaloniai atrodė ne tik kalbėjimas pakeltu tonu, kone riksmas žmonėms į veidus, bet ir agresyvūs gestai. Paklausta, kodėl nenori išgirsti kitos, priešingos nuomonės, atvirai drėbė į protestuotojams į akis: „Mielieji, jūsų nuomonė ant kiekvieno kampo“...

Suprask, žmonėms, kurių interesams turėtų atstovauti savivaldybė, nuomonė tiek svarbi, kiek šuns siuskis, jei jau ant kiekvieno kampo. Arogancija liejasi per kraštus, o pozicija „aš visada teisi“ badyte bado akis.

Kalbėdama apie nepagarbą mirusiems, kuriuos neva degins „šalia gamyklų“ , ponia visiškai pamiršta apie pagarbą kitiems ir, svarbiausia, pagarbą pačiai sau. Ko vertos visos gražios šnekos, jei nesugebama susivaldyti ir išlaikyti tinkamą toną, bendraujant su protestuotojais?

Žinau, A.Maldeikienė nevynioja žodžių į vatą, nesistengia visiems įtikti, kartais rėžia, kad ir nemalonią tiesą į akis, bet tai, ką teko matyti televizoriaus ekrane, tikrai žemas lygis.

Jauskis tu nors tūkstantį kartų teisus, bet, jei jau užimi aukštą postą, būk malonus – kantriai išklausyk visus, kurie ateina tave ne tik pagirti, bet ir turi priekaištų. Gyventojų nuomonė lygiai tokia pat svarbi, kaip ir ponios Aušros. Nejaugi ji jaučiasi lygesnė už kitus?

Esu kalbėjusi su žmonėmis, gyvenančiais aplink laidojimo rūmus: nė vienas jų nenori gyventi šalia krematoriumo, kvėpuoti deginamų mirusiųjų palaikų dūmais.

Mirusiais reikia rūpintis, reikia pagarbos, bet kada bus pradėta rūpintis gyvaisiais? Gal jau laikas nusiimti nuo galvos nematomas karūnas ir įgyti šiek tiek kuklumo? Kiek žinau, nuo to dar niekas nenumirė ir ponia Aušra tikrai nenumirs.

Ačiū, kad išklausėte.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.